null Beeld

'Extra Time': koers

Mocht u, nadat u zich urenlang op de bank hebt gelaafd aan één van de vele wielerwedstrijden van dit lopende seizoen, uw zitvlees nog wat harder willen trainen: in ‘Extra Time Koers’ geeft Ruben Van Gucht, bijgestaan door enkele honderduit kleppende studiogasten, wekelijks tekst en uitleg bij diezelfde heldengevechten op asfalt en in het veld. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn eigen kijk- en surfgedrag?

Kristoff Tilkin

'Tijdens het eten kijken we via de tablet naar 'Het journaal'.'

HUMO Hoeveel radio- en tv-toestellen heb je in huis?

Ruben Van Gucht «Eén televisie; ik luister naar de radio via mijn laptop. Al wil ik ooit wel zo’n mooi oud radiotoestel dat bij ons interieur past.»

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Van Gucht «Ik pik vooral sportuitzendingen mee, maar af en toe kijk ik samen met mijn vrouw naar ‘Beste kijkers’ of ‘Tegen de sterren op’.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

Van Gucht «Als sportliefhebber heb ik veel gehad aan ‘Belga sport’: sommige van die verhalen dateren van lang voor mijn tijd, of ik heb ze niet echt bewust meegemaakt, maar ze worden wél haarfijn uit de doeken gedaan.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radiomoment aller tijden?

Van Gucht «Keuze zat, maar ik kies toch voor de wereldtitel in het wielrennen van Johan Museeuw in 1996. Het was compleet onverwacht, en ik krijg twintig jaar na datum nog altijd kippenvel als ik het fragment terugzie.»

HUMO Wanneer heb je voor het laatst gehuild voor je tv?

Van Gucht «Toen diezelfde Museeuw – hij was m’n grote sportidool – lek reed tijdens Parijs-Roubaix in 2004: hij zat verdorie vooraan in een groepje van vijf en moest nog één kasseistrook van twee keer niks nemen. Ik was 17, maar ik weet nog goed hoe ik naar het toilet ben gevlucht om m’n woede en frustratie te bekoelen.»

HUMO Wat is het grappigste dat je ooit op tv hebt gezien?

Van Gucht «Ik heb veel gelachen met ‘In de gloria’, ‘Alles kan beter’ en ‘Het peulengaleis’. En als kind met ‘F.C. De Kampioenen’.»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

Van Gucht «Een ‘Zomergasten’, maar dan met sportlui. Geen idee of er veel volk zou kijken, maar ik in ieder geval wel (lacht).»

HUMO Voor welk tv-gezicht zap je onmiddellijk weg?

Van Gucht «Ik heb echt niks met programma’s à la ‘Komen eten’ of ‘Temptation Island’: daar blijf ik dus nooit bij hangen, al heeft het niks met de presentator of presentatrice te maken.»

HUMO Wie is je favoriete tv-anker?

Van Gucht «De veelzijdigheid van Mark Uytterhoeven heeft me altijd aangesproken: een goeie sportjournalist die ook daarbuiten fantastische televisie heeft gemaakt.»

HUMO Wat is je guilty pleasure op radio en/of tv?

Van Gucht «Ik kijk samen met mijn vrouw weleens naar oude afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ op YouTube.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau kreeg?

Van Gucht «Ik ben geen grote televisieontdekker, ik grijp liever terug naar reeksen die ik nog ken van vroeger. Zoals ‘Blackadder’ of ‘Allo Allo’.»

HUMO Welke programma’s wil je per se live bekijken?

Van Gucht «Sowieso alle sportwedstrijden. Soms moet ik ze later bekijken, en dan probeer ik me af te sluiten voor radiobulletins en Twitterberichten – niet simpel.»

HUMO Kijk je ook tv via computer of tablet?

Van Gucht «Ja, hoor: tijdens het eten kijken we via de tablet naar ‘Het journaal’.»

HUMO Hoeveel vrienden heb je op Facebook?

Van Gucht «Ik heb alleen zo’n openbaar Facebookprofiel, ik heb het meer voor Twitter en Instagram.»

HUMO Mochten Facebook en Twitter plots verdwijnen, zou je ze missen?

Van Gucht «Ik pik meer nieuws op via Twitter dan via de kranten: toch wel een interessant medium. Maar als het écht moet, dan zou het wel lukken. Alles went, hè?»

HUMO Kun je op vakantie twee weken zonder tv, radio en internet?

Van Gucht «Lastig. Ik raadpleeg ze natuurlijk minder vaak, maar ik blijf toch graag op de hoogte van wat er in de wereld – en vooral die van de sport – is gebeurd.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234