null Beeld

Extra Time

Het eerste voetbalweekend van het nieuwe seizoen zit erop. Vanaf vanavond is het weer iedere week tijd voor 'Extra Time', de voetbaltalkshow die in zijn eerste jaargang een lans brak voor de capuchonvest-met-touwtjes voor volwassenen. Wanneer we 'm opbellen is Frank Raes net terug van Zuid-Afrika, waar hij na 11 juli is blijven hangen om er met vrouw en kind loslopend wild te gaan bekijken.

Noud Jansen

HUMO Vond jij het voorbije WK ook zo'n tegenvaller?

'Frank Raes: 'Shakespear en ik''

Frank Raes «Ik niet, nee. Er werd misschien wat vaak defensief gespeeld, en de finale had iets ranzigs met al die overtredingen, maar ik heb toch veel boeiende wedstrijden gezien: Spanje - Duitsland bijvoorbeeld, en Duitsland - Argentinië. Oké, Spanje heeft in totaal slechts acht doelpunten gemaakt - het minste ooit voor een winnaar - maar ze hebben toch aanvallend en positief gespeeld. En de beste voetballer van het WK kan je niet anders dan een begaafde technicus noemen: onze bleke vriend Iniesta.»

HUMO 'Extra Time' nu. De eerste drie of vier afleveringen zou je het zonder Filip Joos moeten doen.

Raes «Klopt, Filip is juist zijn adoptiekind gaan afhalen in Ethiopië (Jude Tsega Joos, red.), en heeft daarom zijn nog uitstaande vakantiedagen opgenomen. 't Is voor de vaderband belangrijk dat hij de eerste weken veel bij dat kind is, hè. Maar geen nood: ik heb vorig seizoen ook een tijdje alleen gepresenteerd, en dat lukte goed.»

HUMO Is er gesleuteld aan de formule?

Raes «Nauwelijks. De 'Swakiri' zal vervangen worden...

HUMO Top!

Raes «... door een rubriek waar ik voorlopig nog weinig over kan zeggen. Maar voor de rest blijft alles gelijk. We gaan ook met dezelfde deskundigen werken: mensen als Gert Verheyen en Jan Boskamp, van wie we weten dat ze ons goed gezind zijn.»

HUMO Met alle respect, maar in het eerste seizoen van 'Extra Time' miste ik Herman Brusselmans weleens. Is er een kans dat hij dit keer wel aanschuift?

Raes «Wie weet. Met Herman zelf heb ik geen enkel probleem - ik heb hem indertijd nog binnengehaald bij 'Studio 1'. Alleen is 'Extra Time' een Canvas-programma, en is het veel meer dan 'Studio 1' gericht op een kennerspubliek: er wordt voornamelijk door mensen uit het vak over voetbaltechnische zaken gesproken. Daar past hij dan toch wat minder in.»

HUMO Wordt het een spannende competitie, denk je?

Raes «Ongetwijfeld. Al hoop ik dat de play-offs wat meer vuurwerk zullen brengen dan vorig seizoen, toen Anderlecht veel te sterk was. Pas op, op zich ben ik een voorstander van play-offs, maar ik vind wel dat alle ploegen van nul zouden moeten beginnen, en niet zoals vorig jaar de helft van hun competitiepunten mogen behouden.»

HUMO Dit nog. Vorig seizoen had je het altijd over 'een klok die de tijd aangeeft' wanneer je over de wekelijkse prijs sprak. Bestaan er andere klokken?

Raes «Dat was een gimmick. Ik zei het iedere week ietsje anders: 'een klok die zegt hoe laat het is', 'een klok waarop u het uur kunt aflezen'... Ik ben trouwens in goed gezelschap: ik heb me laten vertellen dat Shakespeare nog ooit iets gelijkaardigs heeft geschreven (klopt: 'When I do count the clock that tells the time', red.). Maar misschien was het niet duidelijk genoeg dat het om een joke ging? Bon, ik zal tegen maandag iets anders proberen te verzinnen.»

Canvas

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234