null Beeld

F*** You Moby

Laten we u vooral niet vermoeien met onze mening over Moby (als het mag volstaan: hij schijnt tegenwoordig vooral nog populair te zijn in Frankrijk), maar u gewoon heel sec meedelen dat Canvas vanavond een huisbereide reportage uitzendt over de man.

In 'F*** You Moby', zoals het 'Spraakmakers'-achtige programma enigszins verrassend is komen te heten, wordt hij op het dak van het Brusselse Muziekinstrumentenmuseum gediepte-interviewd door Kirsten Lemaire, bekend van Studio Brussel en 'De Canvascollectie'.

Kirsten Lemaire «Ik had expres mijn meest platte sneakers aangedaan, want Moby is nogal klein en ik ben vrij groot. En je wil bij het handjeschudden natuurlijk niet boven hem uittorenen, hè? Ik had ook een doos thee voor hem meegebracht: het interview dateert alweer van september, en 't was toevallig zijn verjaardag.»


HUMO Erg attent van je. In de veronderstelling dat die drie sterretjes voor de letters 'u', 'c' en 'k' staan: vanwaar de titel?

Lemaire «Op een festival, ik meen zelfs dat het Werchter was, heeft hij een keer veertigduizend mensen 'Fuck you Moby' laten scanderen - die beelden zie je ook in de reportage. Moby is ervan overtuigd dat heel veel mensen tegen hem zijn, en hij mag dat graag cultiveren.»


HUMO Ik neem aan dat jij niet tot het anti-Moby-kamp behoort?

Lemaire «Nee. Maar ik ben ook weer niet de grootste fan.»


HUMO Waarom wilde je hem dan interviewen?

Lemaire «Ze hadden me gevraagd. En ik vind het altijd interessant om op zoek te gaan naar de mens achter een muzikant. Maar ik moet toegeven dat ik er moeite mee heb dat hij zo rotcommercieel ingesteld is - je hoort zijn muziek tegenwoordig enkel nog in reclamespotjes. Eigenlijk raar, als je weet dat hij vroeger een overtuigd punker was. Hij heeft zelfs heel lang in een kraakpand gewoond.

»We hebben overigens nog bewegend beeld uit die periode teruggevonden waarin je hem mét haar ziet. Heel bizar.»


HUMO Waar heb je 't met hem over gehad?

Lemaire «Over zijn jeugd in Darien, een welvarend stadje in Connecticut waar wel meer bekende mensen vandaan komen. En over hoe hij ertoe kwam om punker te worden. En ook over de rave-periode, toen hij vaak in de Cherry Moon in Lokeren kwam spelen. Waar iedereen volgens hem compleet spaced out was behalve hijzelf - hij nam geen drugs.

»Ik heb hem ook gevraagd of hij nooit van een gezin droomt - hij is een verstokte vrijgezel - maar daar reageerde hij nogal ontwijkend op. 'Geef mij maar honden,' zei hij. Heel vreemd, want hij hééft geen honden.»


HUMO Moby staat erom bekend dat hij vrouwelijke interviewers wel eens wil stalken. Heeft hij je achteraf niet bestookt met sms'jes?

Lemaire «Nee, ik heb 'm mijn nummer niet gegeven. Hij mij wel zijn e-mailadres, 'voor als ik naar New York kwam', maar dat kaartje ben ik kwijt.»


HUMO Slotvraagje: wat is je favoriete nummer?

Lemaire «Euh... (Denkt lang na) Doe maar 'Go'.»

undefined

Bekijk de clip 'Go':

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234