null Beeld

'Festivalitis': Olga Leyers

Het verste visje in de grote BV-vijver heet Olga Leyers, en is met haar achttien lentes de piepste telg van het beroemde Hovense geslacht Leyers. In kinderkringen maakt ze al enige tijd furore als Kaztaar, zoals de presentatoren van VTMKZOOM genoemd worden, maar sinds kort is ze ook de adult market aan het veroveren via haar rol van ongeleid projectiel in ‘Festivalitis’ op 2BE.

'Nu moet mijn ster wel blijven rijzen: lastig!'

Verder nog op het menu: een eenmalige presentatieklus in het muzikale VTM-festijn ‘2 meisjes op het strand’, op 19 augustus, en een aantreden in het veertiende seizoen van ‘De slimste mens’. Om het met haar eigen favoriete adjectief te zeggen: super!

Olga Leyers (aan de telefoon) «Ze hadden me vorig jaar al eens gevraagd voor ‘De slimste mens’, maar toen vond ik het nog te eng om dat te doen: ik wilde me er niet aan verbranden. Maar nu dacht ik: ‘Kom, ik ben uiteindelijk nog maar 18. ’t Is helemaal niet zo erg als ik eens iets niet weet.’ Eigenlijk zou ik zot geweest zijn als ik die kans een tweede keer had laten liggen, want ik vind het een supergoed programma.»

HUMO Erik Van Looy maakte jouw deelname in april wereldkundig, op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. Jij won daar toen zowaar de trofee voor Rijzende Ster.

Leyers «Dat was één van de leukste avonden ever – ik heb daar nog serieus staan feesten met mijn zus (Ella, red.). Maar de volgende ochtend dacht ik toch even: ‘Oei! Nu moet ik dus blíjven rijzen.’ Kan lastig worden, want ik studeer ook nog rechten – ik ga nu naar het tweede jaar. Ik hoop echt dat ik de twee in de toekomst kan blijven combineren, want die studie zou ik niet graag opgeven. In ieder geval was het voor mij een gore eer om die trofee te winnen.»

null Beeld

HUMO Een gore eer?

Leyers «Een grote eer. Ja, de lijn is misschien wat slecht: ik zit in de auto.»

HUMO Waaraan denk je dat je die trofee vooral te danken hebt? Of met andere woorden: wat beschouw je zelf als je grootste talent?

Leyers «Ik ben extreem sociaal. Dat werkt vaak in mijn nadeel, maar voor een programma als ‘Festivalitis’ is het uiteraard een groot voordeel. Want op het vlak van sociale contacten durf ik bijna alles. Nee, niet bijna, ik durf gewoon álles.»

HUMO Waarom kan dat ook in je nadeel werken?

Leyers «Soms ben ik gewoon too much all over the place. Op de trein zou ik tegen een wildvreemde mijn levensverhaal beginnen te vertellen, wat raar kan overkomen. En wat zeker ook raar overkwam: ik heb ooit de Telenet-man een kus gegeven toen die binnenkwam om zijn job te doen – mijn zussen vonden dat keigrappig. (Snel) Maar niet op de mond, hè. Gewoon op zijn wang.»

HUMO Wie jij wél eens een kus op de mond zou willen geven, en iets meer ook, is Herman Brusselmans.

Leyers (lacht) «Ik heb dat eens gezegd op tv, ja (in ‘Zijn er nog kroketten?’, red.), en sindsdien blijft dat me achtervolgen.»

HUMO Jullie zouden sindsdien geregeld met elkaar sms’en.

Leyers «Dat klinkt kinkyer dan het is. Herman vond het gewoon een goeie grap, en dus zijn we eens samen gaan eten. Maar niet romantisch of zo, hè. Gewoon als vrienden. Sindsdien sms’en we weleens over elkaars liefdesleven – ik geef hem zelfs raad op het vlak van vrouwen, wat misschien wel wat raar is voor een 18-jarige. Maar nogmaals: wij zijn géén romantische partners. Dat zou een beetje gek zijn: Herman is een vriend van mijn papa.»

HUMO Hoe staat het eigenlijk met jouw liefdesleven?

Leyers «Ik heb geen lief, dus daar is verder niks interessants over te publiceren.»

HUMO O, oké. Vertel me dan eens waar je naar op weg bent?

Leyers «Suikerrock in Tienen: ik moet daar zijn voor ‘Festivalitis’. Keileuke job! Er is inmiddels al meer dan één pak frieten met mayonaise op mij gesmeten, maar verder vond ik alles super.»

HUMO Wat was het beste concert dat je tot nog toe gezien hebt?

Leyers «Paul McCartney op Werchter! Magisch optreden. Ik heb keihard geweend bij ‘Let It Be’, en ik had echt constant het gevoel: amai, ik ben hier naar een icoon aan het kijken. En ik mag dat dus zomaar allemaal doen omdat ik nu voor ‘Festivalitis’ werk: hoe graaf is dat eigenlijk? (lacht) Soms denk ik: ‘Het kán toch niet dat een job zo leuk is? Het is toch gewoon niet mógelijk dat ik hiervoor betaald word?’ Welja, toch wel. En dat is in één woord: super.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234