null Beeld

Film: Een avond met Pitt

Hé, geil: vanavond vier keer Brad Pitt op tv, toch nog altijd onze favoriete blonde filmgod – sorry, Thor! Naast het mindere ‘Ocean’s Twelve’ (21.05 op Eén) krijgen we maar liefst drie meer dan middelmatige films voorgeschoteld: ‘World War Z’ (20.25 op VTM), ‘Meet Joe Black’ (om 20.40 op Vitaya) en ‘Ocean’s Thirteen’ (22.05 op VIER). Een uitgelezen moment om eens te informeren hoe het verder nog met Brad gaat.

vvp

'Hollywoodkoppels lijken een houdbaarheidsdatum te hebben; dat is bij mij en Angie niet het geval.'

Zijn agenda alvast: binnenkort speelt hij in de Netflix-tragikomedie ‘War Machine’, over de oorlog in Afghanistan, en hij is bezig met de voorbereidingen van ‘World War Z 2’ – een beetje knullige titel. ‘By the Sea’, van zijn wederhelft Angelina Jolie, kwam recent al voorbij, zij het min of meer geruisloos. De enige ruchtbaarheid die eraan werd gegeven: samen met Angelina speelt Brad een koppel van wie het huwelijk op imploderen staat, en dat zwengelde heel wat speculaties aan over de staat van hun échte huwelijk.

Brad Pitt «‘By the Sea’ is heel subtiel. Stil maar elegant: de film heeft een Europese cadans, wat best verrassend is, aangezien dat nu niet bepaald een stijl is waarin Angie en ik ons experts mogen noemen. Er zijn geen explosies, geen aardverschuivende gebeurtenissen, en geen grote, schokkende plottwists. De hele film vindt plaats in een hotel, een café en een auto: veel spaarzamer dan dat kun je moeilijk te werk gaan.»

- Jij weet wat iedereen wil weten, Brad: is het koppel uit de film geënt op Angelina en jou?

Pitt «Er hangt een schaduw over de film in de zin dat Hollywoodkoppels inderdaad een houdbaarheidsdatum lijken te hebben; die relaties monden vaak uit in een uitputtingsslag. En de film ís persoonlijk: gewoon niet op de meest evidente manier, die stelt dat we continu slaags zouden moeten raken met elkaar. Begrijp je?

»Het klinkt onnozel, maar mijn geschiedenis met Angie betekent heel veel voor mij. Gewoon het feit dat we samen dingen beleefd hebben, dat we van alles hebben meegemaakt, dat we iets meedragen: dat vind ik ongelofelijk. We zien elkaar ouder worden en delen alle momenten – zowel vreugde als pijn.»

- In de film toch vooral pijn.

Pitt «Weet je, het koppel in de film zit in die fase waarin de sprookjesboeken het voor bekeken houden en zeggen: ‘Ze leefden nog lang en gelukkig.’ Maar dat blijft niet zo. De romantiek neemt af en de banaliteit van alledag neemt toe. Onze personages zijn ook nog eens in rouw: iedereen maakt dat weleens mee, en het verzacht de emoties niet bepaald.

»Maar in dat stadium zitten wij in het echte leven dus niet. Je hoort mensen voortdurend praten over ‘the old ball and chain’ als het over man- of vrouwlief gaat, maar dat gevoel is me vreemd. Ik heb het goed zo.»

- Gaat het met je kinderen ook goed? Je hebt er zes rondlopen.

Pitt «O ja! Iedereen zegt altijd: ‘Kinderen zijn de vreugde van je leven!’ Ik dacht steeds: Bla, bla, bla… Maar ik besef nu dat dat klopt: ik wist vanaf het moment dat ik mijn kinderen in de ogen keek dat ik nog nooit iets zó graag had gezien.

»Wist je trouwens dat ik altijd al zo veel kinderen wilde? Op de unief had ik een maat met vijf broers en twee zussen. Tijdens de weekends kwam ik bij hem en het was er absolute waanzin. Ik zag zijn moeder eieren en pannenkoeken in het rond gooien, iedereen was in de weer en ik dacht: ‘Zo wil ik het ook.’ Nu, mijn wens is vervuld (lachje).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234