null Beeld

FILM: THE HEAT

Onlangs nog eens ‘Way Out West’ gezien, en we zeggen het u: funny! Willen op hun geheel eigen wijze – lees: met beduidend meer ‘fucks’ – aan de wereld kenbaar maken dat de formule van de dikke en de dunne ook in een hedendaagse setting werkt: Sandra Bullock (de dunne) en Melissa McCarthy (de minder dunne) in de buddy cop-komedie ‘The Heat’.

vvp

Sandra Bullock «Aanvankelijk had het script geen titel, er stond gewoon ‘Female Buddy Cop Movie’ boven. Van mij hadden ze die titel gerust mogen houden (lachje). Ik speel de stuurse FBI-agente die graag de regels volgt…»

Melissa McCarthy «...en ik de gewone agente die alleen maar de regels van de straat kent. Aanvankelijk komen we niet erg goed overeen, maar om een drugbaron te klissen moeten we noodgedwongen samenwerken, en over wat er dán gebeurt, ga ik niks verklappen.» (hilariteit)

- Het is eraan te horen dat jouw personage van de straat komt: uit je mond horen we vooral een niet aflatende stroom beledigingen.

McCarthy «Ik gooi er altijd graag obsceniteiten tussen, zeker als ze niet in het script staan. Zo had ik eens aan één zin drie ‘fucks’ toegevoegd, waarop onze regisseur Paul Feig: ‘Uitstekend, Melissa, doe er nog een paar bij!’»

Bullock «Als ik me niet vergis, zitten er 190 f-bombs in de film, en het zou me niet verbazen als er 180 van Melissa komen.»

- Hoeveel van jullie interacties stonden in het script en hoeveel is er ontstaan uit improvisatie?

McCarthy «Hm, ’t is een combinatie. Komedie lééft, en daar moet je rekening mee houden. Maar een goed script is en blijft onontbeerlijk: je moet trouw blijven aan de personages en aan de geest van het verhaal, anders wordt het een rommeltje.»

Bullock «Ik denk er net zo over: je hebt een combinatie van vrijheid en structuur nodig. Als die in evenwicht zijn, heb je een goeie komedie.»

- Is met ‘Bridesmaids’ en ‘The Heat’ eindelijk het tijdperk van de vrouwelijke komedies aangebroken?

Bullock «Ik mag het hopen. Alhoewel, grappig is grappig, toch? Het gaat gewoon om mensen die zich in de nesten werken en er op een geestige manier mee omgaan. Het geslacht doet er eigenlijk niet toe. In Hollywood heersen doorgaans ongeschreven regels die stellen hoe vrouwen zich wel en niet mogen gedragen. ‘Bridesmaids’ en ‘The Heat’ trekken zich daar niks van aan, ze laten vrouwen gewoon… zíjn. Heel bevrijdend.»

McCarthy «Het werd hoog tijd dat het cliché dat vrouwen niet grappig kunnen zijn, de wereld werd uitgeholpen, niet? Of het taboe dat vrouwen niet mogen vloeken: fuck that, wij vloeken all the fucking time!»

- Jullie beleven in ‘The Heat’ ook het vrouwelijke equivalent van een bromance.

Bullock «Vanaf het eerste moment dat we elkaar ontmoetten, was het prijs: onze kinderen zijn ongeveer even oud, we delen enkele hobby’s en we hebben hetzelfde gevoel voor humor. Het was echt zo’n romantische scène uit een film: we zagen elkaar aan weerszijden van de kamer en de hele wereld ging eventjes in slow motion. Voor mij is ‘The Heat’ in de eerste plaats een liefdesverhaal – niet tussen een man en een vrouw, wel tussen twee vriendinnen.»

McCarthy «En er was veel alcohol op de set, dat helpt ook (grijnst).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234