null Beeld

Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium

Vandaag gaat in Antwerpen het proces tegen Sharia4Belgium van start. Humo sprak in mei 2011 uitvoerig met haar toenmalige woordvoerder Fouad Belkacem. Herlees hier het volledige interview.

Raf Weverbergh

(Verschenen in Humo 3690/21 op 24-05-2011)

'Wij kúnnen niet verliezen'

Aanleiding is een video die hij kort na de dood van Marie-Rose Morel online zette. Daarin noemde hij haar 'een afgod die onderweg is naar de vuilnisbelt van de geschiedenis'. En waarschuwde hij in één moeite door onder meer vijanden van de islam als Bart De Wever, Filip Dewinter en Geert Wilders: toon berouw, of voel de toorn van Allah aan den lijve.

Het is niet de eerste keer dat Belkacem met het gerecht in aanraking komt. Volgens het Antwerpse parket valt zijn naam in zo’n twintig gerechtelijke dossiers, en is hij in Belgie? al drie keer veroordeeld, onder meer voor zware diefstal en voor weerspannigheid. Ook in Marokko zou hij veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens betrokkenheid bij drugshandel.

We ontmoeten Belkacem in een pitatent vlak bij de Schijnpoort. Zijn gekrulde baard valt uit elkaar in twee punten. Hij draagt een glanzend zwart Arabisch kleed, en op zijn hoofd een Pakistaanse muts. Hij begrijpt eerlijk gezegd niet goed waarover het Antwerpse parket zich druk maakt, zegt hij minzaam.

Fouad Belkacem «Die video over Marie-Rose Morel was een informatieve video. Ik sprak puur feitelijk.»

HUMO Marie-Rose Morel die onderweg is naar de vuilnisbelt van de geschiedenis: dat is een feit?

Belkacem «Inderdaad. Al wie de islam aanvalt, wie de wetten van Allah aanvalt, mag zich aan consequenties verwachten. En als Bart De Wever, Filip Dewinter en Geert Wilders geen berouw tonen, geldt dat ook voor hen, zoals ik in de video zeg.

»Kijk hoe ironisch het verhaal van Morel is. Zij was een voorstander van het verbod op hijabs (hoofddoeken, red.). Ze maakte er een kunst van om hijabs en niqabs (sluiers die het hele gezicht bedekken, behalve de ogen, red.) en de islam aan te vallen. En plotseling zien wij haar met een hoofddoek op tv! Jaren heb je gestreden om hem te verbieden, Nu draag je er zelf één. Tegen je zin!

»Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat wij die consequenties zullen voltrekken. Er is een Heer die ons heeft geschapen, die alles ordent. Marie-Rose Morel heeft een oorlog verklaard aan Allah en Zijn boodschapper. En zij heeft een reactie gekregen: een kanker, waaraan ze is bezweken. Maar wij zijn daar niet blij om. Ik heb niet feestgevierd. Je hebt Sharia4Belgium geen alcohol zien drinken aan de Groenplaats om de dood van Marie-Rose morel te vieren. Terwijl wij dat onlangs wél gezien hebben bij westerlingen, na de dood van een moslim: sjeik Osama bin Laden. Laten we de zaken dus niet omdraaien.»

HUMO U was er wel snel bij met uw video. Morel was amper een uur dood.

Belkacem «Het was iets langer dan een uur.»

HUMO Waarom vond u het belangrijk om die video de wereld in te sturen?

Belkacem «Tja, waarom niet? Ik zie het probleem niet. Wie is Marie-Rose Morel? Marie-Rose Morel mag naar de hel – dat rijmt.»

HUMO Het Antwerpse parket ziet een strafrechtelijk probleem.

Belkacem «Laten we duidelijk zijn: het westerse systeem zegt dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Ik ben nooit veroordeeld geweest voor haat, discriminatie of eender wat.»

HUMO Correctie: u bent in 2009 veroordeeld voor weerspannigheid en ‘inbreuken op de racismewetgeving’.

Belkacem (wuift) «Ik ben gearresteerd en in elkaar geslagen door de Antwerpse politie, ja. Niet omgekeerd. Daarna hebben ze daar een verhaal van weerspannigheid van gemaakt, zodat ik geen klacht zou indienen.»

HUMO Gaat u op 17 juni zelf naar de rechtbank?

Belkacem «Dat gaan we nog bekijken met onze advocaten. Niet dat ik die rechtbank erken, of haar wetgeving. En zelfs als er een gevangenisstraf van komt, denken ze dat Sharia4Belgium dan ophoudt? Of dat ik christen zal worden? Mijn overtuiging is mijn overtuiging.

»Een beetje intimidatie door de regering, meer is deze hele zaak niet. Geen probleem.»

HUMO Wordt u wel vaker geïntimideerd?

Belkacem «Natuurlijk. Ik heb begrepen van de antiterrorismecel dat mijn telefoon wordt afgetapt. So what? Van mij mogen ze de hele dag een agent naast mij zetten: ik doe niks verkeerd. Ik val niemand aan, en ik heb nooit een aanslag gepleegd. Ik zeg hoogstens wat controversiële dingen.

»Zeg nu zelf: het is toch grappig dat uitgerekend Filip Dewinter zich burgerlijke partij stelt? De man die dagelijks tot discriminatie en haat oproept! en namens de holebibeweging stelt zich iemand (advocaat Jean Marie de Meester, red.) burgerlijke partij met de redenering: ‘Als Sharia4Belgium vindt dat Marie-Rose Morel haar kanker heeft verdiend, zullen ze ook wel vinden dat homo’s aids hebben verdiend!’»

HUMO Heeft hij gelijk?

Belkacem «Nee. ik vind het vreselijk dat zulke ziektes bestaan. Wens ik homo’s aids toe? Helemaal niet. Aanvaard ik homofilie? Ook niet. Dat is tegen mijn religie. Ik roep elke homo op tot berouw.»


Lees het vervolg »
Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium (2)

Sympathie voor Osama

HUMO U hebt een Pakistaanse muts op. Is dat een statement? Een eerbetoon aan Osama bin Laden?

Belkacem «Sjeik Osama bin Laden – moge Allah hem genadig zijn – was een Saudi, geen Pakistaan. Nee, deze muts is een geschenk van een Pakistaanse broeder.»

HUMO Hoe hebt u de dood van Bin Laden ervaren?

Belkacem «Hoe dan ook is het schandalig hoe die man geëxecuteerd is: ongewapend neergeschoten voor de ogen van zijn twaalfjarige dochter en zijn vrouw. Koelbloedig. Waar is dan de eerlijkheid?»

HUMO De VS beschouwt het als een gerechtvaardigde vergelding voor drieduizend doden in het World Trade Center.

Belkacem «Adolf Eichmann – medeverantwoordelijk voor de holocaust – heeft wél een proces gekregen in israël. een eerlijk proces, volgens het Westen. De beklaagden in de Nürnbergprocessen ook. Die mensen waren verantwoordelijk voor miljoenen doden. Maar Bin Laden mag men doodschieten in het bijzijn van zijn dochter, en vervolgens in de zee gooien. Dat is dan: ‘Justice has been done.’»

HUMO De Amerikanen zeggen dat ze bij Bin Ladens begrafenis wél alle moslimtradities hebben gerespecteerd.

Belkacem (geërgerd) «Laten we ‘t niet in het belachelijke trekken, alstublieft. Bin Laden heeft enorm veel gedaan voor de moslimgemeenschap.»

HUMO Vond u de aanslagen van 9/11 oké?

Belkacem «Ik spreek niet over die aanslagen. In ‘82 is hij naar Afghanistan gegaan om tegen de Russen te vechten. Hij heeft driehonderd miljoen dollar geïnvesteerd in Afghanistan. In Soedan heeft hij ziekenhuizen, wegen en scholen gebouwd. In Peshawar: ziekenhuizen en weeshuizen. Hij heeft de heiligdommen in Mekka en Medina gerestaureerd, de heiligste plaatsen van moslims. Hij hééft veel voor ons betekend.»

HUMO Er zijn moslimgeleerden die zeggen dat iemand die terroristisch geweld pleegt een afvallige is.

Belkacem «Dat is dan voor rekening van die zogezegde moslimgeleerden. Zolang ik niet duidelijk uit een bron als de Koran heb kunnen afleiden dat Osama geen moslim is, of dat Al-Qaeda geen moslimbeweging is, hou ik mezelf stil. Het is mij niet toegestaan om commentaar te geven op andere moslims. Anders ben ik een zondaar.»

HUMO Jullie zelf zijn toch tegen geweld, dacht ik?

Belkacem «Ik ben tegen klakkeloos en onrechtvaardig geweld. Maar legitiem geweld?Ik ben geen boeddhist of zo: natuurlijk ben ik voor legitiem geweld.

»Legitiem geweld is bijvoorbeeld wat onze broeders in Palestina doen: zich verzetten tegen iemand die hun land bezet. Of onze broeders in Irak. De Afghanen. Iedereen heeft het recht op zelfverdediging. maar natuurlijk ben ik ertegen om landen binnen te vallen en kinderen, ouderen en burgers te doden, zoals Amerika doet. en ik veroordeel dat geweld – dat terrorisme – dagelijks. Zoals ik ook België dagelijks veroordeel wegens de terreur die het land dagelijks voert.»

HUMO Ook Pieter De Crem is een terrorist?

Belkacem «Natuurlijk is De Crem een terrorist.»

HUMO Is een aanslag op de minister dan ook legitiem geweld? Of op het Atomium? Brussel-Zuid?

Belkacem «Meent u dat? Is dat een serieuze vraag?»

HUMO Vanzelfsprekend.

Belkacem «Nee. Wij zijn niet bloeddorstig. Ik kan u niet vandaag tot de islam oproepen en morgen uw huis opblazen. Zo werkt dat niet. Een moslim is geen verrader.»


Altijd prijs

HUMO Volgens kenners is het met de dood van Bin Laden wel min of meer afgelopen met Al-Qaeda.

Belkacem «Dat heb ik ook gelezen: heel humoristisch. Al-Qaeda heeft vorige week aanslag na aanslag gepleegd. Als het afgelopen is met hen, waarom is de hele wereld dan superbeveiligd? Aan alle ambassades en alle luchthavens is het hoogste terreuralarm afgekondigd! Als het afgelopen is met Al-Qaeda, waarom kan het Amerikaanse leger dan niet stilaan uit Afghanistan en Irak terugkeren?»

HUMO Onderhoudt Sharia4Belgium contacten met Al-Qaeda?

Belkacem «Natuurlijk niet. Laten we stoppen met dit kinderachtige gedoe. Al-Qaeda is een schaduworganisatie: behalve één of twee mensen aan de top weet niemand wie er deel van uitmaakt. Hun manier van werken is volkomen tegengesteld aan de onze. Wij komen open en bloot in kranten, op YouTube enzovoorts. Als we met hen gelinkt zouden zijn, zouden zij allemaal gearresteerd worden!

»Sharia4Belgium doet hoogstens wat controversiële uitspraken, en daar stopt het. Als ik echt zo gevaarlijk was, zou ik wel in Guantánamo zitten.»

HUMO Bent u nooit bang om daar te belanden?

Belkacem «Waarom zou ik? Als wij vrij zijn, kunnen we Allahs woord verkondigen. Als we gevangen zitten, hebben we tijd om ons geloof te bestuderen. Als we gedood worden, zijn we martelaars. Wij kúnnen niet verliezen!»

HUMO Volgens Marij Uijt den Bogaard, ex-jeugdwerkster uit Borgerhout, wordt Sharia4Belgium gesteund met geld uit Jordanië en Saudi-Arabië. Klopt dat?

Belkacem «Worden wij gesteund uit de Arabische wereld? Neen, helemaal niet.»

HUMO Hoe raken jullie aan geld?

Belkacem «Dat is onze zaak, dat hangen we niet aan de grote klok. Wij hebben onze eigen werking, onze eigen structuur en strategie. Maar een paar miljoenen van rijke oliesjeiks zijn best welkom, hoor (lacht). Dan kunnen we scholen en ziekenhuizen bouwen.»

HUMO Is dat het einddoel?

Belkacem «Ja. Als de joodse gemeenschap eigen scholen mag bouwen, waarom wij dan niet? Wij leven hier al zestig jaar. Het is schandalig dat wij nog geen pure islamitische school hebben – een madrassa. Terwijl je in Antwerpen de pure, orthodoxe joodse scholen niet kan tellen!»

HUMO Wat is uw functie eigenlijk? Bent u een soort imam?

Belkacem «Ik ben een moslim. Ik heb nooit gezegd dat ik een imam ben. Ik ben geen geleerde. De beperkte kennis die ik heb, pas ik toe. Onze slogan is: ‘Studeer, praktiseer en verkondig.’ En dat is wat wij doen.»

HUMO Wordt Sharia4Belgium door een grote meerderheid van moslims aanvaard, of vinden ze jullie te radicaal?

Belkacem «Ik moet u choqueren: er zijn anderhalf miljard moslims op aarde, en er is er geen énkele die niet gelooft dat de sharia de enige, absolute wetgeving moet zijn. Het enige waarin we verschillen is dit: heel wat moslims denken dat de tijd nog niet rijp is, dat we beter low profile kunnen blijven. Wij zeggen: gedaan daarmee, laten we het zeggen zoals het is.»

HUMO Hoe ziet u dat concreet, de sharia invoeren in België?

Belkacem «Wij proberen iedereen te laten zien hoe verderfelijk democratie is. Dat hele concept is gebaseerd op wetten die door mensen gemaakt zijn. Terwijl voor ons Allah de wetten maakt.»

HUMO Wat is jullie band met de Britse islamist Anjem Choudary van Islam4UK?

Belkacem «Hij is een broeder. Wij vragen raad aan hem in verband met religieuze kwesties.»

HUMO Choudary zegt: ‘Wij zijn in oorlog met het Westen.’

Belkacem «Wij zijn ook in oorlog met het Westen. Irak, Afghanistan, Libië, het verbod op hoofddoeken, op niqabs. België voert een militaire oorlog in Afghanistan, hier in het binnenland is het een verbale oorlog. Wij geloven dat we in een slag om hearts and minds zijn: de Belgische regering valt ons verbaal aan, wij reageren verbaal.»

HUMO Het Belgische gerecht heeft in november 2010 drie leden van Sharia4Belgium gearresteerd op verdenking van terrorisme. Dat gaat iets verder dan ‘verbaal reageren’.

Belkacem «Die drie waren géén leden van Sharia4Belgium. Het zijn jeugdvrienden, moslims – broeders die ik persoonlijk ken, en die ik zeker niet wil afvallen. Ik ken hen, en ze zouden nooit een vlieg kwaad doen. De beschuldigingen tegen hen berusten op leugens. Als ze leden van Sharia4Belgium zouden zijn, zouden we dat een éér vinden.»

HUMO Hebben jullie moeite om mensen te mobiliseren in België? Professor Rik Coolsaet zegt dat de fundamentalistische islam op zijn retour is.

Belkacem (ironisch) «De salafistische, wahabistische, fundamentalistische islam? Da’s hetzelfde als dat verhaaltje over Al-Qaeda: als de fundamentalistische islam op zijn retour is, waarom er dan nog een probleem van maken?

»Elke dag bekeren drie mensen in België zich tot de islam. Wij staan in Europa aan de top qua aantal bekeringen. Het gaat héél goed met de islam.»

HUMO Hoeveel volgelingen heeft Sharia4Belgium?

Belkacem «Wereldwijd zijn er anderhalf miljard moslims. Hier in België zijn we met zeshonderdduizend.»

HUMO Maar niet alle moslims onderschrijven jullie versie van de islam. Toen jullie vorig jaar een lezing van Benno Barnard verstoorden, noemde politicoloog Fouad Gandoul jullie ‘folkloristisch, pathetisch, dom en volstrekt contraproductief’. De radicale Haagse imam Fawaz Jneid verzocht jullie vriendelijk om naar Afghanistan te verkassen.

Belkacem «Dat is nu net wat je moet begrijpen: er is plaats voor diversiteit binnen de islam. We mogen van mening verschillen met elkaar! Maar niet over de basis, het fundament. Wie zegt dat de sharia folkloristisch is, of dom, is een ongelovige of afvallige: als hij sterft, zal hij in de hel belanden.»

HUMO Wat vindt u van de religieuze betrokkenheid van de Belgische moslim?

Belkacem «Moslims houden van de islam. Wij zien dat dagelijks als wij op street dawa zijn (flyers uitdelen, red.). Mensen zijn echt geinteresseerd, zelfs jongeren die in discotheken zitten en zusters die spijtig genoeg geen hoofddoek dragen en een beetje verwesterd zijn. Ons enige probleem hier is dat wij de touwtjes niet in handen hebben: de westerse dominantie en invloed is te groot. In scholen, op straat, media.

»Maar kijk tijdens de ramadan: moskeeën zitten stampvol. Wij openen er dagelijks nieuwe voor honderdduizenden euro’s, zonder één euro steun van de overheid.»

HUMO Om van die westerse invloeden af te raken wilt u een eigen scholenkoepel uit de grond stampen.

Belkacem «Neenee, een eigen rechtssysteem. En dat implementeren voor iedereen. Simpel. Dan is er geen westerse invloed meer, alleen de perfecte, zuivere islamitische invloed. Die heeft in heel europa al geleid tot ziekenhuizen, straatverlichting, universiteiten. Zeep, parfum, beschaving.»


Lees het vervolg »
Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium (3)

Het Aouilsyndroom

HUMO U hebt automechanica gestudeerd aan de technische school in Duffel. Waarom hebt u beslist om volledig voor uw godsdienst te gaan leven?

Belkacem «Ik heb een vrouw, kinderen, een leven buiten Sharia4Belgium, en dat hou ik het liefst voor mezelf. Om mezelf te beschermen. en ook omdat het geen onemanshow is. mensen moeten niet geinteresseerd zijn in mij maar in de boodschap – die is veel groter dan ik, en belangrijker.

»Dus in grote lijnen: geboren en getogen in Boom. Op een gegeven moment heb ik ingezien dat we een beetje meer onze godsdienst au sérieux moeten nemen.»

HUMO Kunt u verklaren waar dat inzicht vandaan kwam?

Belkacem «Omdat ik een moslim ben. Dat is vrij duidelijk, denk ik.»

HUMO U bent toch iets meer met uw geloof bezig dan sommige andere moslims.

Belkacem «Ik denk van niet: ik ben niet de enige praktiserende moslim. Ik ben niet specialer dan anderen.

»Het is grappig hoe de media telkens criminaliseren of marginaliseren als ze een moslim moeten portretteren. Ze proberen altijd te zeggen: ‘’t is iemand die heeft gefaald in zijn jeugd, of verwikkeld was in criminaliteit, en die nu een haat heeft ontwikkeld.’»

HUMO Ik heb het woord ‘haat’ niet gebruikt.

Belkacem «Ik heb het niet over u, maar over de meeste media.»

HUMO Zegt u nu dat de verhalen over u allemaal verzonnen zijn – met name uw veroordeling voor zware diefstal, het faillissement van uw bedrijfjes, waarover Humo al berichtte?

Belkacem «Dat hebben jullie ervan gemaakt. Ach, een beetje speculatie: ik gun de media dat.»

HUMO U bent veroordeeld voor diefstal in 2002 en voor weerspannigheid in 2005, 2009 en 2011.

Belkacem «Ik lees in de media dat ik een paar keer veroordeeld ben en dergelijke. Larie.»

HUMO Hébt u ooit diefstal gepleegd??

Belkacem «Ik ben niet degene die naar buiten moet komen om zichzelf te verdedigen. Wie mij beschuldigt, moet zijn beschuldigingen hard maken. Ik ga zéker niet aan het Nordine Taouil-syndroom lijden (de Antwerpse imam die door Staatsveiligheid van extremisme werd beticht, red.): ‘Ik zal mijn baard inkorten, ik geef een vrouw een hand in ‘Phara’, ik geef een feestje met alcohol om te bewijzen dat ik gematigd ben!’ Zulke dingen zal ik niet doen, want ik ben gelovig. Wat interesseert mij het wat één of andere idioot in de media beweert. Of wat een vervloekte ongelovige over mij zegt.»

HUMO Het parket bevestigt dat u voor diefstal met braak bent veroordeeld.

Belkacem «Ik herinner me dat niet.»

HUMO Ik heb vanmorgen met het parket gebeld, en zij hebben het me bevestigd.

Belkacem «Dat zijn úw woorden. Breng me bewijzen. Feiten. Ik heb respect voor u als mens, maar tot nu toe heb ik niet kunnen zien dat u moslim bent. Dus ik neem uw woorden met een korrel zout, oké?»

HUMO Dus wat ik zeg is ongeloofwaardig omdat ik geen moslim ben?

Belkacem «Tuurlijk! Tuurlijk. ik wil u niet kwetsen of zo. Maar dat is de harde realiteit.»

HUMO Er wordt ook gezegd dat Marokko om uw uitlevering had gevraagd in verband met een drugszaak.

Belkacem «Dát klopt. ik was uitgenodigd in Frankrijk bij een betoging, en we werden met twintig man gearresteerd in Frankrijk omdat die betoging verboden werd. Ze hebben ons meegenomen, en plotseling zeiden ze me: ‘Marokko vraagt je uitlevering.’ Een veroordeling tot tien jaar cel in verband met drugs. Maar ik ben al acht jaar niet meer in Marokko geweest! Ik snap niet waar ze zoiets halen.»

HUMO Wanneer bent u dan veroordeeld?

Belkacem «Geen idee. Ik heb geen papieren gekregen, niks. Ik ben het te weten gekomen via een Franse politieman. Ik ben vervolgens naar België teruggekomen, en ik heb niks meer gehoord over die veroordeling of dat verzoek tot uitlevering. Dus als ik zo’n grote crimineel ben: waarom ben ik dan niet gearresteerd en uitgeleverd? Dat zou toch de ideale manier zijn om van mij af te raken?

»Ik denk dat ik wel weet wat er gebeurd is: wij hebben een aantal video’s gepubliceerd met zéér zware kritiek op het marokkaanse vorstenhuis. Harde uitspraken over corruptie, dictatuur, onderdrukking. De marokkaanse koning complotteert tegen de marokkaanse burgers.»

HUMO En hij is wellicht ook te westers?

Belkacem «Dat ook, zonder enige twijfel. Die koning produceert drie soorten alcohol, wist u dat? Of een Belgische F-16 die neerstort in een marokkaans dorp tijdens een training voor een missie in Afghanistan: zulke zaken worden geheimgehouden door het Marokkaanse regime.

»Wij hebben een filmpje opgenomen waarin we de Marokkaanse vlag verbranden. Marokko mag naar de hel, en hun koning ook.»

HUMO Ik neem aan dat u Marokko vermijdt tijdens zomervakanties?

Belkacem «Ik ga er sowieso niet graag naartoe. Die verwestering van een islamitisch volk, de corruptie: ik voel me er niet goed bij. Ik heb meer affiniteit met België dan met Marokko – logisch, ik ben hier geboren en getogen! En ik heb ook familie in Algerije, dus waarom zou ik naar Marokko gaan?»

HUMO Hoe ziet u de Arabische lente evolueren?

Belkacem «Een prachtige zaak, hè.»

HUMO Het is wel een seculiere revolutie. In Egypte wilde de Moslimbroederschap zelfs niet officieel meedoen aan de eerste protesten op het Tahrirplein.

Belkacem «Klopt. maar nu: Moebarak is toch weg? Honderdduizenden mensen op straat met de foto van sjeik Osama. Met spandoeken dat ze Amerika van de kaart willen vegen. Is dat verwestering of gaat het de andere kant op?»

HUMO De arabiste Laila al-Zwaini schreef onlangs in De Volkskrant: ‘De Arabische lente wordt sowieso een islamitische zomer.’

Belkacem «Zonder twijfel. De Arabische gemeenschap is een moslimgemeenschap. De barrière van angst en terrorisme door de dictators is voorbij. De moslims zijn hun leven van vernedering en onderdrukking beu. Er zullen offers nodig zijn – er zijn al martelaars gevallen – maar dat is de prijs die we moeten betalen. Maar de staatsvorm zal zonder twijfel evolueren naar een kalifaat, een islamitische staat. Er is nu al sprake van een emiraat in Afghanistan, Somalië, irak. Het is zich aan het verspreiden.»

HUMO Iran telt niet?

Belkacem «Dat zijn sjiieten, geen echte moslims. Dat land zal veroverd moeten worden. maar we hebben tijd: er zijn genoeg generaties na ons die ons werk kunnen uitvoeren.»

HUMO Zou u zelf ooit overwegen om te gaan vechten??

Belkacem «Als dat al zo zou zijn, zou ik het zeker niet aan u vertellen.»


Bekijk een filmpje »
Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium (4)

Wie zijn de vijanden van Allah?

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234