null Beeld

Frances Lefebure: 'Voor elke man gaan er twéé vrouwen mee. Ja, dat heeft voor de nodige animo gezorgd'

‘Hotel Römantiek’, seizoen drie: na Zwitserland en Portugal mogen de liefdeslustige grijsaards dit keer in een niet ál te zeer onder de terreurdreiging kreunende streek van Tunesië naar een nieuwe levensgezel op zoek. ‘Maar verder,’ zegt Frances Lefebure, ‘is er over het derde seizoen niet zo heel erg veel te zeggen.’

Noud Jansen

'De vorige deelnemers houden me nog van alles op de hoogte: operaties, kleinkinderen, trouwpartijen'

Frances Lefebure «Ik had het er daarnet in de wandelgangen nog over met Sven De Leijer: ‘Wat moeten we de journalisten op den duur nog vertellen?’ Het concept is nog altijd hetzelfde als in de eerste twee seizoenen.»

HUMO Mag ik je in dat geval hartelijk danken voor het gesprek?

Lefebure «Ha, maar wacht even, het is wel zo dat we dit keer met zestien vrouwen en slechts acht mannen vertrekken: voor elke man twee vrouwen dus. Het idee daarachter is dat het er in het echt ook zo aan toegaat: mannen sterven in de regel eerder dan vrouwen – cru om te zeggen, maar het is zo – en dat merk je in de datingwereld voor senioren. Om heel eerlijk te zijn: toen de makers met dat plan kwamen aanzetten, was ik er geen fan van. Maar nu de opnames erop zitten, moet ik toegeven dat het voor de nodige animo heeft gezorgd.»

HUMO Vorig jaar zei je in Humo: ‘Het tweede seizoen van ‘Hotel Römantiek’ was meer geregisseerd dan het eerste. Soms moest ik iets doen wat naar mijn gevoel ongepast of raar was, en dat kon er hard inhakken. Dan zat ik met tranen.’ Hoe was dat nu?

Lefebure «Om dat citaat even te kaderen: ik had het daar over momenten waarop onze senioren zich bijvoorbeeld geweldig stonden te amuseren op een feestje, tot de boel ineens stilgelegd werd om van camerastandpunt te veranderen of zo. Inmiddels kan ik daar veel beter mee omgaan, al excuseer ik me achter de rug van de crew nog altijd: ‘Ik vind het ook niet leuk, hoor, maar dit moet even.’ Ik voel me altijd heel verantwoordelijk voor het welbehagen van de deelnemers.»

HUMO Blijf je op de hoogte van de wederwaardigheden van kandidaten uit voorgaande seizoenen?

Lefebure «Ja, zeker. Vooral met de menskes van het eerste seizoen heb ik nog geregeld contact, want die hebben een gezamenlijke Facebookgroep waar ik ook deel van uitmaak.»

HUMO Menskes?

Lefebure (lacht) «Ik krijg wel vaker commentaar op dat woord: ‘Frances, zo denigrerend!’ Maar op die manier is het niet bedoeld: er zijn ook jonge mensen die ik menskes noem. Menskes, dat zijn mensen die ik schattig en leuk vind.

»Via die Facebookgroep kom ik echt alles te weten: wie er geopereerd wordt, wie een kleinkind heeft gekregen, wie er gaat trouwen.»

HUMO Jos en Rosa, bedoel je?

Lefebure «Man, we zijn met een hele delegatie naar hun huwelijk geweest. Doodzonde dat dáár geen camera’s bij waren.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234