Freaky Age - Living in Particular Ways

Jong zijn heeft z'n voordelen: zo zal de riff van de ballad 'After All' op de nieuwe Freaky Age, 'Living in Particular Ways', de gemiddelde zestienjarige niet doen denken aan die van 'Still Loving You' van The Scorpions. Helaas: ondergetekende wél. Maar goed, wie frontman Lenny Crabbe al op en naast het podium zag weet: the boy's a star.

Hij kent z'n klassiekers, schudt de liedjes schijnbaar moeiteloos uit zijn mouw, en beweegt zich op allerlei vlakken voort met een aandoenlijke swagger. Net als 'Every Morning Breaks Out', het twee jaar oude debuut van Freaky Age, is 'Living in Particular Ways' een lenige plaat in de beste traditie van de rammelende gitaarpop. Invloeden worden nog steeds niet onder stoelen of banken gestoken (The Who, Television en The Strokes - jawel, Lenny), maar de songschrijverij is erop vooruitgegaan, en hier en daar weerklinkt al eens een bittere ondertoon.

Bij de uptemposongs is uitstekende single 'Excitement in the Morning Light' de uitschieter, met z'n jachtige postpunkriff. Andere ongecompliceerde feestnummertjes die zo op de iPod kunnen: 'The Dreamers', 'A Little Late' en 'Hard to Believe', dat een duidelijke Arctic Monkeys-stempel draagt.

In het ingetogener 'Fire and the Lights' doet Crabbe ook tekstueel een Alex Turnertje: hij observeert een meisje in het nachtleven én raakt ermee weg. Bij de rest van de ingetogener songs noteren we 'Never See the Sun' (uitgebalanceerde powerpopkraker over vertwijfeling, beetje Replacements-achtig zelfs) en 'Towns Don't Sleep' (The Strokes - het is niet anders, jongens!) als de meest geslaagde.

Naar het einde toe mochten gerust wat nummers geschrapt, maar er valt evengoed wat te zeggen voor de ruimte die Freaky Age - nog altijd een piepjonge groep - heeft gelaten voor aanstekelijke nonchalance en spelplezier. Dus: it's only rock & roll, but I like it.

Freaky Age speelt op woensdag 10 maart in de AB in Brussel, op zaterdag 27 maart in De Zwerver in Leffinge en op vrijdag 2 april in Petrol in Antwerpen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle verhalen van de Humo rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234