null Beeld

Freija Dhondt (sp.a) logt: woensdag 03-06-2009

Facebook. Het is iets apart. In het begin was het een handig medium om oude kennissen te herontdekken en in contact te blijven met je vrienden. Momenteel wordt het medium echter gebruikt in enorm veel verkiezingscampagnes. Als je merkt dat mensen zoals Guy Verhofstadt, Inge Vervotte maar ook Freya Van den Bossche meer dan 3000 vrienden hebben, vraag ik me soms af hoeveel mensen ze daar eigenlijk echt van kennen!

Redactie

In het begin wou ik dit absoluut vermijden. Enkel nabije kennissen of vrienden kregen toegang tot mijn profiel.
Na de lijstvorming kreeg ik echter heel wat verzoeken van sp.a-sympathisanten of medekandidaten. Je kan toch niet anders dan deze mensen te aanvaarden? En meestal eindigde dit ook in een goed gesprek en extra contact. Naarmate de campagne vorderde kreeg ik meer en meer verzoeken en eerlijk gezegd twijfelde ik op een bepaald moment toch om de verzoeken niet langer te accepteren en weigerde ik er toch een aantal.

Uiteindelijk besloot ik om toch enkele onbekenden toe te laten tot mijn 'vriendengroep'. Dit draaide vaak positief uit en ik voerde heel wat gesprekken en discussies met hen. Het is door Facebook mogelijk geworden om sneller en makkelijker contacten te leggen. Facebook is immens populair geworden én wordt gebruikt door bijna iedereen, waardoor het één van de beste en makkelijkste campagnemiddelen is geworden.

Uiteraard gaat er nog altijd niks boven een goed 'live'-gesprek op een markt of in een café. Deze ochtend trok ik dan ook samen met Anne Van Lancker naar de markt in Deinze. We kregen alweer een heleboel positieve reacties maar het viel eveneens op dat de mensen er stilaan genoeg van krijgen. Wat wil je ook? Elke tien meter stond er wel een partij om een foldertje uit te delen. Voor de mensen wordt het stilaan tijd dat het 7 juni is.

De dag werd verder gevuld met heel wat goede gesprekken en bezoeken aan allerlei activiteiten. Ik was o.m. aanwezig op een bijeenkomst van S-Plus, de ouderenvereniging van sp.a. Het is altijd ongelofelijk plezant om met deze mensen te praten over hét socialisme van hun tijd. Echt fantastisch! Die mensen twijfelen geen seconde aan hun keuze. Eén van de meest gehoorde quotes was dan ook: 'Ik ben geboren als socialist en ik zal sterven als socialist!'.

Niet iedereen is echter al overtuigd van zijn of haar keuze. Een onderzoek toonde aan dat 1 op de 4 kiezers nog onbeslist is en dat merkte ik ook deze avond. Ik had een goed gesprek met een man die echt nog niet wist voor wie hij zondag ging stemmen. Het is dan ook ongelofelijk belangrijk om de laatste dagen nog volop campagne te voeren, met de mensen te praten en ze proberen te overtuigen. Bij de man in kwestie is het alvast gelukt, nu op naar de volgende...

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234