null Beeld

Freija Dhondt (sp.a) logt: zaterdag 06-06-2009

De laatste campagnedag startte deze morgen in Aalst. Als laatste actie had ik afgesproken met enkele andere (Aalsterse) kandidaten om nog een laatste keer rond te kuieren op de markt. Aangezien de meeste kiezers zich de laatste dagen duidelijk ergerden aan de hoeveelheid propaganda, werd afgesproken om niet meer te flyeren. In Aalst is het tevens zo dat je na 12u niet meer mócht flyeren!

Met een rode garde van ongeveer 15 man trokken we doorheen de stad. Deze tactiek sloeg duidelijk aan bij de marktbezoekers. De andere partijen kozen er voor om wel nog te flyeren dus kwam wat 'rust' voor de mensen op het goede moment.

Na de middag nam ik eerst een heerlijke verkwikkende douche. De lange dagen beginnen toch stilaan door te wegen, maar de laatste dag moet je er uiteraard nog eens volledig voor gaan. Ik bracht in de loop van de namiddag een bezoekje aan een opendeurdag van 'huize Kattebeek', een tehuis voor volwassen mentaal gehandicapten. Elk jaar opnieuw gaan we er heerlijke pannekoeken eten, want het is een plezier om die mensen te steunen. Ik heb er trouwens een aantal grote 'fans' rondlopen. Zij komen elke maand langs op de bijeenkomsten van VFG Leieroos, een socialistische vereniging voor mensen met een handicap.

Verder stond het flyeren van het stationsplein en een aantal bezoekjes aan de familie op de agenda. Om het hele campagnegebeuren af te sluiten organiseerden we deze avond een kroegentocht doorheen Deinze. We bezochten een aantal plezante cafeetjes en we hadden heel wat plezier. Van stress was deze avond absoluut nog geen sprake.

Terwijl ik dit tekstje schrijf is het reeds 07 juni, 1u32. Morgen deze tijd weten we hoe Vlaanderen gekozen heeft... Dan weten we of sp.a het toch beter of net slechter heeft gedaan dan de peilingen voorspelden.

De agenda voor morgen is minder druk: eens wat langer slapen, uiteraard zelf gaan stemmen, afwachten in ons lokaal, deelname aan de verkiezingsshow van AVS, terug naar Deinze en dan waarschijnlijk nog eens naar Gent waar de Oost-Vlaamse kandidaten zullen samenkomen op het einde van de avond. Laten we hopen dat we kunnen vieren morgen! Laten we hopen dat Vlaanderen morgen rood kleurt!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234