null Beeld

'Geordie Shore: The Big Birthday Battle' op MTV

Ons favoriete nachtmutsje is terug. Buzzin'!

mke

Sinds de dierenbescherming moeilijk is beginnen doen over proeven met bonobo's, haalt de wetenschappelijke wereld haar hart op aan het sociale experiment genaamd 'Geordie Shore'. Want wat blijkt: de jeugd uit het Britse Newcastle - bijgenaamd: de Geordies - zijn minstens zo onbeschoft, brullerig en bronstig als hun evolutionaire neven.

'Geordie Shore' is dan ook je reinste trash-tv, die voornamelijk is opgebouwd uit de volgende activiteiten (ooit genikt - zo gokken wij - uit de activiteitenkalender van de OKRA): zat worden, sletterig dansen, zat worden, op elkaar kruipen, zat worden, ruzie maken en uitkateren. Mocht u nog niet mee op de Geordie Shore-trein zitten: dat ziet er zo goed als het klinkt.

Dat heeft 'Geordie Shore' voornamelijk te danken aan haar uitstekende cast, die over seks praat zoals kruideniersvrouwen over het weer en oudjes over hun pijnlijke gewrichten: onophoudelijk en zonder gêne. Daarbij hanteren ze een heel eigen, zij het ietwat beperkte, vocabulaire - vaak vergezeld van meer handgebaren dan een Italiaan na vier prosecco's. 'My' klinkt daarbij bijvoorbeeld als 'mie' - al spreken de Geordies liever in het pluralis majestatis over zichzelf: 'If he doesn't like us, he can take a seat with the rest of the bitches waiting for us to give a fuck.' Amen. Daarnaast zijn er nog een paar woorden die een heel eigen betekenis hebben binnen het Geordie-universum: 'Pulling' betekent bijvoorbeeld 'iemand versieren', en als u zich 'buzzin'' voelt, bent u waarschijnlijk enorm opgetogen - bijvoorbeeld omdat u net van bil bent gegaan.

Speaking of which: ook de praktische kant van de voortplanting wordt in 'Geordie Shore' in al haar facetten bestudeerd. De eerste ontblote tepel werd daarbij, in de opener van het nieuwe seizoen, al na 10 minuten waargenomen (ter info: het eerste kotske viel al na zéven minuten).

De bombarie waarmee dat vijfde seizoen, 'The Big Birthday Battle', werd aangekondigd bleek wel niet meer dan een katerige bierscheet in een fles. Om het lustrum van Geordie Shore te vieren werd er zowaar een schijntje van een programmaconcept in gepompt, eentje dat het concept van 'zuipen en zien wat er gebeurt' moest overstijgen. De Geordies zouden voor het eerst in hun leven echt moeten werken. Bij nader inzien bleek hun opgelegde job wel te bestaan uit het bouwen van Geordie-fuiven: niet meer dan een uitvlucht, dus, om nog meer van zuipen, muilen, huilen, vechten and repeat te doen.

Voor deze feestelijke editie werden ook enkele oude Geordie-sterren opnieuw van stal gehaald. In de eerste aflevering was dat ene Sophie, die onder de Geordies het imago had om nogal snel met mannen in bed te duiken. In een huis waar de geur van chlamydia na vier seizoenen niet meer uit de gordijnen te slaan is, wil dat al wat zeggen.


Quote

'Me fanny's out!' Sophie, poet in residence in het Geordie-huis.


Bekijk de trailer van het nieuwe seizoen:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234