'Gert Late Night': kapitein Gert Verhulst wordt talkshowhost

Ermee varen kan hij niet (‘Effenaf spijtig’), maar de komende zes weken presenteert Gert Verhulst wel een dagelijkse talkshow vanop het dek van zijn hoogsteigen, in het Antwerpse Willemdok aangemeerde evenementenjacht Evanna. Al is ‘talkshow’ wellicht een te beperkte term voor het alle kanten uitwaaierende ‘Gert Late Night’.

Gert Verhulst «Het idee is dat iedere maandag een trio gasten inscheept – de eerste week zijn dat Erik Van Looy, Kevin Janssens en Jani – en drie nachten op de boot blijft slapen. Overdag gebeurt er van alles op en rond de boot; ’s avonds kijken we daar in het semi-live uitgezonden talkshowgedeelte al dan niet op terug.»

HUMO Dat mag je eens nader toelichten.

Verhulst «We ontbijten iedere ochtend samen, en nemen dan de kranten en de sociale media door, om te zien wat er zoal gebeurd is in de wereld. Daarna doen mijn gasten hun eigen zin: ofwel blijven ze op de boot, ofwel hebben ze andere bezigheden. Stel bijvoorbeeld dat Bart De Wever te gast zou zijn, dan zou het kunnen dat hij op de gemeenteraad verwacht wordt. In dat geval zeggen wij: ‘Tof! Mag James niet eens meegaan met een cameraploeg?’ – met James bedoel ik James Cooke, die tevens voor barkeeper zal spelen, en daarnaast ook allerlei evenementen zal organiseren, zoals een bingo, een karaoke, een modeshow of een gekostumeerd bal. En stel dat Jani overdag wat ligt te zonnen op de boot, dan kan het zijn dat ik erbij ga zitten, en dat er een interessant gesprek ontstaat. ’s Avonds, in het talkshowgedeelte, kijken we samen naar de filmpjes die overdag gemaakt zijn.»

HUMO Is dat allemaal niet een beetje vrijblijvend? In de meeste talkshows hebben de gasten iets specifieks te vertellen.

Verhulst «Nu ja, de drie basisgasten worden iedere avond wel aangevuld met een actuele gast. Ik vind het trouwens ook best interessant om te weten wat de drie vaste gasten – allemaal triple A-vedetten, trouwens – denken over bepaalde dingen die die dag gebeurd zijn. Hoe staat een Kevin Janssens bijvoorbeeld tegenover de situatie in Noord-Korea? ’t Is zo’n beetje de bedoeling dat het vaste trio de gedachten en gevoelens vertolkt die bij de meeste mensen in Vlaanderen leven.»

HUMO Zou het niet geestig zijn als één van je gasten Piet Piraat-gewijs de trossen losgooit en het ruime sop kiest?

Verhulst «Tijdens de talkshow is dat alleszins niet de bedoeling, maar als we het gevoel hebben dat het interessant zou zijn om overdag eens een toertje te varen: waarom niet? In een eventueel volgend seizoen zouden we trouwens graag eens in een andere haven aanmeren.»

HUMO Ik blijf het wel een beetje vreemd vinden dat jij een talkshow gaat presenteren. Jij hebt toch geen ervaring als interviewer?

Verhulst « Goh. ’t Is niet omdat het niet op tv gebeurt dat je nooit eens uit oprechte interesse vragen stelt aan andere mensen, hè? En dat is in essentie toch wat interviewen is.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234