null Beeld

Gewoon Hans

De plot van de gloednieuwe en u vanavond door de VPRO aangeboden tv-film 'Gewoon Hans' is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Katinka, de tienerdochter van een man die bezeten is van Hans Teeuwen, heeft een terugkerende nachtmerrie waarin diezelfde Hans Teeuwen haar teddybeer verkracht onder het uitroepen van haar naam. Op advies van haar psychiater maakt de arme Katinka een afspraak met Teeuwen: ze ontmoet hem en wordt halsoverkop stapelverliefd. 'Maar', zaait de perstekst zo mogelijk nóg meer verwarring, 'is het wel de échte Hans Teeuwen?'

Noud Jansen


HUMO Hallo Hans?

Hans Teeuwen «Hallo lieverd. Wat heb jij aan?»


HUMO Euh... een broek.

Teeuwen «Wat voor broek?»


HUMO Grijs, ribfluweel.

Teeuwen «O. Zelf draag ik op dit moment een spijkerbroek, maar hij is iets te groot. Dat is jammer, want broeken zijn niet onbelangrijk in het leven. Eten en drinken zijn belangrijker, maar broeken zijn toch een mooie derde.»


HUMO Ter zake: wie is met de krankzinnige plot van 'Gewoon Hans' op de proppen gekomen?

Teeuwen «De regisseur: Diederik Ebbinge, die je misschien kent van 'De vliegende panters' (het cabarettrio achter het satirische tv-programma 'Daar vliegende panters', red.). De directe aanleiding was een door Diederik bijgewoond amoureus tafereeltje bij mij thuis, met in de hoofdrollen yours truly en diens reuzelieve teddybeer. Ik zal het eventjes plastisch voor je beschrijven: de teddybeer werd met z'n buikje op de leuning van de bank gelegd, waardoor zijn achterste ietwat in de lucht stak. De rest laat ik over aan de anatomische en erotische verbeelding van je lezers, maar ik wil wel benadrukken dat het er allemaal uiterst fijngevoelig aan toegegaan is. Want zelfs al gaat het om speelgoedbeesten, er moet tederheid in het spel zijn, vind ik.»


HUMO Ziekelijk devote fans zoals in de film: heb jij die in het echt ook?

Teeuwen «Nee, zo erg toch niet. Alhoewel: er schijnt een echtpaar in Leuven te zijn dat via een ongelooflijk ingewikkelde operatie, met lasers en zo, een portret van mij op hun lever heeft laten tatoeëren. In Houston hadden ze een arts slash kunstenaar bereid gevonden om dat klusje voor een werkelijk afzichtelijk bedrag te klaren. Ik weet eerlijk gezegd niet heel goed wat ik van dat soort toestanden moet vinden, maar mochten ze dit lezen: toch bedankt voor het toffe compliment, Tony en Magda


HUMO Nu ik je toch aan de lijn heb: hoe gaat het nog met je carrière in Engeland?

Teeuwen «Goed. Ik heb vriendelijke complimenten gekregen van de Britse komiek Stewart Lee: 'Best stand-up I've seen in ages', schijnt die gezegd te hebben. En ik heb een promotor gevonden die een strategie uitwerkt om mij naar West End in Londen te brengen. Véél spelen dus, vanaf februari of maart. Maar voorlopig ben ik nog druk doende met het afwerken van een cd met allemaal eigen nummers, over God, en over Liefde, en over mijn Vijanden. Mocht je op tweede kerstdag zo'n gevoel hebben van 'Gatverdamme, wat een vervelende rotdag!', kom dan gezellig naar Het Paard in Den Haag: daar speel ik met mijn band al mijn nieuwe nummers. Ik zal een broek dragen die past.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234