null Beeld

'Glammertime' met Elodie Ouedraogo: 'Jeroom en ik zijn echt geen glamourkoppel'

Naar gedroomd onlangs: 'Mediamadammen', het showbizzprogramma dat er in de donkerste dagen van VT4 tegelijk in sloeg lichter dan lucht te zijn en toch dure zendtijd in te nemen, was teruggekeerd. Misschien heeft de recente aankondiging van ‘Glammertime’ daar wel iets mee te maken: Karen Damen, Annelore De Donder, Marijke Respeel én Elodie Ouedraogo leveren de plaatselijke showbizz sinds maandag opnieuw een eigen magazine – op VIER, nota bene. Het zal toch niet waar zijn, zeker? Stel ons gerust, Elodie!

tr

'We zijn niet gekozen omdat we er goed uitzien'

Elodie Ouedraogo «Ik kan je geruststellen: het enige wat ‘Glammertime’ en ‘Mediamadammen’ gemeen hebben, is dat ze allebei over showbizz gaan. Alleen zullen wij het iets minder in your face aanpakken dan toen het geval was. We zijn ook niet gekozen omdat we er goed uitzien. Ik bedoel dat niet denigrerend, maar wij zijn geen babes à la Tanja Dexters of Phaedra Hoste. We gaan in ‘Glammertime’ vooral uit van onze oprechte nieuwsgierigheid.»

HUMO Die bij jou te maken heeft met je achtergrond als topatlete.

Ouedraogo «Klopt, ik zal met die achtergrond in het achterhoofd geregeld nieuwe lifestylespulletjes of hypes uitproberen in mijn eigen rubriek. Elke dag lees ik wel iets over één of andere celebrity die zijn of haar gebeeldhouwde lichaam te danken zou hebben aan dit of dat wonderdieet. Vaak is dat onzin, natuurlijk: sterren hebben naast dat ene wondermiddel ook nog een goede dokter die hen bijstaat, samen met een eigen chef-kok én een personal coach. Maar die krijg je natuurlijk niet te zien. Dus gaan veel mensen geloven dat ze er écht zo kunnen uitzien als die beroemdheden als ze maar dat ene dingetje kopen, of die ene tip ter harte nemen. Ik pleit zelf schuldig: ik heb me ook al een paar keer laten vangen.»

HUMO Vertel.

Ouedraogo «Nog niet zo lang geleden had je de piloxing-hype: een combinatie van pilates én boksen én dansen, die wonderen voor je lichaam beloofde. Enfin, ik wou dat proberen: helemaal voor naar Nederland gereden, enorm veel geld betaald, en achteraf dóódop weer naar huis gereden – en ik heb een topsportachtergrond, ik ben het gewoon om af te zien. No way dat gewone mensen zonder conditie dat langer dan een maand volhouden. Maar mensen met een neus voor commercie stellen het wel voor als hét wondermiddel.

»Als Kim Kardashian – goed voor tientallen miljoenen volgers online – op internet zet dat ze haar beroemde zandloperfiguur te danken heeft aan haar waist trainer, dan mag je er zeker van zijn dat dat ding meteen uitverkocht is.»

undefined

HUMO Iets zegt me dat jij daar nu mee rondloopt.

Ouedraogo «Ik heb het een tijdje geprobeerd, inderdaad. Het doet vooral pijn (lacht). Het is draaglijk zolang je niet eet. Zo vermager je na een tijdje ook, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn. Als je je zorgen maakt om je taille, ben je beter af met sporten.»

HUMO Jij weet waar je het over hebt: je hebt na je zwangerschap zelf 20 kilo verloren in drie maanden tijd.

Ouedraogo «En zonder wondermiddel! Ik heb er wel zes dagen per week voor moeten sporten, en ondertussen heb ik goed gelet op wat ik at. Er is geen snelle manier, dat heb ik al vaak mogen ondervinden. En toch betrap ik mezelf erop dat ik soms iets lees en begin te dromen: ‘Zou het?’ En voor je het weet, zit je op de grond te puffen met zo’n AB coach-toestel.

»Onlangs nog stond er een artikel in de krant over Gwyneth Paltrow, die zich als schoonheidsbehandeling vrijwillig zou laten steken door bijen – dat zou goed zijn voor de aanmaak van collageen.»

undefined

'Ik heb me al een paar keer laten vangen aan vermageringshypes.'

HUMO Laat de bijen aanrukken!

Ouedraogo (lacht) «Niet te luid, straks komt iemand op onze redactie nog op het idee. Maar ik heb ooit zoiets geprobeerd: bloedzuigertherapie. Demi Moore had gezegd dat zij die beesten geregeld op haar huid liet plaatsen. De theorie was dat die bloedzuigers histamine in je huid spoten, en dat dat goed was voor je huid. Ik heb het getest, maar ik heb er geen effect van ondervonden. Wél nog lang lopen bloeden achteraf: histamine werkt blijkbaar bloedverdunnend, dus de wonden van die bloedzuigers genazen maar niet.»

HUMO Jij hebt sinds kort een eigen sportkledinglijn, samen met Olivia Borlée.

Ouedraogo «En wij beloven niets onrealistisch (lacht). Het is goeie sportkleding, gemaakt in België, voor vrouwen die niet vies zijn van een beetje afzien.

»Ik heb ooit wel een sportprogramma opgesteld in samenwerking met een fabrikant van sojaproducten. Ik probeerde de mensen mee te geven dat je uit zulke programma’s vooral moet halen wat voor jou persoonlijk werkt. Je zult me nooit zomaar horen beweren: ‘Doe dit en je leven zal veranderen.’»

undefined

HUMO Hoe glamoureus ben je zelf? Hoeveel BV-feestjes schuim je af per week?

Ouedraogo «Ik denk dat ik er heel vorig jaar één of twee bezocht heb. Jeroom en ik zijn echt geen glamourkoppel. Training aan en de zetel in, dat is het meestal. Met een zoon van negen maanden oud heb je wel andere prioriteiten.»

HUMO Misschien wacht hem wel een glorieuze tv-carrière: toen Jeroom onlangs ‘Winteruur’ aandeed, ging de meeste aandacht naar Remus, die op schoot mocht bij Wim Helsen.

Ouedraogo «Daar was een goeie reden voor: Remus en ik waren met Jeroom meegegaan, maar net voor de opname slaagde Remus erin over te geven op mij. Ik moest in zeven haasten mijn broek gaan uitwassen, en dus had ik hem even toevertrouwd aan Tom Lenaerts. Hij heeft hem toen in de zetel gezet. We vonden dat wel oké – voor één keertje. Remus wordt geen showbizzbaby.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234