null Beeld

Grant Lee Phillips in Gilmore Girls: A Year in the Life

Oudere lezers van dit prachtblad zullen Grant-Lee Phillips vooral kennen als de frontman van Grant Lee Buffalo, een folkrocktrio dat begin jaren 90 met ‘Fuzzy’ een kleine wereldhit scoorde. Voor de kinderen van die oudere lezers is de man echter de dorpstroubadour uit Stars Hollow, die in de tv-serie ‘Gilmore Girls’ zeven seizoenen lang – en nu ook in de sequel ‘A Year in the Life’ – af en toe al zingend door het beeld struinde. Dat bleek nog maar eens toen de Antwerpse concertzaal De Roma onlangs op Facebook liet weten dat Phillips volgend voorjaar komt optreden en plots overspoeld werd door enthousiaste reacties van tienermeisjes. Het is een fenomeen dat de zanger al langer kent, zegt hij aan de telefoon vanuit Nashville.

Stefaan Werbrouck

'Grant-Lee Phillips: 'Ik sta zelfs open voor Wham'

Grant-Lee Phillips «‘Gilmore Girls’ heeft mij en mijn muziek bij een nieuw en jonger publiek geïntroduceerd, en dat zorgt soms voor grappige taferelen. Het komt weleens voor dat ik ga optreden en er achteraf een tienermeisje naar mij komt met de dvd-boxen van ‘Gilmore Girls’ en haar moeder met mijn cd’s – how great is that? (lacht) Dankzij de tv heeft mijn muziek – en mijn carrière – een extra dimensie gekregen. En jonge mensen hebben via de serie een hoop niet zo voor de hand liggende songs te horen gekregen.»

HUMO Hoeveel vrijheid had u bij de songkeuze? Naast uw eigen liedjes speelde u soms ook opmerkelijke covers, zoals ‘Wake Me Up Before You Go-Go’ van Wham!

Phillips «De scenaristen waren heel erg betrokken bij de muziek op de soundtrack, maar ze gaven me wel behoorlijk wat vrijheid. Meestal vertelden ze me wat er zou gebeuren in een bepaalde aflevering of scène en lieten ze me suggesties doen voor songs die daarbij zouden passen. Of ze deden zelf suggesties. Hoe dan ook, ik stond voor alles open, zelfs voor Wham! (lacht)»

HUMO Hebt u die covers eigenlijk ooit live gebracht?

Phillips «Neen, voor de serie moest ik enkel de eerste 30 seconden van een song leren, een strofe en een half refrein. Mijn grootste uitdaging was om wat sneller te wandelen of wat trager te spelen, of omgekeerd, zodat mijn muziek overeenkwam met wat er op de voorgrond gebeurde. (Denkt na) Maar eigenlijk is dat geen slecht idee, misschien breng ik wel een medley als ik in Antwerpen ben.»

HUMO U bent ook in de nieuwe Gilmore-miniserie ‘A Year in the Life’ te zien. Hoe was de sfeer tijdens de opnames?

Phillips «Het leek een beetje op een reünie van oude schoolvrienden. Iedereen was dolblij en tegelijk ook stomverbaasd dat het er uiteindelijk toch nog van gekomen was (lacht). Zelden zoveel uitgelaten mensen bij elkaar gezien.»

HUMO Wacht tot u in De Roma bent!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234