null Beeld

Held van het vaderland: Geert Hoste gooit met bloemen

Wie in de veronderstelling verkeerde dat de recente krantenkop ‘Geert Hoste stopt ermee’ betekende dat Geert Hoste ermee stopt, kunnen we gerust- dan wel teleurstellen: Geert Hoste stopt er níét mee. Au contraire: aangezien hij voor het eerst in 25 jaar geen zaalshow dient te schrijven, heeft de king of comedy extra veel tijd kunnen steken in ‘Geert Hoste maakt het land beter’, dat de komende zeven weken te zien is op Eén.

Noud Jansen

Geert Hoste «Zoals bekend zijn wij Belgen dit jaar op een niet al te positieve manier in het wereldnieuws gekomen. De Russen hebben we tegen de schenen gestampt in Syrië; de Chinezen hebben we tegen ons in het harnas gejaagd met Eandis; en we hebben ruzie met Canada en met de rest van Europa over CETA – en dat terwijl we al in de clinch lagen met Duitsland over die kerncentrale. Ik dacht dus: ‘Hoe kunnen we in godsnaam ons land wat béter maken?’ Daar gaat dit programma in essentie over.»

HUMO In één van de rubrieken trekt u erop uit om boeketjes bloemen te overhandigen aan mensen met wie u ooit de draak heeft gestoken, ‘om het goed te maken’. Zijn dat veel boeketjes bloemen geworden?

Hoste «Ik ben in totaal op zeven plaatsen een boeketje gaan afgeven, telkens met de uitleg dat ik via via had vernomen dat deze of gene zich geschoffeerd had gevoeld door een grap die ik verteld had, en dat ik het nu kwam goedmaken. Zo ben ik bij enkele bedrijven langs geweest waarover ik me ooit vrolijk heb gemaakt, en in het Vlaams Parlement bij Jan Peumans. En ik ben uiteraard ook naar het kasteel in Laken getrokken – achteraf heb ik zowaar een brief ontvangen vanwege het paleis, met de mededeling dat ze mijn geste op prijs wisten te stellen. Een geste die ík dan weer op prijs wist te stellen.»

HUMO Vindt u ook niet dat heel wat van uw collega’s ú weleens een bloemetje zouden mogen geven om het goed te maken? U wordt behoorlijk vaak door het slijk gehaald door uw vakbroeders.

Hoste «Ik verneem dat weleens, dat die of die dat of dat over mij gezegd heeft, maar ik zit daar niet zo mee in. Al vind ik het wel een tikje jammer dat ze hun Geert Hoste-grappen niet durven te vertellen wanneer ze weten dat ik in het publiek zit (lacht). Eén keer, een paar jaar terug, heb ik eens gereageerd, toen Alex Agnew op het podium had gezegd dat hij mij ‘droogweg in mijn geheime lichaamsopening’ zou nemen als ik nog één keer een grap maakte over de koninklijke familie. Niet lang daarna trouwde hij, dus ik heb een toepasselijk huwelijkscadeau naar hem opgestuurd.»

HUMO Te weten?

Hoste «Ik was naar de apotheek gegaan om een welbepaald hulpmiddel voor hem te kopen. Je kunt maar beter een beetje voorbereid zijn, hè? In het geval dat ik ooit nog een grap over de koninklijke familie zou vertellen, bedoel ik.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234