null Beeld

Hello goodbye

U kent Staf en Mathias Coppens, maar zes jaar geleden kende u ook Dieter Coppens. Samen met Mathias (zijn neef) liftte Dieter toen voor programma's als 'De poolreizigers' en 'The Road Ahead' de halve wereld rond. Vanaf vanavond is hij terug, en wel met 'Hello Goodbye', een format dat in Nederland al jaren succesvol loopt en opgebouwd is rond de verhalen van toevallige passanten in de luchthaven.

DIETER COPPENS «'t Is bijzonder simpel: ik ga naar Zaventem, spreek er mensen aan in de vertrek- dan wel aankomsthal en vraag op wie ze staan te wachten of van wie ze afscheid nemen. Daarna volgen de verhalen doorgaans vanzelf.

»Ik heb er bijvoorbeeld een man ontmoet die daar stond met zijn ouders, zijn twee dochters én zijn nieuwe vrouw. Bleek dat hij en die vrouw samen naar Amerika trokken om er een nieuw leven te beginnen, en dat hij zijn dochters voorgoed in België achterliet. Eén van die meisjes was twintig, maar zijn andere dochter was pas vier! Toen dat kindje vroeg of ze nog eens in de nek van haar papa mocht zitten, was het antwoord: 'Allez kom, voor de laatste keer.' Achteraf hebben we daar met ons zeskoppige team staan janken dat het niet normaal meer was. We hebben allemaal kleine kindjes, en we konden maar niet begrijpen waarom je die zou willen achterlaten. (Snel) Maar er zijn ook veel vrolijke verhalen, hoor. Het is in de eerste plaats heel eerlijke televisie.»

HUMO Sinds 'De poolreizigers' ben je niet meer op het scherm geweest: wat heb je sindsdien gedaan en hoezo ben je nu terug?

COPPENS «Eigenlijk ben ik zelfstandig grafisch vormgever. Programma's als 'The Road Ahead' en 'De poolreizigers' waren daar destijds een soort uitloper van. Ik studeerde nog aan Sint-Lucas, en ik wou een boek maken over een maand liften zonder geld, van Malaga naar de Noordkaap. Mathias, die toen bij TMF werkte, vond dat een geschikt idee voor een televisieprogramma en zo is die bal aan het rollen gegaan.

»'Hello Goodbye' is een compleet ander verhaal. Jan Segers belde me op met de vraag of ik het zag zitten om nog 'ns iets voor televisie te doen - hij vond dit het ideale programma voor mij, omdat ik 'een rustige kerel ben die graag naar de mensen luistert' - en ik was er meteen voor gewonnen. Normaal zit ik hier de hele tijd alleen achter mijn bureau: 't is leuk om er eens tussenuit te knijpen.»

HUMO Ondertussen zijn er drie leden van de Coppens-familie op televisie te zien. Is er ook nog ergens een aangetrouwde tante met tv-ambities of is dit het zowat?

COPPENS (lacht) «Nee, ik denk dat we er ongeveer zijn. We hebben het er natuurlijk wel eens over: binnenkort komt er drie avonden per week een Coppens in primetime op tv! Toch een beetje griezelig. Volgens Staf zijn er al mensen die daar problemen mee hebben, maar dat snap ik niet goed. 't Is toch gewoon toeval? Maar kom: het zou niet erg zijn mocht er inderdaad ooit nog een vierde bij komen. Kunnen we helemaal aan de overname van vtm beginnen en er een familiebedrijf van maken (lacht)»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234