null Beeld

Herman Brusselmans: 'De vesting'

Sommige meisjes zouden nog liever met Erik Van Looy of Jan Decleir naar bed willen dan met mij.

Eindelijk ben ik begonnen aan een magnum opus, getiteld ‘Mijn tienduizenden fans’. De eerste zin luidt: ‘Je kan zeiken over m’n tienduizenden fans wat je wil, maar er zijn ook tienduizenden pipo’s die mij een absolute eikel vinden en m’n oeuvre één pot parkietendiarree.’

Het is toch waar zeker? Ik moet maar over straat lopen of ik zie vele blikken die uitdrukken: kijk, hier heb je die lul ook weer. Het is namelijk zo dat iedereen die op een podium klimt, welk podium het ook mag zijn, voor- en tegenstanders heeft. Dat geldt zowel voor mij als voor Danny Fabry als voor Serena Williams als voor Joke Schauvliege als voor Matthias Schoenaerts als voor ettelijke leden van het meisjeskoor Scala als voor Owen Wilson als voor de bassist van dEUS als voor Frank Raes als voor Tine Embrechts als voor de gebroeders Borlée als voor Danira Boukhriss Terkessidis als voor wijlen Dora van der Groen als voor ex-president G. Bush Jr. als voor Rudy De Leeuw als voor Goedele Liekens als voor Donaat Deriemaeker als voor Luc Tuymans als voor Jelle De Beule als voor Griet Op de Beeck.

Neem nu, om maar lukraak iemand uit dit rijtje te pikken, Tine Embrechts. Zij heeft diverse fans, die redeneren: ‘Tine is een erg mooie vrouw en een prima actrice. Ik wil geen kwaad woord over haar horen.’ Doch niet weinig anderen zullen zeggen: ‘Geen kwaad woord? En die gigantische kin van haar dan? Daar kan je godverdomme een gietijzeren kachel op laten balanceren. En goed acteren, m’n reet. M’n buurvrouw Marie-Louise kan beter acteren, en die heeft een spraakgebrek, wintertenen, en een gezwel in haar preut ter grootte van een kanonskogel uit de napoleontische oorlogen.’ Tja, Tine Embrechts heeft het niet altijd onder de markt, en we wensen haar veel sterkte toe. Maar wat mij betreft zijn m’n tegenstanders toch wel heel fanatiek. Ook sommige meisjes onder hen.

Die zouden niet eens met mij naar bed willen! Wat zijn dat voor vorte hoeren. Sterker nog, ze zouden nog liever naar bed willen met Erik Van Looy, Kevin Janssens of Jan Decleir dan met mij. En geef toe, zie jij zo’n ongeveer 26-jarig meisje, met pronte tietjes en een geurende flamoes, al in een bed liggen met Jan Decleir? Hierbij mogen we niet vergeten dat Jan langzamerhand de leeftijd van 80 jaar nadert, allicht een ietwat lekkende blaas heeft (je weet maar nooit), en bij het beffen misschien wel z’n vals gebit uitspuwt, zeker als hij een fles jenever achter de kiezen heeft. Kortom, ik bedoel dat meisjes beter naar bed kunnen gaan met mij dan met iemand anders. Gelukkig is dat alles slechts theorie, want in de praktijk ga ik uiteraard naar bed met m’n verloofde. Ik vroeg haar laatst nog: ‘Baby, zou jij, mocht het nodig blijken, naar bed gaan met Jan Decleir?’ De lieveling vroeg mij wie Jan Decleir in godsnaam is. Zij is afkomstig van Nederland, en zo zie je maar dat vele Vlaamse sterren niet eens een belletje doen rinkelen boven de Moerdijk. Hierdoor wordt aangetoond: ten eerste, dat roem relatief is, en ten tweede, dat Jan Decleir maar niet te veel praatjes moet hebben. Voor de rest ben ik erg tevreden over m’n verloofde.

We doen veel aan seksualiteit, en ook aan andere dingen, bijvoorbeeld ontbijten in een sandwichbar op de Ottogracht, op een bank in het parkje zitten aan het Sluizeken, tot vijf uur ’s ochtends zitten praten over het leven zelve, naar ‘Hannah and Her Sisters’ van Woody Allen kijken, op bezoek gaan bij m’n dierbaarste vriendin Tania De Metsenaere, wandelen met m’n hond Eddie, en gaan eten in Het Keizershof op de Vrijdagmarkt. Nadat m’n verloofde een paar dagen en nachten bij mij heeft doorgebracht, onderneemt ze de terugreis naar Brussel, waar ze immers woont. En let op, het is niet omdat je Hollands bent, maar toch in Brussel woont, dat je Jan Decleir hoeft te kennen. Of Jean-Marie Dedecker. Of Sam Gooris. Of Lize Spit. Hoe zou het trouwens gaan met Lize? Zou ze een regelmatige cyclus hebben? En heeft haar bakfiets niet te vaak een koppel platte banden? En wast ze haar handjes wel voor het masturberen? Het is altijd wat met die dekselse meid.

Hoe dan ook, m’n boek ‘Mijn tienduizenden fans’ schiet gestaag op en het is een onbarmhartig portret van de Vlaamse mens in woelige tijden, en hoe moeilijk het is voor ons allen om het hoofd boven het kolkende water te houden, en hoe de meesten van ons rondlopen met een mes om dat in iemands rug te planten, en hoe vervelend het is als je achter een struik zit te schijten en je wordt betrapt door de boswachter, die klootzak, en hoe slechts de liefde ons van lieverlede kan redden en de enige onneembare vesting is tegen onheil en ondergang.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234