null Beeld

Herman Brusselmans: 'Ik zal de held worden van het afgeslankte DPG Media'

Iedere week gaat Herman Brusselmans op zoek naar het verhaal achter een opvallende kop in de krant of op een nieuwssite.

Herman Brusselmans

undefined

null Beeld

'Hoewel Reinhilde Decleir wat ouder is dan Kevin Janssens, weet zij z'n flurk weer tot leven te wekken'

DPG Media, het onmetelijke concern van Christian Van Thillo, gaat 145 banen schrappen bij de tv-zenders VTM, Q2, Vitaya en CAZ. Kris Vervaet, CEO van DPG Media-België, zegt dat dat noodzakelijk is omdat vele werknemers van de genoemde tv-zenders er de kantjes aflopen, de hele dag uit hun neus zitten te degusteren, in slaap vallen achter hun computer, meer in de cafetaria verwijlen dan in hun kantoor, en velen van hen beginnen in het bedijf een buitenechtelijke relatie, en gaan dan in de kelder of in andere donkere krochten liggen vogelen met de minnaar of minnares van het moment.

Ik was eens bij VTM, voor de opname van het programma ‘Wat een jaar’, en ik moest dringend naar het toilet, maar ik vergiste mij van deur, en ik trok per ongeluk die open van een bezemkast, en daarin stonden twee figuren rechtop te rampetampen dat het een aard had. En ik kan jullie verzekeren dat het twee heel bekende pipo’s waren, maar hun namen zal ik niet prijsgeven, want ik ben geen roddelaar, al kan ik wel zeggen dat de mannelijke figuur een zeer klein pietje had en de vrouwelijke figuur enorme loezen, waarmee wel al meer tv-persoonlijkheden plitsepletse hebben gedaan.

Onder wie ikzelf, toen ik in 2015 vrijgezel was, en na een captatie van een voetbalgerelateerd programma de gerenommeerde vrouw naar wie ik thans verwijs tegenkwam in de gang. Ze knipoogde naar mij en ik knipoogde terug, en een kwartier later lagen we in de kelder van VTM fokkie-fokkie te doen. Ach ja, bij de tv werken veel hoerige vrouwen, dat is nu eenmaal zo, en met hun hitsige lijven doen ze niks anders dan mannen verleiden, en ofschoon deze mannen meestal leuke, brave, zedige kerels zijn, raken ze toch verzeild in de netten van de niet te tellen sletten die voor en achter de camera draaien met hun kont.

Maar goed, de 145 klojo’s die ontslagen worden, die zullen we niet missen, en belangrijker is dat DPG Media meer geld wil inzetten op diverse digitale platformen, en onder meer een Vlaamse Netflix zal opstarten, die tegen betaling door de klant goede series, documentaires, en films zal uitzenden. En hier kom ik weder om de hoek kijken. Want al die shit, met name de fictie, moet uiteraard vooraf geschreven worden.

Kun je een betere schrijver van fictie verzinnen dan ik? Plus, m’n vier volgende romans liggen al klaar om in 2020 en 2021 uitgegeven te worden, zodat ik in wezen veel tijd heb om andere dingen te schrijven. De titels van de vier romans zijn overigens ‘De tyfus, de pest, de cholera, de kanker, de leukemie en de loopneus’ (verschijnt in februari 2020), ‘Rollebollen met een onwilllige rolstoelpatiënte’ (september 2020), ‘Het nazisme en z’n voordelen’ (maart 2021), en ‘Tante Nonnetje op Ibiza’ (oktober 2021). Ik veronderstel dat ze weder eens alle vier een bestseller zullen worden, zodat ik mij, financieel bekeken, eindelijk de door mij zo bewonderde Fiat Stilo zal kunnen aanschaffen.

Hoe dan ook, ik zal mij opwerpen als een ernstige kandiaat om voor de Vlaamse Netflix allerlei scenario’s aan het papier toe te vertrouwen. Sterker nog, ik ben reeds aan zo’n scenario begonnen. Het is er één voor een elfdelige reeks, onder de titel ‘Impotentie voor jong en oud’, en ze zal een geëngageerde weergave zijn van de seksuele problemen van deze tijden. Het hoofdpersonage, dat ik graag vertolkt zou willen zien door Kevin Janssens, ontdekt op een bepaalde dag, dat hij z’n tamp niet meer recht kan krijgen. Wat z’n vrouw, gespeeld door Lize Feryn, ook probeert, het baat niet, en Kevin moet nu verder als impotenterik.

Hij probeert allerlei middeltjes, en bezoekt zelfs Goedele Liekens voor advies ter zake, maar niks helpt, en Kevin legt er zich bij neder, en wordt de Apostel Van De Impotentie, die, gekleed in een lange, katoenen jurk door het land reist op z’n ezeltje, en overal in dorpen en gehuchten predikt dat impotentie niet erg is, en dat je als man gerust kunt voortbestaan zonder ooit nog vleselijk contact te hebben met om het even wie. Maar dan ontmoet hij de liefde van z’n leven, een rol voor Reinhilde Decleir, en hoewel ze wat ouder is dan Kevin, weet zij z’n flurk weer tot leven te wekken, vooral in een trio waarin ook Lize Feryn van de partij is, dus Lize likt Reinhildes flamoes, terwijl Reinhilde Kevin pijpt, die op Telenet naar een pornofilm zit te staren, etc., etc. Kortom, een schitterende elfdelige serie. Ik zal de held worden van het afgeslankte DPG Media, en op den duur zal ik me zelfs twéé Fiat Stilo’s kunnen permitteren. Mijn rijk is nog lang niet uit.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234