null Beeld

Herman Brusselmans: 'Seksuologie'

Geef toe, heeft een vrouw ooit op een intelligente manier over seksualiteit gesproken?

Herman Brusselmans

In mijn lange, wetenschappelijke essay ‘Een orgasme van twee jaar oud’ behandel ik de seksuologie. Het bestaat uit verschillende hoofdstukken, getiteld ‘De vagina in de onderbroek van Siska Schoeters’, ‘Slappe penissen zijn in de meerderheid’, ‘Klaarkomen terwijl de telefoon gaat’, ‘Kieskeurig qua clitoris’, ‘Likken is goed voor de tong’, ‘Begrijp je anus’ en ‘Frigide en ongelukkig’.

Het wordt tijd dat in Vlaanderen eens een man opstaat die op een verstandige, doorleefde en prettig leesbare manier over seks schrijft. Tot nu toe gebeurt dat door vrouwen à la Goedele Liekens, Kaat Bollen, Mieke Mievis en dat slag van figuren, en geef toe, heeft een vrouw ooit op een intelligente manier over seksualiteit gesproken? Ik meen van niet. Het zijn altijd weer mannen die weten hoe de vork in de steel zit. Ik denk daarbij aan Schopenhauer, Wittgenstein, Kierkegaard, Weiniger, Van Puthoven, N’Konko Zundi en vele anderen, en ik wil me thans gerust achter hen scharen, want godverdomme: als er één kijk heeft op hoe een potje seks er moet uitzien, dan ben ik het wel.

Ik heb immers een jarenlange ervaring met seks, in die zin dat ik naar bed ben geweest met onder meer m’n eerste vrouw, m’n tweede vrouw, m’n vaste vriendin, en tussendoor nog een paar geile wijven die meestal een stuk in hun kloten hadden en niet eens wisten of ik hun kut of hun navel aan het beffen was. Ze stonden immers stijf van de drank, en daarmee kaart ik terzijde ook het veelbesproken probleem aan van de hedendaagse vrouwelijke drang naar veel te veel alcohol. Je komt inderdaad praktisch geen griet meer tegen die niet continu te diep in het glas kijkt, zich wankelend op straat begeeft, of zodanig van de wereld is dat ze in één of andere plattelandsdiscotheek, waar een gin-tonic maar 4 euro kost, in de toiletten simpelweg naast de pot schijt, en daarna haar kont afveegt met haar mini-jurk.

De reden van de nedergang van de vrouw van tegenwoordig is dat ze veel te veel onder druk staat. Ze moet mooi zijn, ze moet een goeie job hebben, ze moet het huishouden doen, ze moet eventuele baby’s zogen, ze moet sexy zijn, ze moet over alles kunnen meepraten, en ze moet ervoor zorgen dat haar lief of haar echtgenoot in de watten wordt gelegd. Daar is geen vrouw tegen bestand, temeer omdat ongeveer 80 procent van de vrouwen erg onzeker is, een hekel heeft aan het huishouden, baby’s bij voorkeur in de Leie gooit, en totaal geen respect heeft voor haar mannelijke partner – meestal terecht, omdat 80 procent of meer van die mannelijke partners lapzwanzen zijn, dombo’s, regelrechte idioten, vrouwonvriendelijke klootzakken, driekwarthomo’s, of pipo’s die er compleet geen sjoege van hebben hoe je een vrouw kunt plezieren en een waardig bestaan bezorgen. Vandaar dus: vrouwen willen weg uit hun leven, bezuipen zich, zijn een ramp in bed, en willen eigenlijk het liefst van al dood.

In m’n essay over seksualiteit zal ik de moderne vrouw derhalve door de steeds veeleisender maatschappij gidsen, en tevens zal ik tips geven aan mannen over hoe relaties in elkaar zitten. De rode draad van m’n boek blijft echter het uitvoeren en ondergaan van seksualiteit. Ik doe dit aan de hand van voorbeelden. Bijvoorbeeld: een willekeurige vrouw, laten we haar Wendy noemen, heeft zin in seks, maar haar verloofde, genaamd pakweg Sven, heeft al lang geen goesting meer in seks met Wendy, omdat ze spataderen heeft, omdat haar tieten tot onder haar middenrif hangen en omdat ze uit haar hol stinkt. Hoe moet Wendy aan haar trekken komen?

Nou, in dit geval raad ik haar aan om zich op te geven als zogenoemde ‘sekswerkster’ – dat zijn vrouwen die, tegen een kleine vergoeding, naar bed gaan met invalide en gehandicapte mannen, die door hun gebrek of afwijking in hun ellendige leven nooit tevoren aan seks zijn toegekomen. In mijn voorbeeld gaat Wendy dus naar Julien, die een open rug heeft, het IQ van een floddermuis, en slechts twee tanden in z’n gore bek. Toch hebben Wendy en Julien een paar prettige uren in bed, hoewel Julien, net als Sven, vindt dat Wendy uit haar hol stinkt. Maar hij zou beter zwijgen, want de geur uit zijn eigen hol is al helemaal niet te harden. En zo schets ik talrijke potentiële situaties waarin een vrouw, tegen alle verwachtingen in, toch aan haar gerief geraakt. Maar een voorwaarde is wel dat ze zo vaak mogelijk nuchter blijft. Want zatte wijven, die zijn wij, mannen, meer dan beu. Een glaasje Fanta is toch ook lekker, dames? Jazeker.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234