null Beeld

Herman Brusselmans: 'Wij van links'

Je moet degenen die we nooit genoeg hebben gepamperd en geknuffeld en bewonderd, toch zeker de kans geven om ons naar de kloten te helpen?

Herman Brusselmans

De moslims lijken het ons wel moeilijk te gaan maken om hen leuke jongens te blíjven vinden. Want ja, wij – aanhangers van het basale linkse denken – hebben altijd een boontje gehad voor de moslims. Omdat we links zijn, moeten we wel dol zijn op hun andere cultuur, hun andere kleren, hun andere opvattingen, hun andere manier om met vrouwen om te gaan, hun andere kleur, hun andere taal, hun andere wijze om op 20-jarige leeftijd een auto van 100.000 euro te verwerven, hun andere tactiek om de westerse wereld te haten, en hun andere voedsel.

null Beeld

Wij van links houden er enorm van om te gaan eten in Marokkaanse, Turkse, Tunesische, Algerijnse, Syrische en dergelijke restaurants en we zijn natuurlijk verplicht om betreffende dit eten hoog van de toren te blazen, hoewel de kans groot is dat we iedere keer drie dagen aan een stuk de schijterij hebben. Wij van links vinden dat de moslims hier niet goed genoeg behandeld worden, dat ze gediscrimineerd worden, dat ze te weinig rechten hebben en te veel plichten, en dat ze beschouwd worden als derderangsburgers. En alles wat fout gaat met de moslims in dit vermaledijde Westen, is onze eigen schuld.

Het zijn immers de rechtse klootzakken onder ons die in de 12de en de 13de eeuw naar het Oosten trokken om daar arme dompelaars met onze goedendag de kop in te slaan. Wij probeerden de fantastische oosterse levenswijze om zeep te helpen, ter ere van Onze Here Jezus. En dat werkt nog steeds door bij die mensen, wat zou je willen. Oké, we zien even over het hoofd dat ze toen ook al elkáár de kop insloegen, dat ze honderden martelpraktijken uitvonden, dat ze hun vrouwen en dochters behandelden als ratten, dat ze de ergste dierenmishandelaars uit de geschiedenis waren, dat ze trots waren op hun dictators en dat ze hun blik naar deze contreien richtten en dachten: ooit wordt dat allemaal van ons. We zien het door de vingers.

Wat we echter níét door de vingers zien, wij van links, is dat de Bijbel een absoluut kutboek is en de Koran een meesterwerk. Wat we niet door de vingers zien, is dat wij westerlingen onderdrukkers en veroveraars zijn en dat wij de oosterlingen tot onze slaven en knechten en uitvoerders van het vuile werk hebben gedegradeerd. Wij van links roepen: ‘Toen we hen nodig hadden, hebben we hen voor een aalmoes binnengehaald, maar nu hun derde en vierde generaties op de barricaden gaan staan, zouden ze ineens weg moeten? In geen honderd jaar!’

Uiteraard willen wij van links zoveel mogelijk oosterlingen binnen onze grenzen, want ja, hoor, wat zijn ze toch leuk, en tof, en vredelievend, en slim, en gastvrij, en prettige mensen om mee om te gaan, en als er al eens een paar van hun jongeren oude vrouwtjes overvallen, drugs dealen, stelen en jatten, meisjes in korte rokjes uitschelden voor hoer en te veel gel in hun haar smeren, dan is dat alweer onze eigen schuld, want wij verzaken om deze jongeren goed onderwijs te geven, en wij buizen hen op school omdat ze maar een half woord Nederlands brabbelen, en wij geven hen niet genoeg de sociale opvang die hun ouders hen helaas niet kunnen geven, omdat ze jammer genoeg analfabeet zijn en te zeer bezig met baklava te bakken om zich ook nog eens onledig te houden met hun kroost.

Wij van links vinden ook dat louter en alleen wij schuld hebben aan 9/11, de aanslagen in Londen en Parijs, en nu de aanslagen in Brussel. Om over Charlie Hebdo te zwijgen. Nous sommes tous Charlie, allemaal goed en wel, maar Charlie had het wel zelf gezocht. En vorige week in Brussel hadden wij het waarschijnlijk ook wel zelf gezocht. Zoals we alles zelf zoeken, wij hier in het Westen. Ja, alle onheil dat ons wordt aangedaan, moeten we op ons eigen conto schrijven, zo verzekeren wij van links de hele wereld. Je moet degenen die we nooit genoeg hebben gepamperd en geknuffeld en bewonderd, toch zeker de kans geven om ons naar de kloten te helpen?

Dat is godverdomme het recht van die arme dompelaars! Het is hun recht om zichzelf te laten ontploffen, en tassen vol dynamiet te laten ontploffen, en spijkerbommen te laten ontploffen, en daarbij zoveel mogelijk van die verschrikkelijke westerlingen om zeep te helpen. Wij van links moeten daar – hoe moeilijker en moeilijker het ook wordt – begrip voor hebben, want nogmaals: het is allemaal onze eigen schuld. Wij van links zijn bezig om ons eigen graf te graven, en sommigen van ons doen het nog met de glimlach ook.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234