null Beeld

Het Hollywooddebuut van Matthias Schoenaerts: 'Blood Ties'

Dat ze ons dankbaar mogen zijn, daar in de United States of America, want na onze beste bieren zenden we nu ook onze beste acteurs uit. In ‘Blood Ties’ maakt Matthias Schoenaerts – wat ons betreft toch wel het equivalent van een flinke Westvleteren 12 – eindelijk zijn Hollywooddebuut.

tr

Om in het lijstje acteurs op de Internet Movie Database bij de naam van Schoenaerts te komen, moet je wel eerst een rijtje A-listers vanjewelste doorploegen. Zijn ook te zien in ‘Blood Ties’: Clive Owen, James Caan, Mila Kunis en Marion Cotillard. Een sterrenvehikel met één Belgische passagier, dus.

HUMO Hoe was het, meedraaien in zo’n volbloed Hollywoodproductie?

Matthias Schoenaerts «Het is al een tijdje geleden ondertussen (de film werd al gemaakt in 2012, red.), maar ik heb er wel goeie herinneringen aan. Het was vooral snikheet tijdens de opnames, weet ik nog: we zijn beginnen filmen in het begin van de zomer. New York is een enorm leuke stad om in te draaien, zij het niet altijd even praktisch.»

HUMO Ik doelde eigenlijk ook op de sterrencast waar je deel van uitmaakte.

Schoenaerts «Ik weet nooit goed wat ik me moet inbeelden bij het woord ‘sterrencast’. Ik kan je dus niet zeggen hoe dat voelt, maar dat het allemaal goeie acteurs zijn, staat vast.»

HUMO Hoe was het bijvoorbeeld om – we zeggen maar iets – in mekaar geslagen te worden door Clive Owen?

Schoenaerts (droog) «Niet anders dan in mekaar geslagen te worden door iemand anders.»

HUMO ‘Blood Ties’ is een remake van het Franse ‘Les liens du sang’ uit 2008. Heb je het origineel gezien?

Schoenaerts «Nee. Meer zelfs: ik maakte er een punt van om die net níét te bekijken. Doe ik nooit als ik aan een remake meewerk, uit bezorgdheid dat ik dan beïnvloed zou worden door het origineel bij het acteren. Maar wie weet, misschien dat ik hem nu toch eens bekijk.»

HUMO Je speelt na ‘De rouille et d’os’ opnieuw in een film met Marion Cotillard, ook al heb je deze keer geen enkele scène met haar. Klopt het dat het voor een deel door haar is dat je in ‘Blood Ties’ te zien bent?

Schoenaerts «Ze is getrouwd met Guillaume Canet, de regisseur van ‘Blood Ties’, dus het is niet ondenkbaar dat het zo gegaan is. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar nadat we samen aan ‘De rouille et d’os’ gewerkt hadden, zou zij hem naar verluidt ‘Rundskop’ getoond hebben. En van het ene is dan het andere gekomen, veronderstel ik.»

HUMO Ik heb ergens gelezen dat Canet je eerst wou casten als Europeaan, maar vervolgens zo overtuigd raakte door jouw Amerikaanse accent, dat hij van Scarfo – jouw personage – een volbloed Amerikaan maakte.

Schoenaerts «Ah? Dat wist ik niet, ik dacht dat Scarfo altijd al bedoeld was als Amerikaan. Nu, het had wel gekund: de hele wereld zit een beetje samengebald in New York, hè.»

HUMO Kruipt er veel werk in zo’n Amerikaans accent? Je klinkt alvast erg overtuigend.

Schoenaerts «Het kost wat tijd, ja. Ik had intussen wel al ‘The Loft’ gedraaid – ook in de Verenigde Staten en met hetzelfde accent – dus je raakt er op den duur wel aan gewend. Maar je hebt er wel een taak aan om alles precies juist te krijgen: ik schaaf nog voortdurend de kleine details bij.»

Bekijk twee exclusieve fragmenten uit 'Blood Ties':

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234