null Beeld

Het nieuwe tv-seizoen (2)

De kusthoreca haalt nu vast zijn voodoopop en de bijbehorende breinaalden boven, maar we zeggen het tóch: 't is weer voorbij, die mooie zomer.

sso/tr/vvp

Wachten ons nu: kilte, spekgladde wegen en lelijke mutsen in het straatbeeld. Dat alles wordt draaglijk gemaakt door slechts één lichtpuntje: het fonkelnieuwe tv-seizoen, dat we op een soundtrack van klaroengeschal en engelengezang aan u presenteren. Humo, van oudsher het beste weekblad voor radio en televisie, gidst u langs nieuwe vrienden en oude bekenden, die op de volgende pagina's uw goedkeuring afsmeken, alsmede een luttele bijdrage tot hun kijkcijfer. Wees streng en rechtvaardig, want mooi en meedogenloos was u al.


Alloo bij de politie

undefined

null Beeld

De voorbije drie seizoenen sprokkelde Luk Alloo verhalen in en rond de gevangenis, voor zijn nieuwe reportagereeks zit de criminoloog/­reporter embedded bij de wegpolitie.

HUMO Je blijft toch niet weg uit de gevangenis omdat de ACOD ermee had gedreigd dat de cipiers naar buiten zouden gaan als jij er ooit nog binnenkwam?

Luk Alloo «Maar neen! Kijk, in mijn laatste reeks heb ik een zelfmoord in de vrouwengevangenis van Hasselt aangeklaagd. ’t Is toch niet omdat de kranten liever een pipo van de vakbond aan het woord laten die daar moord en brand over schreeuwt, in plaats van het over de onbestaande behandeling van psychiatrische patiënten te hebben, dat ik mij geïntimideerd moet voelen? Typisch, trouwens: men heeft het liever over de rel dan over de grond van de zaak. (Cynisch) Dank u, pers, ’t is alweer genoteerd!

»Ik bén trouwens bezig aan een nieuwe reeks over de gevangenis - ik ben pas terug van een reis naar Zuid-Amerika. Maar omdat de opnames een tijdje in beslag nemen, heb ik me tussendoor gefocust op de wegpolitie.»

HUMO Niet bepaald het meest glorieuze deel van de ordehandhaving.

Alloo «U vergist zich! De leden van de wegpolitie zijn tegelijk psycholoog, sociaal assistent en agent. Ze komen vaak als eersten aan bij een ongeval, waar ze niet zelden afschuwelijke taferelen te zien krijgen. Zij zijn het die de betrokkenen kalmeren door rustig met ze te praten, soms zelfs door er gewoon te zijn. Het is die subtiele gelaagdheid die ik heb proberen te vatten.»


VTM, donderdag 4 september, 21.40

Normale mensen

undefined

null Beeld

Normale mensen: we kennen er weinig, en we komen er beroepshalve nog minder tegen. Maar daar komt verandering in: Adriaan Van den Hoof maakt zijn debuut als presentator op Eén, en gaat in ‘Normale mensen’ uitvlooien welke BV’s in het diepst hunner bekendheid toch nog – welja – normale mensen gebleven zijn.

Adriaan Van den Hoof «Het idee voor ‘Normale mensen’ kwam toen ik op een keer met Bart Peeters aan tafel zat, en het me wel leuk leek om tegen hem te kunnen zeggen: ‘Weet je, Bart, ondanks alles ben je toch normaal gebleven.’ Ik ben zelf fan van panelprogramma’s als ‘QI’, ‘Mock the Week’ en ‘Scheire en de schepping’, en ik was al een tijdje op zoek naar een idee om met zoiets aan de slag te gaan. Het leek me meteen een goeie vondst: tonen hoe gewoon die Vlaamse ‘supersterren’ wel niet zijn.»


Eén, dinsdag 2 september, 20.40

Lang leve

undefined

null Beeld

In het nieuwe seizoen van ‘Lang leve...’ vergast de immer breed lachende Jonas Van Geel weer enkele frisgewassen BV’s op de film van hun leven. Acteurs – onder wie een heleboel gezichten die u kent van ‘Tegen de sterren op’ – spelen cruciale levensfases na; naasten en familieleden becommentariëren in alle – nu ja – ernst. Astrid Bryan is één van de genodigden die haar amazing derrière op de ‘Lang leve...’-troon mag drukken.

Astrid Bryan «Ik was wel bang! Ik dacht: ‘O nee, wat gaan ze hier van bakken?’ Maar wètte, die Nathalie Meskens doet dat echt keigoed, mij imiteren.

»Ze zijn trouwens all the way gegaan: zelfs mijn nonkel die in Los Angeles woont, hebben ze geïmiteerd. Ze hebben een echte cowboy van hem gemaakt – very American. Kennelijk hadden ze ook een filmcrew naar Californië gestuurd – ik wist daar totaal niks van af – om mijn vrienden ginds aan de tand te voelen. Keicool.

»Er zitten ook scènes in van vroeger, toen ik nog heel klein was en viool speelde op mijn bed. Daarvoor hebben ze een jonge actrice ingeschakeld en ook dát meisje leek op mij. Het internaat komt aan bod, de Dames… Allemaal dingen die helemaal ‘ik’ zijn.»


VTM, dinsdag 2 september, 20.35

Lees morgen deel 3 van het nieuwe tv-seizoen

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234