null Beeld

Het nieuwe tv-seizoen: 'De Ideale Wereld'

Maandag begint het nieuwe seizoen van ‘De ideale wereld’. Dat weet u ongetwijfeld wel, en dus lijkt het ons pretty nutteloos om er hier wat regels aan te wijden. Helaas: daar staat Otto-Jan Ham al op onze deur te timmeren, zichtbaar opgewonden, op zijn kin een half litertje kwijl waarvan de houdbaarheidsdatum overschreden is.

Jeroen Maris

'We hebben bij VIER een gouden regel: never change a winning team, tenzij Steven Van Herreweghe en/of Philippe Geubels tijd en zin hebben'

Otto-Jan Ham «In tegenstelling tot de vorige seizoenen hebben we nu kosten noch moeite gespaard om van ‘De ideale wereld’ de ultieme latenightshow te maken. Ik ben op kosten van VIER zelfs helemaal naar Amerika getrokken om daar door een groot televisiemaker te worden bijgespijkerd. En ik kan je zeggen: het was fan-tas-tisch. Wat een vent, die Bill Cosby! Ik heb daar drie weken gelogeerd. Uniek.»

HUMO Cosby? Niet helemaal onbesproken, toch?

Ham «Klopt. Dat blijkt helemaal geen echte dokter te zijn, maar daar moet je doorheen kijken. Ik heb vooral erg veel van hem geleerd.»

HUMO Een voorbeeldje, Otto-Jan?

Ham «Nou ja, voornamelijk veel Engelse woorden. ‘Cat’ is bijvoorbeeld ‘kat’. Gek, toch?»

HUMO Je hebt het woord ‘cat’ geleerd?

Ham (trots)«Yes! En ‘yes’ ook, dat is ‘ja’. Verder: ‘house’, ‘car’, ‘cookie’, ‘tv’ – hetzelfde als bij ons, maar je spreekt het anders uit. ‘Potato’ en ‘frisbee’. Stel je voor wat ik met die woordenschat allemaal ga kunnen doen in het programma!»

HUMO Vrij weinig tot niets?

Ham «Nu ben je gewoon een cynische Humo-journalist. En als ik één ding heb onthouden van mijn verblijf in Amerika, dan is het wel dat cynisme nergens voor nodig is. En dat je altijd twee keer moet nadenken voor je met de creditcard van het werk een stripclub binnenwandelt.»

HUMO Zijn er verder nog nieuwigheden?

Ham «Er gaat veel veranderen. Veranderingen ten goede. Nieuwe items, nieuwe reporters. En natuurlijk de dagelijkse quiz ‘Is it a potato or a frisbee?’ Ik zweer het, Humo: dit wordt ons beste seizoen ooit.»

HUMO Blijven Sven de Leijer en Jelle De Beule op post?

Ham «Zeer zeker. Wij hebben bij VIER een gouden regel: never change a winning team, tenzij Steven Van Herreweghe en/of Philippe Geubels tijd en zin hebben. En dat laatste bleek alweer niet het geval te zijn.»

Een persattaché van VIER komt binnen en de sfeer verandert. Otto-Jan wordt vriendelijk maar kordaat naar de uitgang begeleid.

Persattaché VIER «Misschien moeten jullie het interview met Otto-Jan maar weggooien. Hij heeft zich niet helemaal aan de afspraak gehouden. We hebben er namelijk voor gekozen om dit jaar niet langer alles kapot te bullshitten. Bij ‘De ideale wereld’ hadden we de kwalijke gewoonte om iets te absurds te communiceren en uit marktonderzoek is gebleken dat je zo nooit een breed publiek bereikt. Dus, om alle verwarring te vermijden: er komt – in tegenspraak met wat Otto-Jan in eerdere persberichten heeft verspreid – géén krokodillenvijver, géén Jonas Van Geel-imitator. En ook géén rubriek met dode dieren.»

HUMO Jonas Geirnaert komt dus ook niet terug?

Persattaché VIER «Zeer zeker niet. Maar ook dit seizoen wordt het team versterkt met een klinkende naam.»

HUMO Wie?

Persattaché VIER «Dat is nog even geheim en bovendien zijn de contracten nog niet getekend. Bij VIER hebben we een gouden regel: we brengen pas iets naar buiten als alle partijen het helemaal met mekaar eens zijn.»

Ham (zich de kamer weer binnenworstelend)«Tenzij zo’n gladde aap van Het Laatste Nieuws ons onder druk zet, natuurlijk. En dat laatste is nog niet het geval. Tenzij jullie meer weten?»

HUMO Euh…

Ham (on a roll, nu) «Enfin, wat is er nog meer nieuw dit seizoen? Geweld. Dit seizoen zullen we elke dag iemand die het verdient met onze vuisten op zijn of haar plaats zetten. Dus schurken uit binnen- en buitenland, zet u schrap!»

Persattaché VIER «In principe is geweld nooit een oplossing...»

Ham «Maar het lucht soms wel op.»

HUMO Ga door.

Persattaché VIER «We sturen onze reporters nog verder het veld in.»

Ham «Niet langer gehinderd door landsgrenzen of budgettaire bezwaren. Bovendien gaan we dit seizoen meer inzetten op sport, want eerlijk is eerlijk: dat bleef altijd een beetje onderbelicht.»

Persattaché VIER «Jelle, Sven en Otto-Jan knappen haast uit mekaar van de goesting, dus wij van VIER hebben er het volste vertrouwen in.»

Ham «Dan ik ook.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234