null Beeld

Het nieuwe tv-seizoen

Gedaan met herhalingen! Vanaf 1 september begint het nieuwe tv-seizoen met klassiekers als 'Boer zkt. vrouw', 'De laatste show' en 'Lost' en nieuwe reeksen als 'Voorbij de grens, 'Chef in nood' en 'Deadline'.

Redactie

Humo blogt!

Volg op humo.be onze tv-blog, waarop Onze Man Voor de Beeldbuis u onmiddellijk verslag doet van de nieuwste tv-programma's. Vanaf 2 september!

undefined

'Lost'


undefined

VT4, ma 1 sept, 20.30
Al een paar jaar raast 'Lost' als een tropische twister over het televisielandschap. Je hebt er als kijker maar het raden naar wat er nú weer uit de lucht zal vallen: hier een ijsbeer, daar een nucleaire bunker, in de verte een freudiaans thema. In de memorabele finale van seizoen drie gaven 'Lost'-bedenkers J.J. Abrams en Damon Lindelof zowaar televisieonderricht voor gevorderden. In een virtuoze flash forward kwamen we niet alleen te weten dat Jack en Kate wel degelijk van dat rottige eiland raken, maar wat meer is: ze willen er alweer terug op! 'We have to go back, Kate. We have to go back!' Geef toe: díé had u niet zien komen. Lees het interview met Terry O'Quinn in Humo 3547

Bekijk de trailer

undefined

undefined

'Voorbij de grens'


undefined

één, ma 1 sept. 20.45
Blindheid die begint te woekeren, een been kwijt, van middenrif tot tenen verlamd: de tien Vlamingen uit 'Voorbij de grens' - vanaf maandag op Eén - worstelen allen met een fysieke handicap. Maar kniezen is hun ding niet: de komende weken zal u ze dwars door Nicaragua zien trekken, van west naar oost, een hallucinante hindernissentocht die ze in het gezelschap van fotografe en allround straffe madam Lieve Blancquaert volbrengen. (Foto VRT 2008 - Lieve Blancquaert)

één: Voorbij de grens

undefined

null Beeld

undefined

'De laatste show'


undefined

één, ma tot do, 22
Als de schemer wat vroeger komt en de avonden naar herfstig gezellig beginnen te neigen, kan je er donder op zeggen dat een nieuw seizoen van 'De laatste show' niet veraf is. Tién kaarsjes staan er ondertussen op de verjaardagstaart van de talkshow, en de gelukkige die ze mag uitblazen heet Frieda Van Wijck. (Foto VRT - Phile Deprez)

De site van 'De laatste show'

YouTube: Best of 'De laatste show', De Nieuwe-Gentse Alliantie en Daniel Termont te gast bij Frieda Van Wijck

undefined

null Beeld

undefined

'Boer zkt. vrouw'


undefined

VTM, ma 1 sept, 20.35
Dina Tersago mag haar kekke rubberlaarsjes nog eens diep in de drek planten voor alweer het vierde seizoen van 'Boer zkt. vrouw'. Wij kunnen u melden dat er weinig te melden valt, of het moet zijn dat één van de kandidaten zowaar Kurt Rogiers heet. Of deze Limburgse melkveehouder, tevens varkenshoeder, véél brieven heeft gekregen van smachtende vrouwen die eigenlijk op zijn illustere naamgenoot uit waren, mag Dina uiteraard nog niet kwijt. (Foto VTM)

VTM: 'Boer zkt. vrouw'

undefined

null Beeld

undefined

'Expeditie Robinson'


undefined

2BE, ma 1 sept, 20.40
De battle of the sexes, Vlamingen tegen Nederlanders, honderd nietsvermoedende ego's op één hoop: de afgelopen jaren heeft 'Expeditie Robinson' al heel wat strategieën ontplooid om de condition humaine aanschouwelijk in beeld te brengen. Benieuwd welke aap - we bevinden ons per slot van rekening in tropische oorden - Evi Hanssen en Ernst-Paul Hasselbach deze keer in de mouw hebben zitten... (Foto Maarten De Bouw)

YouTube: Promo 'Expeditie Robinson 2008'

undefined

null Beeld

undefined

'Californication'


undefined

2BE, ma 1 sept, 22.45
David Duchovny is weer hot: de nieuwe 'X-Files'-film loopt pas in de zalen, en vanaf maandag 1 september bezet hij ook weer op gezette tijden uw tv-scherm, met de in Amerika fel gesmaakte reeks 'Californication'. Duchovny vertolkt er Hank Moody in, een schrijver die creatief in de knoop zit sinds ze zijn literaire meesterwerk 'God Hates Us All' hebben omgeturnd tot een kleffe romantische komedie genaamd 'Crazy Little Thing Called Love'. Voeg daar zijn mislukte relatie aan toe, een defilé van vrouwelijk schoon om Haar te vergeten, royale porties weed en coke, en je komt al snel uit bij een joekel van een midlifecrisis. Maar niet getreurd: ''t Is wel degelijk om te lachen,' houdt Duchovny vol.

Showtime: 'Californication'

YouTube: trailer van 'Californication'

undefined

null Beeld

undefined

'Chef in nood'


undefined

vtm, di 2 sept, 21.10
Sinds 'Mijn restaurant!' schieten ze als wilde cantharellen (heerlijk bij gegrilde tarbot!) uit de grond: de kookprogramma's, leutige culinaire rubriekjes en gastronomisch geïnspireerde realityreeksen. Nieuwste bal in de bouillabaisse: 'Chef in nood', een bewerking van het u al van VijfTV bekende 'Kitchen Nightmares', waarin vuilbekkende chef Gordon 'fuck!' Ramsay zieltogende restaurants reanimeert. De Vlaamse Ramsay heet Luc Bellings, is chef-kok en eigenaar van Aan Tafel bij Luc Bellings in Hasselt (één Michelin-ster), en mag in vergelijking met zijn Schotse collega een mak lammetje genoemd worden (mooi bruin grillen en afmaken met wat rozemarijn). (Foto VTM)

VTM: 'Chef in nood'

Aan Tafel bij Luc Bellings in Hasselt

undefined

null Beeld

undefined

'Without a Trace'


undefined

2BE, di 2 sept., 20.35
Toen de Amerikaanse misdaadreeks 'Without a Trace' zes jaar geleden voor het eerst op CBS te zien was, vreesden velen dat die titel weleens een self-fulfulling prophecy zou kunnen worden. Ongegrond, zo bleek: het toenemende soapgehalte van de serie zorgde voor vernietigende recensies (producer Jerry Bruckheimer: 'Luckily I get great reviews from the Bank of America!'), maar eind deze maand gaat in de VS wél mooi het zevende seizoen van start. 2BE begint vanavond aan de zesde jaargang.

CBS: 'Without a Trace'

2BE: 'Without a Trace'

undefined

null Beeld

undefined

'The Block Hoegaarden'


undefined

VT4, din 2 sept., 21.45
Tijd om uw bouwvakkersdecolleté op te poetsen: vanaf dinsdag schotelen Hans Otten en Hanne Troonbeeckx u alweer het vijfde seizoen van 'The Block' voor, voor de gelegenheid vanuit het pittoreske Hoegaarden. En ze vliegen er meteen in, want deze week komen ze uitzonderlijk niet alleen dinsdag- maar ook donderdagavond op de buis. Alvast één noviteit: de appartementen zullen achteraf niet verkocht maar verhuurd worden.

VT4: 'The Block'

undefined

null Beeld

undefined

'Dokters van morgen'


undefined

één, wo 3 sept, 21.35
In 'Dokters van morgen' worden tien studenten geneeskunde aan de K.U.Leuven gevolgd. En wat blijkt? Dat er zowaar een linkiewinkie tussen zit die wel iets ziet in Geneeskunde voor het Volk, dat eentje zich bezighoudt met theater en stand-upcomedy, en dat nog een iemand anders vast van plan is om ontwikkelingshulp te gaan doen. En dan is er nog Sarah 'grrrl power!' Sainte, die het mannenbastion van de chirurgie probeert binnen te dringen.

één: 'Dokters van morgen'

undefined

null Beeld

undefined

'Deadline'


undefined

één, don 4 sept, 20.40
In 'Deadline', een nieuwe Nederlandse misdaadserie op Eén, voert een geheim antiterreurteam strijd tegen de dreiging van terroristische aanslagen. Hun geheime wapen: een cameraatje in het glazen oog van ex-diplomaat Rogier Lankhorst (cunning!). Die laatste wordt gestalte gegeven door Derek de Lint, die u onder meer kent van zijn hoofdrol in de horrorreeks 'Poltergeist: The Legacy' (een paar jaar geleden nog op het toenmalige KanaalTwee te zien). (Foto Remco Bakker)

Vara: 'Deadline'

undefined

null Beeld

undefined

'Dan Cruickshank's Adventures in Architecture'


undefined

Canvas, do 4 sept, 21.55
Architectuur is een hot item: iedereen heeft wel een mening over het Vogelneststadion in Peking, de plannen voor Ground Zero in New York of de Lange Wapper in Antwerpen. Geen toeval dus dat ze bij Canvas het voortreffelijke idee hadden om 'Adventures in Architecture' aan te kopen, de prestigieuze BBC-serie waarin cultuurhistoricus en geboren verteller Dan Cruickshank de planeet afdweilt op zoek naar het verhaal achter merkwaardige gebouwen en monumenten. Hij doet dat volgens een aantal thema's: schoonheid, dood, ramp, droom, macht, enzovoort. Telkens bezoekt hij gebouwen die in verschillende tijdperken en op verschillende plaatsen dezelfde waarden of ideeën belichaamden. Het brengt hem van een zonnetempel in India over de piramides in Egypte en Midden-Amerika tot de door oorlogsgeweld verwoeste stad Dresden en de sloppenwijken van Mumbai.

YouTube: 'Dan Cruickshank's Adventures in Architecture'

undefined

null Beeld

undefined

Het nieuwe tv-seizoen (2)

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234