null Beeld Play4
Beeld Play4

'de mol'

Het tiende ‘De mol’-seizoen in tien artikels: ‘Ongelofelijk bedankt, maar ook wel fuck you’

Vorige week werd - voor de tweede keer dit seizoen - de mol ontmaskerd. De geniepigaard luisterde naar de naam Uma en werd doorzien door winnaar Sven, die naar huis ging met een groepspot van 26.390 euro. Humo volgde het meer dan bewogen jubileumseizoen op de voet voor u, wat resulteerde in deze veelgelezen stukken

Redactie

De legendarische openingsaflevering: een foeftatoeage, DJ Het Kietelmonster en het rondste zonnebrilletje ter wereld

Een huwelijkstaart op een draagberrie! Graven in de woestijn! Een verfbom in de auto! Jawel, de extra lange openingsaflevering deed belletjes rinkelen ter grootte van beiaardklokken. ‘De geschiedenis herhaalt zich,’ grijnsde Gilles De Coster. ‘Maar soms ook niet.’ Waarop hij voor de eerste keer in de geschiedenis van het programma een kandidaat op magische wijze deed herrijzen.

Lees ook:

Toon en Jens geëlimineerd: ‘Ongelofelijk bedankt, maar ook wel fuck you’

Nele verdwijnt mankend uit ‘De mol’: ‘Ik had iedereen wijsgemaakt dat ik in het klooster ging’

‘Wij vallen al eens graag.’ Met die woorden leerde Vlaanderen juffrouw Nele (en meteen ook dochter Marie) kennen, en wat bleken ze profetisch. Haar tête-à-tête met de Canarische bodem bleef niet zonder gevolgen, een spierscheur luidde het verdict van de Spaanse dokter. Daarom nam ze vrijwillig een stap terug, voor de eerste keer in de geschiedenis van het programma.

null Beeld Play4
Beeld Play4

Philippe ontmaskert zichzelf als de mol: ‘Normaal liep ik deze maand een marathon, maar daar voelde ik me nog niet klaar voor’

Halverwege het veelgeplaagde seizoen mocht u uw naartsig volgepende molboekjes al in de stoof gooien, want de volgende primeur in ‘De Mol’ was er één die zelfs de productie niet kon plannen: heel even waren ze molloos. Een tweede vrijwillig vertrek in evenveel weken, maar dit keer met gigantische consequenties. Vooral voor Philippe, want hij wordt plotsklaps de eerste ontslagnemende mol uit de geschiedenis.

Tragische exit voor Anke: ‘Mijn mama is écht geen voorstander van tattoos’

Net toen u dacht dat ‘De Mol’ met een gezapig gangetje tot het einde van een uiterst bewogen jubileumseizoen zou bollen, werd u wederom met een verrassend vertrek om de oren geslagen. In een aflevering waar een bom of acht ontplofte en een banaan of vijf werd vereeuwigd, verliet Anke het spel met een hangend pootje, het ander zat stevig ingegipst.

null Beeld HUMO
Beeld HUMO

‘De mol’-kandidaten Lennart en Annelotte: ‘Een slechte casting, zoals gezegd wordt over Philippe, daar geloof ik niet in. Het ís heftig’

Aan de vooravond van de finale blikten Lennart en Annelotte, respectievelijk de mol en winnaar van het vorige seizoen, terug op hun ervaringen én verklapten ze wie zij al zeven afleveringen lang vakkundig in de smiezen hielden.

Als we één ding nooit wilden zien in ‘De mol’, dan was het wel fucking televoting ★★½☆☆

Het jubeljaar had soms meer weg van een annus horribilis, maar met een spetterende liveshow bij wijze van finale zorgden Gilles De Coster en co voor een waardig sluitstuk. Of althans, dat was de bedoeling.

null Beeld HUMO
Beeld HUMO

Mollen Uma en Philippe: ‘Ik heb tot mijn 23ste in de kast gezeten, dat kan wel tellen qua ervaring met geheimen’

Humo bracht de twee beste leugenaars van het jaar samen voor een gesprek over de lol en de tol van ‘De mol’: ‘Op TikTok stonden er filmpjes van mijn gezicht met dingen als: ‘Bitch, bitch, bitch!’ erbij’

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234