null Beeld

Het wordt te veel voor Corneel: stem voor de Exodus Award!

De EXODUS AWARD is een initiatief van Brack'Immo, het gloednieuw immobiliën-makelaarskantoor dat zich specifiek richt op de maatschappelijke reïntegratie van sociologisch overbodig geworden gebouwen, het weze kloosters, kerken of kapellen.

cb

Brack'Immo stelt zich op als bemiddelaar tussen de eigenaars van deze onderperformante panden en de groeiende groep van dynamische ondernemers die aan deze bouwwerken een nieuwe bestemming willen schenken als klasse-restaurants, concertzalen, danshallen, wellness- en fitnesscentra en andere hedendaagse uitingen van spiritualiteit.

Teneinde dit verschijnsel in de media te zetten roept Brack'Immo een prestigieuze nieuwe prijs in het leven, de EXODUS AWARD, om personen te vereremerken die in dezen een extra stimulerende bijdrage hebben geleverd. De EXODUS AWARD wordt toegekend door het publiek, dat telkenjare kan kiezen uit drie voorgedragen genomineerden.

Brack'Immo heeft na rijp beraad en ampel overleg de eer u mede te delen dat u voor deze eerste EXODUS AWARD kunt kiezen uit volgende drie genomineerden:

1. Monseigneur André-Joseph Léonard.

De kersverse aartsbisschop van Mechelen-Brussel kon op dit selecte lijstje natuurlijk niet ontbreken, want eerlijk is eerlijk: wie doet beter? Hij was nog niet goed en wel aangesteld of de Franstalige katholieke universiteit scheurde zich af van de kerk, de katholieke ziekenhuizen gaven hem de middenvinger, de enige jonge priester in Vlaanderen startte een facebookgroep voor 'mensen die het schandalig vinden dat Léonard aartsbisschop geworden is' en een Waals kerkkoor ging in staking. En toen moesten zijn interviews nog komen. Neen, als er iemand de EXODUS AWARD verdiend heeft, is het zeker wel André-Joseph Léonard!

2.Paus Benedictus XVI.

undefined

Hoho, minuutje. Wij houden de Antwerpse directie toch ook niet verantwoordelijk voor de sluiting van Opel Antwerpen? Wie heeft André-Joseph Léonard uiteindelijk tegen alles en iedereen in tot aartsbisschop geparachuteerd? Wie anders dan kardinaal Ratzinger, tegenwoordig opererend onder de naam paus Benedictus XVI, die als een spin in het web de touwtjes in handen heeft? De benoeming van Léonard is uiteindelijk slechts één wapenfeit van deze paus, die ondertussen een sterk palmares heeft opgebouwd met zijn toenadering tot holocaust-loochenaars, de heiligverklaring van Franco-getrouwen, en eerherstel voor paus Pius XII, wiens afkeuring van de Jodenvervolging vooral opviel door de uiterste discretie. Nee, geef de keizer wat de keizer toekomt: alleen Benedictus XVI verdient de EXODUS AWARD.

3. Pastoor Luc Cauwenbergh.

undefined

Vergeet de paus en aartbisschop Léonard, vergeet de hogere hiërarchie, uiteindelijk is het toch nog altijd de plaatselijke pastoor die het verschil maakt voor de mensen. Daarom moeten we de EXODUS AWARD toekennen aan de man die hem op het terrein zelf dubbel en dik verdiend heeft: pastoor Luc Cauwenbergh uit Dilbeek. Deze herder sloot negen van zijn jeugdige parochianen uit van deelname aan het Heilig Vormsel omdat zij wegens ziekte of een lang vooraf vastgelegde buitenlandse reis niet aanwezig konden zijn op het bezinningsweekend. De pastoor en zijn catechiste 'hebben liever maar een handvol kinderen die alles willen doen voor hun geloof.' Dat is de ware spirit! Alleen pastoor Cauwenbergh heeft recht op de EXODUS AWARD, en niemand anders.


Het resultaat van de stemming:

undefined

Stem nu voor de Exodus Award!

Wie moet volgens u de Exodus Award krijgen?

undefined

null Beeld
Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234