null Beeld

#hetisingewikkeld, maar Kristine Van Pellicom, An Miller en Lize Feryn leggen het uit

Het is ingewikkeld’ is niet alleen een weinig goeds voorspellende relatiestatus op Facebook of de pointe van een mop over mummies. Het is ook de titel van de tragikomische VIER-reeks die draait rond de scheiding van Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers), een uitgeblust koppel dat in hetzelfde huis blijft wonen om de kinderen een plezier te doen. Dat levert de ex-geliefden meer tranen dan lachstuipen op, maar voor de kijkers is het gelukkig andersom.

Katrien Depecker

'Dat je het soms kunt haten om kinderen te hebben, begrijp ik pas sinds ik er zelf heb'

Stort Lien zich pardoes op de aandacht van andere mannen, dan stoot haar single zus Ine (Kristine Van Pellicom) die juist af door haar vurige kinderwens. Is ook al geen grote hulp: boezemvriendin Valerie (Lize Feryn), een wandelende – en ietwat labiele – broedmachine.

We ontmoeten de drie hoofdrolspeelsters op het terras van het Antwerpse café Boer van Tienen, tegenover de vroegere Studio Herman Teirlinck. Sinds Miller en Van Pellicom er in 1996 afstudeerden, hadden ze niet meer samen geacteerd. Tot nu, dus.

AN MILLER «Ongelofelijk: hoewel Vlaanderen superklein is, zijn we elkaar al die tijd op geen enkele set tegengekomen. Toen dat met ‘#hetisingewikkeld’ eindelijk wel gebeurde, was het er vanaf de eerste dag weer boem patat op, alsof er geen twintig jaar was verstreken. Dat die vier studiejaren zo bepalend zijn: dat had ik niet verwacht.»

null Beeld

KRISTINE VAN PELLICOM «We kregen toen les van klasbakken als Jan Decleir en Luk Perceval. Superinteressant, maar op organisatorisch vlak was niet alles even stabiel. De ene keer werd je door de jury de hemel ingeprezen, de andere keer tot op de grond afgekraakt. Daar waren we te jong voor: we wisten niet wat we daarvan moesten denken. Volgens mij hebben we daar allebei onze zwarte humor aan overgehouden: ‘Het lukt toch niet, en het trekt allemaal op geen kloten, dus kunnen we er maar beter mee lachen.’»

HUMO Over dan maar naar ‘#hetisingewikkeld’: wat trok jullie aan in het scenario?

MILLER «De humor, die in de pijnlijk herkenbare en gênante situaties zit – het is geen reeks waarbij elke scène met een mopje eindigt. Daardoor begin je de personages ook graag te zien.»

LIZE FERYN «Ik vond het fijn dat de personages geen clichéfiguren zijn. Ik heb zowel auditie gedaan voor de rol van danslerares Charlotte (die gespeeld wordt door Charlotte Vandermeersch, red.) als voor Valerie. Bij de auditie voor Valerie had ik me zo hard geamuseerd dat ik wist dat ik haar wilde spelen: ze is een beetje lomp en net iets té tevreden met de situatie waarin ze zit. Helemaal anders dan de andere rollen die ik al gespeeld heb. Ik had ook nog nooit met de rest van de cast samengespeeld: dat heeft de doorslag gegeven.»

VAN PELLICOM «Ik vond dat er een mooie kwetsbaarheid in het scenario zat: het verloopt niet allemaal vlot. Na een scheiding moet je nieuwe afspraken maken, maar dat blijkt in de praktijk niet op wieltjes te lopen. Daardoor krijg je al snel de krakjes in de personages te zien.»

MILLER (knikt) «Hoewel Lien soms foute keuzes maakt, kun je toch begrip voor haar opbrengen. Vaak maken hoofdpersonages te weinig fouten. En als ze er toch maken, dan wordt vaak verwacht dat je ze veroordeelt. Dat was nu helemaal anders: een verademing.»

VAN PELLICOM «Ik vind het mooi hoe Lien een snelle doorstart maakt. Dat zie je wel vaker bij mensen die plots single zijn: ze storten zich snel in een nieuwe relatie, omdat ze hunkeren naar een leven met routine – of iets dat erop lijkt.»

FERYN «Iets dat op hun oude leven lijkt, bijna.»

VAN PELLICOM «Als je lang hebt samengeleefd als koppel, dan is single zijn moeilijk. Hebben ze een nieuw lief, dan lijkt het ook altijd meteen in kannen en kruiken. Totdat het uiteindelijk helemaal uiteenvalt.»

MILLER «Ik denk dat Lien hard op zoek is naar aandacht: als je man je al twee jaar niet meer heeft aangeraakt of heeft gezegd dat je er goed uitziet, dan ga je op zoek naar iemand van wie je dat wel te horen krijgt.»

HUMO Omdat je daar als vrouw onzeker van wordt?

MILLER «Tuurlijk! Ik denk dat je in zo’n geval bijna verliefd wílt worden op iemand anders, gewoon om nog eens bevestiging te krijgen: ‘Oef, er is niets mis met me!’»

VAN PELLICOM «Dus, mannen: vertel je vrouw regelmatig dat ze aantrekkelijk is en dat je geniet van de seks. Daardoor krijgen vrouwen vanzelf meer zin in seks.»

FERYN «Je wilt je gewild voelen, hè.»

HUMO Al meteen in de openingsscène vertelt Lien dat ze wil scheiden, waarop Peter onverschillig antwoordt met: ‘Ja-ha, ik heb je gehoord.’ Alsof ze hem vroeg de vuilnisbakken buiten te zetten.

MILLER «Ik vind het net heel mooi dat ze geen kletterende ruzie maken. Alles zit vervat in de weinige woorden die Peter zegt: het geeft aan wat voor koppel het is. Als je met één zinnetje een hele relatie kunt weergeven, moet je er zeker niet meer gebruiken.»

VAN PELLICOM «Die relatie is dood. Ben (Segers, red.) speelt dat zo schoon. Wat hij zegt, is inderdaad onverschillig, maar je voelt wel aan dat er een wereld van miserie onder zit: ze hebben gevoelsmatig niets meer met elkaar te maken.»

HUMO Volgens psychotherapeute Esther Perel is een passioneel huwelijk een contradictio in terminis – zeker nu we steeds langer leven. Zowel mannen als vrouwen hebben nood aan geborgenheid en veiligheid, maar de nood aan avontuur en spanning zit óók in ons DNA.

VAN PELLICOM «Als de passie echt volledig uitgedoofd is, dan wordt een huwelijk wellicht meer een soort van zakelijke transactie: ‘Doe jij de kinderen naar school? Dan steek ik ze vanavond in bed.’

null Beeld

undefined

'Kristine Van Pellicom: 'Een goeie kop voor dit interview: ga bergbeklimmen in plaats van een affaire te beginnen''

»Het leuke aan ‘#hetisingewikkeld’ is dat we afstappen van het idee dat de vrouw vaak degene is die geen zin heeft in seks. Onlangs las ik dat vrouwen sneller hun interesse verliezen in hun sekspartner dan mannen. Ik weet niet of dat waar is (lacht).»

MILLER «Ik geloof niet dat er geen spanning of avontuur meer kan zijn als je veiligheid en geborgenheid kent.»

VAN PELLICOM «Als die wél verdwijnen, is dat voor veel mensen een reden om weg te vluchten in een affaire. Maar je kunt toch net zo goed gaan bergbeklimmen? Een goeie kop voor het interview: ga bergbeklimmen in plaats van een affaire te beginnen (lacht).»

MILLER «Een huis kopen en verbouwen is toch ook avontuurlijk? Of een droomjob bemachtigen waarin je je volledig kunt smijten? Een huwelijk betekent niet dat je stopt met leven, hè. We hebben onlangs de diamanten bruiloft – zestig jaar! – van de ouders van Filip (Peeters, haar man, red.) gevierd. De mijne zijn ook al lang samen»

VAN PELLICOM «Mijn ouders hebben een gouden huwelijk – het kán dus wel. Maar de uitdaging is groter dan vroeger. Twee generaties geleden was een 70-jarige echt oud, terwijl veel zeventigers vandaag de dag nog kwiek zijn.»

FERYN «Dankzij sociale media is het tegenwoordig ook makkelijker om nieuwe mensen te leren kennen. Het leven gaat precies sneller dan vroeger: er zijn nu meer zijweggetjes, waardoor je makkelijker in de verleiding kunt komen.»

MILLER «Dat zou ik niet durven te zeggen: je komt altijd wel érgens iemand tegen.»

VAN PELLICOM «Dus het zit in je karakter ingebakken of je vreemdgaat of niet?»

MILLER «Ik had het niet over vreemdgaan, maar over het huwelijk in het algemeen. Vroeger stopten vrouwen met werken wanneer ze trouwden, waardoor het financieel niet haalbaar was om hun man te verlaten. Dat is nu anders. Al hoop ik dat ze vroeger ook verleiding kenden (lacht).»

VAN PELLICOM «Ik denk dat er tijdens lange relaties sowieso ongelukjes gebeuren, waarna je samen moet beslissen: ‘Oké, over welke bulten raken we?’ Als er nog genoeg waardevolle dingen overblijven, dan kun je volgens mij veel overwinnen. Er bestaan vast koppels waarbij alles vlot verloopt, maar die behoren tot de minderheid.»

MILLER «Ik denk dat sommigen al blij zijn dat ze zich niet dood ergeren aan elkaar. Ik herinner me dat er vroeger eens een vriendinnetje kwam logeren dat de kraan liet openstaan terwijl ze haar tanden poetste – wat bij ons thuis niet mocht. Ik vond dat afschuwelijk: ‘Doe die kraan toch dicht!’ Toen heb ik voor het eerst het gevoel ervaren dat je iemand heel graag kunt zien, maar tegelijk ook niet meer kunt uitstaan als je te veel tijd doorbrengt samen. Gelukkig heb ik dat gevoel nog niet gehad bij mijn man. Zoals mensen die vertellen dat ze zich ergeren aan het smakken van hun partner. Als je dan samen blijft voor de kinderen, heb je volgens mij een ellendig huwelijk.»

'Tinder? Dat is een jungle. Met pipo's die midden in een eerste gesprek meteen over seks beginnen'

HUMO An, uit oudere interviews heb ik onthouden dat jij al na een maand wist dat Filip de man van je leven is. Hij besefte zelfs al na jullie éérste ontmoeting: ‘Dit is ze.’ Aangezien jullie nog steeds samen zijn: wat is jullie geheim?

MILLER «Oei, heb ik dat gezegd? Dat kan ik me niet herinneren (lacht). Daar bestaat geen formule voor. Omdat we al bijna twintig jaar samen zijn, wordt die vraag vaak gesteld, maar het is niet alsof het bij ons allemaal vanzelf gaat. Wij wroeten ook van het ene gelukkige moment naar het andere, met moeilijke momenten daartussen. Je kunt niet verwachten dat het alleen maar zonneschijn is, en iedereen moet voor zichzelf uitmaken waar zijn grens ligt: ‘Hier moet ik stoppen’ of net ‘Hier moet ik doorbijten.’

»Ik heb geleerd om dingen los te laten. In het begin was ik ervan overtuigd dat je allebei over alles dezelfde mening moest hebben. Desnoods moest er vijf uur over gepraat worden als dat niet zo was. Terwijl ik nu denk: ‘Goh ja, denk er dan anders over, hè. Dan praat ik er wel over met een vriendin.’»

VAN PELLICOM «Agree to disagree.»

MILLER «Dat helpt voor mij. Ik ben momenteel heel content in mijn huwelijk, maar Filip kan morgen evengoed tegen me zeggen: ‘Het is gedaan.’ Of omgekeerd. Ik durf niet te beweren dat we voor altijd samen gaan blijven, al ga ik daar wel van uit.»

HUMO Wat verwacht jij van een relatie, Lize, als je dat allemaal hoort?

FERYN «Ik hoop vooral dat ik mezelf graag zal zien in mijn volgende relatie. In de vorige vond ik mezelf heel irritant. Ik merkte dat het niet ‘hét’ was en probeerde van alles naar mijn hand te zetten. Daar werd ik ongelukkig van. Als ik daar nu aan terugdenk, vraag ik me soms af of ik niet aan het overreageren was. Ik nam het allemaal iets té serieus op. Ik wil het meer kunnen nemen zoals het is, en daar ook content mee zijn, in plaats van alles te gaan overanalyseren.»


KINDERWENS

HUMO Kristine, veel single carrièrevrouwen zullen zich herkennen in je personage Ine: als prille veertiger voelt ze haar biologische klok tikken, waarop ze besluit op zoek te gaan naar een spermadonor.

VAN PELLICOM «De spermadonor ziet ze als tweede optie: ze zou graag een vader hebben voor haar kind. Maar omdat ze de hele tijd op foute mannen valt, is ze gevoelig en onzeker geworden.

»Ik ken vrouwen van rond de 40 die graag een kind willen en op zoek zijn naar een man. Maar zodra mannen die kinderwens ruiken, lopen ze weg. Dat mannen tot hun 100ste kinderen kunnen verwekken, terwijl vrouwen rond hun 45ste in de menopauze terechtkomen: dat vind ik heel oneerlijk.»

MILLER «Maar het zou toch triest zijn als een vrouw op haar 80ste nog aan kinderen zou beginnen? Je moet je toch een aantal jaren kunnen engageren voor je kind. Om het voor iedereen eerlijk te maken, zou de vruchtbaarheidslimiet van mannen moeten dalen, zonder dat die van vrouwen stijgt.»

HUMO Ines moeder is bezorgd om haar single dochter: volgens haar is ze ‘ongelukkig en eenzaam.’ Word je als kneusje aanzien als je op je 40ste nog single en kinderloos bent?

FERYN «Ik denk dat de huidige generatie daar minder mee inzit. Ik vind het alleszins niet erg dat ik momenteel geen lief heb.»

null Beeld

undefined

'Lize Feryn: 'Mijn generatie is daar minder mee bezig. Ik vind het alleszins niet erg dat ik momenteel geen lief heb''

MILLER «Ik denk dat er vroeger zelfs nog meer gepanikeerd werd: alleen wonen bestond bijvoorbeeld nog niet.»

VAN PELLICOM «En carrièrevrouwen waren er ook niet: als single vrouw zat je toen ook meteen financieel in de problemen.

»Ik vind het absurd om te bedenken dat vrouwen pas stemrecht hebben gekregen in 1948 — dat is nog geen 70 jaar geleden! Mijn grootmoeder mocht zelfs nog geen eigen bankrekening openen! Ongelofelijk.»

FERYN «Ik heb vorige week gehoord dat mijn vaders grootouders elkaar gevonden hebben via een zoekertje in de krant. Daar werd met geen woord over gerept, want dat was destijds al vooruitstrevend (lacht). Maar ja, als je toen niet in je eigen dorp je gading vond, zat je wel met een probleem, hè.»

HUMO Tegenwoordig vinden mensen elkaar via allerlei datingapps, die Ine ook probeert. Valerie is geïnteresseerd: ‘Ik zou nogal rondpoepen op dat internet mocht ik single zijn!’ Zou Tinder iets voor jullie zijn?

VAN PELLICOM (blaast) «Dat lijkt mij een jungle. Vrouwen hebben me al verteld wat voor pipo’s ze via Tinder ontmoet hebben. Mannen die midden in een eerste gesprek plots vragen: ‘Wat vind jij geil in bed?’ Ik vind het ook gewoon griezelig om met wildvreemde mensen af te spreken.»

FERYN «Hoewel ik een digital native ben, vind ik het heel lastig om mensen in een onnatuurlijke omgeving te leren kennen. Om aan tafel te gaan zitten en te moeten uitleggen hoe je in het leven staat: pff. Ik ben liever vrijgezel in de hoop plots verliefd te worden, dan krampachtig met iemand op date te gaan. Mensen porren mij ook constant aan: ‘Dat is een goeie, je moet eens afspreken met hem!’ Maar ik heb er geen nood aan.»

VAN PELLICOM «Dus word je toch zielig bevonden als single, als ze je zo snel mogelijk weer aan de man willen helpen?»

FERYN «Nu, ik ken wel wat Tinder-koppels: super dat het voor anderen wél lukt.»

HUMO Om op kinderen terug te komen: als ze er dan zijn, is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn. Of zoals Lien zegt: ‘Voor de kinderen er waren, was ik plezant. Nu noemt iedereen me ‘de generaal’.’

MILLER «Daarmee richt ze zich tot haar man. Ik denk dat het klopt: er is altijd één ouder die het gevoel heeft de verantwoordelijkheid te moeten nemen. Als je partner daar niet hetzelfde belang aan hecht, dan ben je vaak aan het zeuren. Dat vind ik ook het lastigste sinds ik kinderen heb: het onbezorgde is voor een groot deel weg. Ik heb al momenten gehad waarop ik dacht: ‘Amai, wat voor trut moet ik wel niet zijn om mee samen te leven?’ Ik haat het om ‘nee’ te zeggen, maar als je je kinderen niks verbiedt, krijg je onuitstaanbare kakkers. Je moet daar als koppel een evenwicht in zien te vinden.»

null Beeld

undefined

'An Miller: 'Filip en ik wroeten ook maar van het ene gelukkige moment naar het andere, hoor''

VAN PELLICOM «Het is moeilijk om je kind op te voeden op een relaxte manier. En ik snap de overweging om kinderloos te blijven. Ik zou m’n dochter voor geen geld ter wereld kunnen missen, maar toen ik moeder werd, dacht ik wel: ‘Waarom heeft niemand mij gezegd dat dit zóveel verantwoordelijkheid vraagt?’»

MILLER «Toen ik nog geen kinderen had, zei eens iemand tegen mij: ‘Ik haat het soms, die kinderen.’ Ik was behoorlijk verbouwereerd door die uitspraak: ‘Dat zeg je nu toch niet!’ Achteraf gezien vind ik dat daar nog een te groot taboe op rust. Ik vind het heerlijk om kinderen te hebben, maar er zijn nu eenmaal momenten dat je zit te wroeten: ‘Hoe moet ik dit aanpakken?’»

VAN PELLICOM «De vraag: ‘Had ik dit nu wel moeten doen?’ mag je niet luidop stellen, terwijl elke ouder die gedachte al weleens gehad heeft.»

HUMO An, jouw 12-jarige dochter Leonce speelt in ‘#hetisingewikkeld’ je tv-dochter Zoë.

MILLER «En dat ging als vanzelf: ze vond het leuk. Ik had wel vooraf gevraagd dat iemand zich op de set met haar zou bezighouden, omdat ik het moederschap niet wilde laten primeren op m’n werk: ‘Is ze zich wel aan het gedragen?’»

HUMO Stelde ze zich vragen bij je bedscènes met Liens nieuwe vlam Seppe, gestalte gegeven door Bill Barberis?

MILLER «Mensen stellen zich daar van alles bij voor, maar Leonce kwam pas binnen op het moment dat Bill onder de dekens van mij af rolde. Voor haar was dat dus geen vrijscène. Haar ouders zijn allebei acteurs: ze weet dat het niet echt is.»

VAN PELLICOM «Roept ze dan niet ‘Eikes!’ als ze je ziet kussen?»

MILLER «Dan houdt ze gewoon d’r handen voor haar ogen: ‘Zeg maar wanneer ik weer mag kijken!’ (lacht)»

undefined


EEN EIGEN HUIS

HUMO Zoals Peter en Lien in hetzelfde huis blijven wonen tijdens de scheiding: is dat niet om problemen vrágen?

VAN PELLICOM «Ik denk dat veel koppels aanvankelijk proberen om de kinderen niet wekelijks te laten verhuizen. Maar dan raak je verwikkeld in allerlei toestanden zoals in de reeks en heb je uiteindelijk toch nood aan je eigen nest en je eigen leven.»

HUMO Jij maakt deel uit van een nieuw samengesteld gezin, Kristine. Dat is wellicht zwoegen?

undefined

null Beeld

VAN PELLICOM «We zijn ondertussen twaalf jaar samen en hebben tienerkinderen: ze waren nog klein toen het gebeurde, en ons grote geluk is dat ze goed overeenkomen. Maar verder is het hard zoeken. Als je gescheiden bent, zie je je kinderen maar de helft van de tijd, en dat is hels. Het voordeel: als je een nieuwe partner hebt, beschik je ook over de tijd om elkaar rustig te leren kennen. Maar dan nog kom je van alles tegen. Toen de kinderen jonger waren en ik een vakantie wilde plannen, moest ik rekening houden met zowel de moeder van mijn stiefzoon als mijn ex en zijn nieuw lief – en als zijn nieuw lief ook een kind heeft, moet zij dus ook dingen afspreken met háár ex. Als háár ex dan ook nog eens een nieuw lief heeft, is het hek helemaal van de dam. Maar je spartelt daar doorheen.

»Verder ben ik wel een familiemens: ik vond het erg leuk om weer in een gezin terecht te komen. Dat was mij meer waard dan de praktische beslommeringen.»

HUMO Was je bang om als alleenstaande moeder geen nieuwe partner te vinden?

VAN PELLICOM «Ik ging daar zelfs van uit! Want als de echt leuke mannen zowel het engagement van een relatie kunnen aangaan én hun vrouw goed behandelen, waarom zouden ze dan single zijn? Maar ik ben gelukkig toch een witte raaf tegengekomen (lacht). Ik dacht een jaar of vijf alleen te zijn, maar het is slechts een halfjaar geworden: ik ben een oude vriend weer tegen het lijf gelopen, en uit die vriendschap is uiteindelijk een relatie gegroeid.

»Het ís dus effectief, zoals de titel van de reeks aangeeft, allemaal ingewikkeld. Vrienden die door een relatiecrisis gaan, geef ik vaak de raad: ‘Probeer het samen te houden. Denk nog eens goed na.’»

HUMO Hoewel Liens leven een zootje is, laat ze op Instagram graag uitschijnen dat alles op wieltjes loopt: ze gebruikt hashtags als ‘#lovemylife’ en ‘#happyhappy’. Sociale media zijn goednieuwsshows: zouden jullie het aangenamer vinden mochten mensen eerlijk ‘#kutdag’ posten?

VAN PELLICOM «Het zou zó zalig zijn mochten mensen dat durven! Het is één van de redenen waarom ik zelf geen sociale media gebruik: ik heb een hekel aan die goednieuwsshow. Vermoeiend ook: moet je dan constant steken van jaloezie voelen?»

MILLER «Ook in het echte leven heb ik geen zin om af te spreken met mensen die ik niet kan vertellen hoe het echt met me gaat. Dan blijf ik liever thuis.»

FERYN «Ik spendeer redelijk wat tijd op sociale media, en vind het net ambetant als mensen de hele tijd negatieve gevoelens de wereld insturen: daar heb ik geen nood aan. En wat dat faken betreft: je kunt daar doorheen kijken.»

HUMO Lize, jouw personage Valerie is zonder medeweten van haar lief Koen gestopt met de pil, en is weer zwanger. Kun je dat maken als vrouw?

FERYN «Neen (lacht).»

VAN PELLICOM «Enkel als je hem er echt wilt inluizen (lacht).»

FERYN «En vooral: ze heeft al drie kinderen! Ze is verslaafd aan borstvoeding geven omdat ze nodig wil zijn, denk ik. Raar, maar er bestaan ook moeders die hun kind ziek willen houden, hè.»

VAN PELLICOM «Het münchhausen-by-proxysyndroom! Vreselijk.»

FERYN «Het is de grootste fout die Valerie al gemaakt heeft.»

VAN PELLICOM «Ik vind Valerie een dubbeltje op z’n kant. Ofwel zal ze zichzelf bijeenrapen en wordt ze een goeie, betrouwbare moeder; ofwel zal ze helemaal afglijden en haar kinderen achterlaten bij hun vader. Ze is een ongeleid projectiel. Ook vreemd: wie liegt er nu over het feit dat ze geslagen wordt door haar vriend? De manier waarop ze Koen ontmoet heeft, doet ook de wenkbrauwen fronsen: toen ze stomdronken was dacht ze eerst dat hij haar wilde verkrachten, maar ze is er nog dezelfde nacht mee in bed beland! Er zit een borderline-achtig kantje aan Valerie.»

HUMO Lenny van Wesemael, die in het echte leven samen is met Ben Segers, was de regisseur van dienst: zijn ze elkaar weleens in de haren gevlogen op de set?

MILLER «Integendeel! Met je lief of man samenwerken: dat is volgens mij erop of eronder. Ofwel heb je de hele tijd ruzie omdat je elkaars functie niet kunt aanvaarden, ofwel voel je dat de chemie ervan afspat omdat je elkaar zo goed kent en dus een stap verder kunt gaan. Bij hen is het duidelijk het tweede. Zelf heb ik ook al met Filip op de set van ‘Salamander’ en ‘Loft’ gestaan, en dat verliep ook vlekkeloos.»

FERYN «Ze was wel streng voor Ben, hè?»

MILLER «Ik vind haar over het algemeen streng.»

VAN PELLICOM «Ze heeft een bijzondere manier van regisseren: de meeste regisseurs geven duidelijke aanwijzingen als je een take moet herdoen, maar Lenny zegt dan: ‘Ik vond het niet goed, ook al weet ik niet waarom.’ Heerlijk.»

MILLER «Ze regisseert heel intuïtief, maar heeft het altijd juist.»

HUMO De dementerende Henri, gespeeld door Johny Voners, vertegenwoordigt de eeuwigdurende liefde: hij staat elke dag aan zijn voormalige huis om zijn overleden vrouw een bloemetje te brengen.

MILLER «Ocharme, hij zou eens moeten weten wat er allemaal in zijn huis gebeurt!»

VAN PELLICOM «Dat contrast is mooi: het geeft de serie een magisch-realistisch kantje. Johny speelt dat ook heel schoon. Dat romantische ideaal zit in de mens ingebakken. Iedereen wil, net als in de films, een grootse meeslepende liefde beleven.»

MILLER «Maar neem nu ‘An Officer and a Gentleman’: die film stopt aan het begin van de relatie, hè. Dan moet het allemaal nog beginnen (lacht).»

VAN PELLICOM «Later wordt dat dan: ‘Tof dat je me hebt weggedragen uit de fabriek, maar je hebt wel m’n sacoche laten staan!’»

MILLER «‘Dat kostuum heb je maar één keer gedragen, hè!’»

VAN PELLICOM «‘Daar raak je nu niet meer in, hè!’ (lacht)»

HUMO Tot slot: komt het weer goed tussen Lien en Peter?

MILLER «Ik hoop het! Maar ik denk dat Lien veel uit te leggen heeft.»

VAN PELLICOM «Er zal dan toch het één en ander moeten gebeuren. Misschien moeten ze nogmaals beroep doen op een relatietherapeut?»

FERYN «Of moet Lien ook eens een yonicursus volgen?»

HUMO We zien het in de laatste twee afleveringen!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234