null Beeld

Hiphop van hier: Zwangere Guy en Flip Kowlier over muziek, drugs, horloges en therapeuten

Flip Kowlier is terug met een nieuwe plaat van Ertebrekers, zijn trio met toetsenist Peter Lesage en zanger Jeffrey Bearelle, en opnieuw zijn het swingende, laidback groovesongs. Aan ‘Paranoia’, de vooruitgeschoven single van ‘Crème’, valt te horen dat er bij Ertebrekers ook gelachen mag worden. Dat is minder het geval op ‘Wie is Guy?’, het solodebuut van STIKSTOF-man Zwangere Guy, alias Gorik van Oudheusden. De single ‘Gorik Pt. 1’ was een splinterbom, en zo staan er nog wel een paar op de plaat: ‘Als ik mijn moeder weer in mijn hart laat, ben ik over een half jaar opnieuw teleurgesteld.’ Een oudere en een jongere hiphopper maken een stand van zaken op.

Jürgen Beckers


Zwangere Guy is deze festivalzomer te zien op onder meer Rock Werchter, Lokerse Feesten en Couleur Café.

Flip Kowlier (42) en Zwangere Guy (30) zijn ondanks het vroege uur van afspraak allebei stipt op tijd voor het dubbelinterview met Humo. We hebben afgesproken bij Guy thuis in Brussel – in de verloskamer, zeg maar – en ondanks het feit dat de heer des huizes gisteren zwaar op de lappen is geweest en maar twee uur geslapen heeft (‘De hele stad onveilig gemaakt, al herinner ik mij niet meer alles’), zit hij er behoorlijk fris bij. Kowlier arriveert op een elektrisch monowiel.

Zwangere Guy «Flip, ik moet beginnen met mijn excuses aan te bieden: ik heb onlangs ergens uitgekraamd dat ik met STIKSTOF de eerste was die Frans en Nederlands in een song had gecombineerd, maar ik was ‘Antistatique’ vergeten, jouw song met Starflam

Flip Kowlier «En zelfs dat was niet de eerste keer: op ‘Herman’ van ’t Hof van Commerce hadden we al ‘Le mental en mental’ gedaan.»

Zwangere Guy «Fuck, sorry, dat herinner ik mij zelfs niet meer.»

HUMO Wat zijn de criteria om ergens een gastbijdrage te leveren? Speelt geld een rol?

Kowlier «Ik denk niet dat ik voor zoiets ooit al geld heb gekregen.»

Zwangere Guy «Ik zou er ook nooit voor betalen.»

Kowlier «Vind ik die gasten oké? Dat is eigenlijk het belangrijkste criterium. Gevolgd door: is de track oké? Het gebeurt dat je jarenlang tegen elkaar zegt: ‘We moeten eens iets samen doen!’ Als je dan eindelijk een song ontvangt, denk je weleens: oei.»

Zwangere Guy «Ik heb dat met 4T4 (van ’t Hof van Commerce, red.) meegemaakt. Ik ben eerlijk geweest, want aan rond de pot draaien heeft niemand iets. Ik voelde het niet meteen, en je moet ook respect hebben voor andermans deadline.

»In de hiphop komt er voor gastbijdragen pas geld op tafel als er een verschil is in populariteit. Als ik een Amerikaan op mijn plaat zou willen, moet ik dokken. Maar ik zie mij sowieso niet samenwerken met iemand die ik nooit in het echt heb gezien.»

Kowlier «Iedereen kan Snoop Dogg op zijn plaat hebben, als je maar genoeg betaalt. Voor die mannen is het gewoon een job.»

Zwangere Guy «Kijk maar naar Ian Thomas

Kowlier «Of Triggerfinger met Method Man

Zwangere Guy (stomverbaasd) «Heeft Triggerfinger een track met Method Man? Shiiiiit, man.»

HUMO Guy, Selah Sue heb je toch betaald voor haar twee gastbijdragen op je plaat?

Zwangere Guy «We verdelen de rechten. Het is in gang gezet door haar stiefdochter, die mij een berichtje had gestuurd: ‘Je moet iets met mijn stiefmoeder doen, Selah Sue.’ Ik stuurde een berichtje terug: ‘Ik geloof u niet, en tot de volgende.’ Plots kreeg ik een video van Selah: ‘Yo, Zwangere, misschien moeten we toch eens samen in de studio kruipen.’

»Twee dagen later stond ze hier. We hebben iets gegeten, wat gechild, naar dingen geluisterd. Ik had al iets geschreven voor een andere zangeres, maar dat vond ze niet goed, en toen is ze zelf met iets gekomen. Ik vond het zo geweldig dat ik haar meteen een tweede track heb gestuurd.»

undefined

null Beeld

HUMO In welke mate is een soloplaat ook solowerk?

Zwangere Guy «Ik kan geen instrument bespelen en geen beats maken. Ik schrijf weleens een zin of drie, vier, een gedachtegang of een thema, maar daarna moet ik door een muzikant gevoed worden.»

Kowlier «Bij hiphop start het bij mij ook altijd met een beat, maar voor mijn solowerk, en soms ook voor Ertebrekers, schrijf ik de laatste jaren eerst de tekst. Op aanraden van Gabriel Ríos – die achteraf zei: ‘Wat? Heb ik dat gezegd? Zo doe ik dat nooit!’ (lacht)»

HUMO Is het schrijven van hiphopteksten anders dan het schrijven van popteksten?

Kowlier «Ja, in hiphop heb je veel meer lettergrepen nodig. En het is makkelijker om acht goeie zinnen te vinden dan tweeëndertig.»

HUMO Guy, weet je nog wanneer jij Flip voor het eerst hebt gehoord?

Zwangere Guy «Op mijn 14de, op de radio op een werf. Ik vond ’t Hof van Commerce meteen uniek. En het was ook uitzonderlijk dat ze dat op StuBru draaiden: behalve af en toe Dr. Dre werd er geen hiphop gespeeld.»

Kowlier «Wat deed je precies op die werf?»

Zwangere Guy «Van opleiding ben ik metselaar en dakwerker. Tot elf uur stond Radio 1 op, voor de politiek, daarna StuBru. Mijn baas zei altijd: ‘Tot elf uur moogde filosoferen, en dan moede in gang schieten.’»

Kowlier «Ik heb jou twee jaar geleden voor het eerst gezien in Het Depot, toen wij daar met Ertebrekers speelden en jij met STIKSTOF. Ik zat die dag nogal moeilijk in mijn hoofd, en jij kwam goeiendag zeggen.»

Zwangere Guy «Was ik nogal hevig? Ongetwijfeld. Na een show met STIKSTOF is het zuipen, smoren, feesten.»

Kowlier «Ik zit tegenwoordig in een heel andere wereld.»

HUMO Vlogen jullie er vroeger wel stevig in?

Kowlier «Ja, absoluut.»

Zwangere Guy «Ik hoop dat ik ooit zo gezond word als jij (lacht). Ik ben nu gestopt met sigaretten en drugs. ’t Is te zeggen: af en toe rook ik nog een joint, maar that’s it. De grootste duivel voor mij is drank. Het zit in de familie.»

''Ik ben gestopt met drugs. Ik wilde niet zwaar verslaafd worden zoals mijn ouders.' Zwangere Guy

HUMO Wat was het keerpunt?

Zwangere Guy «Zes jaar geleden werkte ik in de horeca en ik ging gewoon te hard. Ik was niet meer creatief. En mijn ouders zijn zwaar verslaafd geweest. Ik wilde niet worden zoals zij.»

HUMO Maar je drinkt wel nog?

Zwangere Guy «Omdat ik dat graag doe (lacht). Pintjes zijn lekker. Jij drinkt niets meer, Flip?»

Kowlier «Drinken is fantastisch, ik kon dat heel goed (lacht). Maar nu heb ik al zes jaar geen druppel alcohol meer aangeraakt. Ik kon geen maat houden, bij mij is het alles of niks. En dan leek niks me beter. Ook al omdat ik vader was geworden.»

Zwangere Guy «Ik doe het nog te graag, en ik hou van de gezelligheid van drinken. Maar mocht het ooit een probleem worden, dan denk ik wel dat ik het karakter heb om er volledig mee te stoppen. Als ik aan het werken ben, drink ik niet. Maar we hebben nu een studio gebouwd boven ons stamcafé Les Brasseurs: héél slim (lacht). Ik schrijf het best als ik nuchter ben: ’s morgens vroeg ben ik het productiefst.»


God moet dood

HUMO De tekst van ‘Guy-Funk’ komt over als een droom.

Zwangere Guy «Net die tekst is ’s avonds geschreven, onder invloed. Stoned, met Darrell Cole. Het is een party vibe, met drie lagen synths. Iets voor de radio blijkbaar, maar dat hoor ik niet. Maar ‘Guy-Funk’ swingt, en na ‘Gorik Pt. 1’ wilde ik de mensen opnieuw aan het dansen brengen.»

HUMO Je hebt er weer een heel smakelijke clip bij gemaakt.

Zwangere Guy (lacht) «Heb jij ’m al gezien, Flip?»

Kowlier «Nee.»

HUMO Hij laat op zijn kop pissen.

Zwangere Guy «Onder andere (lacht).»

HUMO En hij laat een zwangere vrouw, Selah Sue, helemaal loosgaan.

Zwangere Guy «En ik beval via mijn mond (lacht). Maar het is goed gedaan, hè? Bij zo’n dansbaar lied verwacht iedereen de clichés uit de hiphop, maar dat wilde ik niet. De eerste tien seconden zijn nog redelijk proper, maar daarna begint het. Joe Vanhoutteghem en Koen Mortier van productiehuis Czar, de mensen met wie ik al mijn clips maak, zijn echt geschift: next level shit. Ik moet geregeld zeggen: ‘Dat vind ik erover.’ Voor de clip van de volgende single, ‘Wie is Guy?’, wilden ze dat ik naakt God doodschoot. Ik heb ze zover gekregen dat ik mijn kleren mocht aanhouden (lacht).»

'De jongere generatie heeft er duidelijk veel meer kaas van gegeten dan wij' Flip Kowlier

Kowlier «Clips maken doe ik niet zo graag, maar zodra we bezig zijn, vind ik het wel oké. Ik kan wel jaloers zijn op de jongere generatie: die heeft er duidelijk veel meer kaas van gegeten dan wij. Guy stuurt demo’s naar zijn regisseurs, zodat ze al kunnen beginnen na te denken, bij ons is het van: ‘Shit, over twee weken komt onze single uit en we hebben nog geen clip!’ (Tegen Guy) Wie betaalt jouw clips eigenlijk?»

Zwangere Guy «Dat geld komt uit mijn eigen zak.»

Kowlier «Toch niet de volle pot? Die ‘Gorik Pt. 1’, da’s een film! Dat heeft tienduizenden euro’s gekost.»

Zwangere Guy «De mensen van Czar zijn vrienden, familie bijna, en we komen elkaar tegemoet. We hebben ook vooraf afgesproken dat we niet één maar vijf clips zouden maken. Ik vind het belangrijk dat er een lijn in zit.»

Kowlier «Dat is ook belangrijk, maar wij komen er gewoon niet aan toe. Jij hebt een visie, bij ons is het veel meer random. En ik zet graag een pruik op (lacht).»

Zwangere Guy «Jullie hebben met Ertebrekers wel snel een nieuwe plaat gemaakt, nee?»

Kowlier «De vorige dateert van drie jaar geleden, zo snel is dat niet. Maar we zijn er wel vrij vlug aan begonnen. Jeffrey, onze zanger, is tien jaar jonger dan ik en hij is echt een maniak: hij komt makkelijk met vijftig demo’s aanzetten. Waarop Peter en ik zeggen: ‘Jeffrey, wij hadden ook graag nog iets geschreven.’ (lacht)»

Zwangere Guy «Ertebrekers heeft drie frontmannen, hè?»

Kowlier «Ja, en dat is best comfortabel. We zijn een kleine boysband.»

HUMO Is hiphop de voorbije twintig jaar grondig veranderd?

Kowlier «Zeker. Ik volg het niet op de voet, maar de meeste dingen die ik hoor, vind ik redelijk vlak. Ik mis wat rock-’n-roll. Veel betekent dat niet: ik ben gewoon oud aan het worden. Maar dan hoor ik Guy of STIKSTOF en vind ik dat het allemaal best meevalt. Daar zit wél een ruwe kant aan.»

HUMO Wat vond je van ‘Spiegel’ van Tourist LeMC met Raymond?

Kowlier «Goed, maar is dat hiphop? Ik denk niet dat Tourist hiphop wil zijn.»

Zwangere Guy «Ik had voor mijn plaat ook een track opgenomen met Raymond, maar toen ik zijn nummer met Tourist hoorde, heb ik het direct weggegooid: dat stak zó ver boven het mijne uit. Ik moet Raymond nog bellen. (Neuriet) ‘Tierlantijn, versier me maar met schone schijn’: echt schoon.»

undefined

null Beeld

HUMO Guy stond vorig jaar mee op het podium van de AB voor ‘20 jaar ’t Hof van Commerce’.

Zwangere Guy «Flip heeft mij voor het eerst laten voelen wat het is om met een echte band in je rug te spelen.»

Kowlier «’t Is zot dat wij al twintig jaar meedraaien, terwijl de Belgische hiphop nu pas echt losbarst.»

Zwangere Guy «Hadden jullie in het begin een hiphop-publiek?»

''Wij, ventjes uit West-Vlaanderen, voelden ons in Brussel niet op ons gemak. We dachten dat ze er ons geld gingen afpakken.' Flip Kowlier

Kowlier «Nee, wij stonden tussen De Mens en Gorki. We hebben hier in Brussel weleens met Rival of De Puta Madre gespeeld, maar daar waren wij bang van. Wij waren ventjes uit West-Vlaanderen, wij voelden ons in Brussel niet op ons gemak. We dachten dat ze er ons geld gingen afpakken.»

Zwangere Guy (lacht)

Kowlier «Die mannen kwamen af met handshakes die wij nog nooit hadden gezien. Best intimiderend. Dan was ik heel blij met Luc De Vos, die je gewoon een hand gaf (lacht).»


Rolex en Seiko

HUMO Ertebrekers omschrijf je zelf als ‘laidback groove met veertigersnostalgie’.

Kowlier «Bij Ertebrekers ben ik songschrijver en bassist in een funkgroepje. En wat ik daarnet zei van die boysband: we vinden het leuk om die grens af te tasten en zoete soul te maken die gericht is op een vrouwelijk publiek. We gaan in onze muziek geen politieke boodschappen verkondigen.»

HUMO Dat doe je van nature al niet.

Kowlier «Nee. De laatste jaren mijd ik ook nieuws, dus wordt het nog moeilijker.»

HUMO Was nieuws ooit een verslaving?

Kowlier «Ja, absoluut. Online alles checken, van de redactie.be via hln.be naar De Morgen… Tot ik vaststelde dat ik er niets aan had. Ik deed er niks mee, ik ben geen activist.»

Zwangere Guy «Ik probeer het allemaal te volgen. Ik heb een abonnement op De Standaard: door de week online, in het weekend op papier.»

Kowlier «Ik gebruik nu apps als Flipboard: door te klikken op de onderwerpen die je interesseren, kun je je eigen magazine of krant samenstellen. Ik lees veel over horloges.»

HUMO Verschijnen daar dagelijks artikels over?

Kowlier «Je zou ervan opkijken. Er zijn dagelijkse shows op YouTube over horloges. En als jij geïnteresseerd bent in Adidas-sneakers van tussen 1985 en 1987, vind je daar gegarandeerd een dagelijkse podcast over.»

Zwangere Guy «Waar komt jouw passie voor uurwerken vandaan?»

Kowlier «Vroeger was ik erg gefascineerd door die grijpbakken met uurwerken op de kermis, en ik was er ook behoorlijk goed in om ze eruit te vissen. Maar het vuur is aan de lont gestoken door mijn producer Wouter Van Belle, die een paar heel coole exemplaren heeft.»

HUMO Het mogen alleen analoge, mechanische uurwerken zijn?

Kowlier «Maakt niet uit: ik draag net zo graag een Casio.»

Zwangere Guy «Heb je een Rolex?»

Kowlier «Ja. Ik verzamel echt, hè.»

HUMO Is Rolex de heilige graal?

Kowlier «Rolex is fantastisch, maar je kunt veel verder gaan. Seiko maakt goedkope horloges, maar ze hebben ook een afdeling die er maken van 20.000 of 30.000 euro. Merken als Richard Mille, dat Stoffel Vandoorne sponsort in de formule 1, maken uurwerken van minstens 100.000 euro.»

Zwangere Guy «What the fuck, bro! Heb je er zo één liggen?»

Kowlier (lacht) «Nee.»

HUMO Je collectie ligt gewoon thuis?

Kowlier «Nee, de meeste liggen in een brandkast bij de bank. Zelfs de goedkopere dingen. Ik vind dat leuk: tripje naar de bank, code ingeven, koffertje opendoen… Zo’n kluis kost niet veel: 40 euro per jaar of zo.»

Zwangere Guy «Een vriend van mij heeft een paar Rolexen, ik heb van hem een petje van Rolex gekregen (lacht).»

undefined

null Beeld

HUMO Auto’s zijn prominent aanwezig in je werk: een VW Tiguan in ‘Gele blokken’ en twee keer een Skoda in clips van STIKSTOF, en op je nieuwe plaat hoorde ik onder meer een Opel en een Twingo voorbijkomen.

Zwangere Guy «Misschien rap ik erover omdat ik zelf al zes jaar geen auto meer heb. In Brussel kun je niks met een auto aanvangen, en als ik er één nodig heb, huur of leen ik er één. Mijn laatste twee wagens waren camionettes.»

Kowlier «Ik heb nu een buscamper: da’s de max. Ik ga ermee op vakantie, maar ook naar concerten, als ik zelf moet spelen. Ideaal om de drukke backstage te ontvluchten en me even terug te trekken.»

HUMO Had jij geen oldtimer?

Kowlier «Die heb ik weggedaan, omdat ik er meer mee in de garage stond voor herstellingen dan dat ik ermee rondreed. Ik heb onlangs wel nog met een vriend meegedaan aan de Grand Prix van Knokke, in een nieuwe elektrische Jaguar. Chique bak: ziet eruit als een gezinswagen, maar we zijn er wel honderdste mee geëindigd, op tweehonderd deelnemers. Niet slecht tussen al die Porsches en Lamborghini’s.»

Zwangere Guy «Dat zou ik weleens willen doen, met een dikke wagen op een circuit rijden. Is dat geen idee voor een volgend dubbelinterview?»

HUMO Humo’s Rock Rally?

Zwangere Guy «Voilà. Fiks dat maar eens voor ons.»

HUMO Flip, jij bent minder dan Guy geneigd om in je teksten dingen van je af te schrijven.

Kowlier «Zeker bij Ertebrekers. Als je met z’n drieën songs schrijft, ben je veel minder geneigd om over jezelf te beginnen. Je kunt moeilijk over je vaders staan zingen: ‘Die van mij dit! En die van mij dat!’»

Zwangere Guy (knikt) «Een lied met drie persoonlijke meningen wordt vermoeiend. Maar solo… ’t Is wat de beat losmaakt. Ik weet meteen: hier komt geen funny shit op, dit wordt rauw. Ik ben ook meer dan tien jaar jonger dan Flip. Wat heb jij uitgebracht toen je 30 was?»

Kowlier «‘De man van 31’. Het plan was om ‘De man van 30’ te maken, maar ik was te laat (lacht). Solo ligt het sowieso altijd dichter bij mezelf.»


Op de sofa

HUMO Jullie hebben uiteenlopende ervaringen met therapeuten: Flip heeft er veel aan gehad, voor Guy werkte het niet.

Zwangere Guy «Omdat ik geen geduld had. Ik kon het toen ook niet plaatsen. Het was mij aangeraden door mijn maatschappelijk werker, die vond dat ik het een kans moest geven. Het zou iets van lange duur worden, en er zat op dat moment te weinig structuur in mijn leven om wekelijks op de afspraak te zijn. De gezinnen waar ik heb gewoond, waren mijn therapeuten. En mijn vrienden en vriendinnen. Ik ben ook geen binnenvetter, ik gooi de dingen makkelijk op tafel.»

HUMO Sommige tracks had je wellicht niet gemaakt als je wel in therapie was gegaan?

Zwangere Guy «Ik ben beginnen te rappen door mijn problemen. Of dankzij mijn problemen.»

HUMO De plaatversie van ‘Gorik Pt. 1’ begint met boodschappen van je moeder op je voicemail, die je één voor één wist nog voor je ze volledig hebt beluisterd. Loeihard.

Zwangere Guy «Iedereen kent de single, en ik wilde een versie maken die nog heavyer was. Het zijn echte voicemails die je hoort, en je hoort hoe de toon in haar stem verandert. De laatste dateert van vier jaar geleden. Loeihard? Ja. ’t Is haar eigen schuld.»

'Ik voel dat ik fout bezig ben met mijn moeder. Als ze er niet meer is, zal ik spijt hebben' Zwangere Guy

HUMO Jullie hebben geen contact meer?

Zwangere Guy «Ze stuurt mij dingen op Facebook, en daar antwoord ik weleens op. Bellen wil ik niet meer. Ik hoop dat ik van mening verander voor het te laat is. Ik voel dat ik fout bezig ben. Als ze er niet meer is, zal ik spijt hebben. Maar voorlopig kan ik er niks aan doen. Ze moet mij met rust laten. Ze heeft mij onlangs een brief gestuurd: ‘Na je lied ging je het van je afzetten, de stap zetten om terug naar elkaar toe te groeien.’ Voorlopig lukt het mij niet. Ik hoop nu dat mijn plaat iets zal veranderen. Als ik haar terug in mijn hart laat, ben ik ervan overtuigd dat ik over een half jaar opnieuw teleurgesteld zal zijn. Ze zit niet meer aan de rand van de marginaliteit, maar er diep in. Ik vermijd het onderwerp niet, maar ik praat er niet graag over. Ik rap erover, en dat is een keuze, maar hoe het verder zit, is niet voor de boekskes.»

undefined

HUMO Flip, jij hebt wel iets aan therapie gehad.

Kowlier «Ik denk dat het heel belangrijk is bij wie je terechtkomt. Ik ben vaak bij mensen geweest van wie ik meteen wist dat het niets zou worden. Bij mij was het probleem ook vager dan bij Guy. Het was…» (denkt na)

HUMO Spoken in het hoofd?

Kowlier «Ja. Ik heb een goeie jeugd gehad, geen moeilijke achtergrond, en ik moest leren aanvaarden dat ik niet van mijn demonen verlost zou raken door te zeggen dat ik niks te klagen had. Maar ik ben minstens even hard geholpen door mindfulness. En door naar podcasts over angst te luisteren.»

Zwangere Guy «Mijn vriendin is therapeute. Zij mediteert en neemt dagelijks de tijd om haar gedachten neer te schrijven. Ik wilde dat ik het ook kon, maar ik zie muziek als mijn ideale vorm van zelfreflectie.»

Kowlier «Whatever works, hè. Vroeger dacht ik dat je boeddhist moest worden om het allemaal te vatten, maar je neemt gewoon die dingen die voor jou werken en stelt zelf je programma samen. En het één zet het ander in gang. Ik ben eerst gestopt met drinken, daarna ben ik beginnen te wandelen en op mijn eten gaan letten… Op den duur kun je niet anders dan je beter voelen. Ik kom nu ook altijd en overal ruim op tijd. Om kwart voor tien zat ik hier voor de deur op een bankje.»

Zwangere Guy «Dat zou er nog aan mankeren, met jouw passie voor uurwerken (lacht).»

HUMO Laatste vraag: wat zeg je het vaakst tegen jezelf?

Zwangere Guy «De laatste tijd: ‘Pas op’. Omdat het ineens zo snel gaat. Anderhalf jaar geleden speelde ik in zaaltjes voor twintig man, nu sta ik twee keer in een volle AB. Ik moet ervoor opletten dat ik dat niet vanzelfsprekend ga vinden.»

HUMO Jij, Flip?

Kowlier «Ik zeg het meest ‘Komaan!’ Zoals in: ‘Pak het aan, doe het!’ Ik ben veel actiever en gedrevener dan vroeger, in alles. Ik laat de dingen niet meer liggen, ik begin er gewoon aan.»

Zwangere Guy «‘Komaan’ en ‘pas op’: een mooie samenvatting van ons gesprek.»

undefined

null Beeld
null Beeld

‘Wie is Guy?’ van Zwangere Guy is uit op 1 maart, ‘Crème’ van Ertebrekers op 8 maart.

Ertebrekers speelt op 7 maart in de AB in Brussel, Zwangere Guy op 28 en 29 maart. Info & tickets. Ook speelt Zwangere Guy op Couleur Café.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234