null Beeld

Hoe je van elke vrijpartij een thriller kan maken volgens Ilse Nackaerts

Als u een van die losers bent die zich altijd al heeft afgevraagd hoe u op de juiste manier analingus bedrijft, welke aangename neveneffecten antiroosshampoo op uw geslachtsorganen heeft, hoe u bij voorkeur te werk gaat als u een kleine mond én een partner met een grote penis hebt, hebben wij heuglijk nieuws voor u: journaliste Ilse Nackaerts (31) heeft een boekje geschreven, ‘Spannende seks, van aardbei tot zweepje’ (Uitgeverij Van Halewyck), waarin ze alles wat u allang wilde weten maar nooit durfde te vragen van a tot z uit de doeken doet.

Diederik Van den Abeele

(Verschenen in Humo 3225 op 25 juni 2002)


Lees ook: 'Van aardbei tot zweepje - spannende seks met Ilse Nackaerts'

HUMO In de inleiding van je boek beschrijf je wat er zoal in je nachtkastje ligt: massageolie, kaarsen, glijmiddel, condooms, knikkers, struisvogelveren, handboeien, sjaaltjes, penisringen, vibrators... In mijn nachtkastje liggen twee pakken anti-mugtabletten, een wereldatlas in pocketformaat en een groot mes uit Jemen om inbrekers mee te lijf te gaan. Moet ik mij zorgen maken over mijn seksleven, Ilse?

ILSE NACKAERTS (lacht) «Niet noodzakelijk. Misschien ben je gewoon niet zo nieuwsgierig als ik. Ik ben héél nieuwsgierig, zeker als het op seks aankomt. Als ik in een seksshop een speeltje zie dat ik nog niet ken, koop ik dat onmiddellijk om het uit te testen. Zo raakt je nachtkastje natuurlijk snel vol (lacht).

null Beeld

»Maar het is natuurlijk niet omdat je veel speeltjes hebt, dat je ook een goed seksleven hebt, of omgekeerd. Uit mijn research blijkt dat nogal wat koppels wel een vibrator in huis hebben, maar die totaal verkeerd gebruiken. Veel mannen denken dat een vibrator alleen maar nuttig is voor vrouwen die zich in hun eentje willen bevredigen. Maar dat is onzin: je kan een vibrator perfect sámen gebruiken, tussen de geslachtsdelen van de twee partners in, óf om de penis en de ballen van de man te stimuleren.

»Maar ook het seksleven van mensen die géén speeltjes in huis hebben, kan heel boeiend zijn - op voorwaarde dat ze niet alleen maar op zaterdagavond om elf uur bij wijze van slaapmiddel met elkaar vrijen - of ’s morgens ‘om wakker te worden’, want ik ken nogal wat mannen die zeggen: ‘Ik moét ’s morgens klaarkomen, anders word ik niet goed wakker.’ Als dat voor een koppel de enige motivatie is om met elkaar te vrijen, is er iets grondig fout in hun relatie.

»Ik wil met mijn boek de levenskwaliteit verbeteren door mensen erop te wijzen dat seks ook spannend kan zijn. Daarvoor hoeven ze niet per se een dildo of een zweepje in huis te halen of voortdurend kinky spelletjes te spelen, nee: spannende seks heeft vooral met kleine, verrassende dingen te maken: zoals elkaar masseren, of samen in bad gaan, of lingerie voor elkaar kopen, of je partner weer aankleden als je ’s middags hebt gevreeën.»


Me Tarzan, you Jane

HUMO Waarom staat je boek dan vol met activiteiten en speeltjes die mij in ieder geval niét in een staat van opwinding brengen? Clitpompen, clitspelden, tepelklemmen, anaal beffen, facesitting, fisting, anuskralen, geitenogen, vaginale knikkers... Het is wel een hele troep als je het zo allemaal zwart op wit ziet, hè?

NACKAERTS (lacht) «Die dingen bestaan nu eenmaal, dus vond ik het niet meer dan normaal ze in mijn boek op te nemen en er een gebruiksaanwijzing bij te voegen. Ik heb met verschillende seksshopsuitbaters gesproken, en die zeiden mij allemaal dat mensen heel vaak dingen komen kopen maar niet durven te vragen hoe die dingen wérken. Achteraf komen ze dan wel terug met klachten over blauwe plekken, schaafwonden, striemen en geïrriteerde geslachtsorganen. Als je bijvoorbeeld niet weet dat je een wasknijper niet óp je tepel maar vlak erachter moet klemmen, doet dat natúúrlijk pijn. In mijn boek heb ik op een klare manier uitleg proberen te geven over alle mogelijke seksuele activiteiten.

»Het probleem is dat je geen gebruiksaanwijzing voor seks meekrijgt. De eerste keer dat je een blowjob geeft, weet je meestal totaal niet hoe dat moet. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer dat ik een penis in mijn mond nam erin heb gebéten, omdat ik dacht dat dat zo hoorde. Ik deed gewoon mijn best, maar die jongen kon er niet mee lachen. Maar omgekeerd geldt net hetzelfde, hoor: veel mannen weten absoluut niet hoe ze moeten beffen, en op de juiste manier een clitoris stimuleren. Het probleem is dat je zulke dingen niet op school of van je ouders leert.»

HUMO Heb je alle attributen, standjes en ander kunst- en vliegwerk in je boek ook zélf uitgeprobeerd?

NACKAERTS «Ja, ik wou alles eerst zelf uitproberen voor ik er iets over schreef, mijn boek in een soort uitgebreide Test-Aankoop. Toen ik vorig jaar aan ‘Spannende seks’ begon te schrijven, heb ik van een fabrikant van seksspeeltjes een grote doos vol dildo’s, vibrators, alle mogelijke klemmen, riemen en zweepjes, en een clitpomp gekregen. Dat materiaal heb ik allemaal uitgebreid uitgeprobeerd.»

HUMO En? Lekker?

NACKAERTS «Die clitpomp zou ik zelf nooit hebben gekocht als ik het boek niet had geschreven, want daar vond ik eerlijk gezegd niet veel aan - integendeel, het deed zelfs wat pijn. Geef mij dan maar een gewone lege shampoofles die je eerst een beetje induwt en vervolgens op je clitoris of schaamlippen zet: dat is een veel goedkopere en minder pijnlijke variant van een clitpomp.

»Mijn vriend heeft op mijn verzoek een penispomp uitgeprobeerd die ook in die doos met speeltjes zat, en hij heeft twee dagen pijn aan zijn penis gehad.»

HUMO Wat was je favoriete speeltje uit die magische doos?

NACKAERTS «De tarzan, zonder enige twijfel. Dat is de Rolls Royce onder de vibrators, omdat hij drie plaatsen tegelijkertijd stimuleert. Het middelste deel ziet eruit als Tarzan en stimuleert de vagina. Het voorste stuk heeft de vorm van een aapje met een grote tong die de clitoris stimuleert; die tong kun je traag of snel laten bewegen, zoals je zelf het lekkerst vindt. En achteraan zit een kleine, smalle slang die automatisch in je anus gaat. De tarzan is volgens veel vrouwen het beste speeltje op de markt.»


De A-plek

HUMO Je besteedt in je boek opvallend veel aandacht aan anale seks. Vanwaar die bijzondere interesse?

NACKAERTS «Ik ben helemaal niet anaal gefixeerd, hoor, maar uit mijn research blijkt dat anale seks voor veel koppels een taboe en een grote bron van spanning is. Heel wat mannen zouden namelijk graag eens anaal willen vrijen, maar ze pakken dat totaal verkeerd aan bij hun vrouw, die vaak bang is dat anale seks te veel pijn doet. Anale penetratie doét ook pijn, zeker de eerste keer, omdat je dan sowieso meer gespannen bent. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van anale seks, maar als afwisseling mag het wel. Maar dan liefst met een vinger, of met kralen of ijsblokjes.»

HUMO In je boek las ik achter het lemma ‘ijsblokjes’: ‘Er zijn heren die het fantastisch vinden om een ijsblok in hun aars te krijgen, net voor ze gaan klaarkomen.’ Tja, er zijn heren die álles fantastisch vinden, geloof ik.

NACKAERTS «Mannen houden per definitie meer van anale stimulatie dan vrouwen, omdat bij hen de G-plek in hun endeldarm ligt.»

HUMO Pardon? Ik wist niet dat mannen ook een G-plek hadden.

NACKAERTS «De G-plek van mannen is hun prostaat. Als je een vinger in de aars van een man steekt, kun je de prostaat stimuleren door zachte druk naar beneden uit te oefenen. Je kunt ook een ijsblokje of een rode peper waarop je even hebt gekauwd in zijn aars steken. Een andere manier om de G-plek van mannen - uitwendig - te stimuleren, is door je wijs- en middelvinger te plooien en ‘knietjes’ te vormen. Smeer je vingers vervolgens in met glijmiddel, houd ze strak tegen elkaar en maak draaiende bewegingen onder de testikels.»

HUMO Je schrijft dat vrouwen ook een ‘A-plek’ hebben. Wat krijgen we nu? We waren nog maar net gewend geraakt aan de G-plek, en nu moeten we ook al rekening houden met de A-plek!

NACKAERTS «Die zou zich in de vagina bevinden, precies in het midden tussen de baarmoederhals en de G-plek. Maar ik heb ze bij mezelf nog niet gevonden.»

HUMO Je besteedt in ‘Spannende seks’ zeer veel aandacht aan masturbatietechnieken voor mannen: ik denk dat je zeker wel twintig manieren opsomt voor mannen om zichzelf te bevredigen, onder andere met behulp van uitgeholde courgettes, brood, salami, bubbelplastic, boekweitkussens en hun enkels. Waar heb je al die methodes in ‘s hemelsnaam gevonden?

NACKAERTS «Mijn vriend en ex-vriendjes hebben me dat allemaal verteld. Ik praat al vanaf mijn twaalfde met iedereen constant over seks: zo kom je wat te weten, hoor (lacht)

HUMO Stel dat je een man was, welke methode zou jij dan zeker eens uitproberen?

NACKAERTS «De methode met de ballon. (‘Neem een ballon en vul die met lucht. Niet volledig opblazen. Leg een knoop. Duw met een vinger de knoop naar het midden van de ballon. Pak dan met je andere hand het knoopje vast, zodat je een appelvormige ballon krijgt. Smeer de ballon in met glijmiddel en plaats hem tegen de muur of tussen twee stoelen.’) Maar de broekriem lijkt me ook wel wat. (‘Neem een plastic zakje en smeer het aan de binnenkant in met glijmiddel. Neem vervolgens je hoofdkussen en plooi het dubbel. Gebruik je broekriem om het kussen in die positie te houden. Stop het zakje in het kussen.’)»

HUMO Wat is je eigen favoriete masturbatiemethode?

NACKAERTS «Toen ik jonger was, had ik de gewoonte om op mijn hand te gaan zitten, tot die helemaal voos aanvoelde. Als ik mezelf dan vingerde, was het alsof ik door iemand anders werd gemasturbeerd. Vandaag behelp ik me graag met een tarzan of de douchekop.»

HUMO Wat ik vooral ook uit je boek onthoud, zijn de prettige neveneffecten van sommige keukenproducten. Zo zou Kraft Mayo Light het beste glijmiddel onder de Belgische mayonaises zijn. Heb je dat ook zelf uitgetest?

NACKAERTS « Nee, dat hebben een heleboel mensen die parenclubs frequenteren mij verteld. ‘Als je niets anders in huis hebt,’ zeiden ze, ‘is Kraft Mayo Light het ideale vervangproduct.’»

HUMO Antiroosshampoo van Head & Shoulders zou dan weer heel ‘prikkelend’ werken.

NACKAERTS «Ja, net zoals antiroosshampoos een tintelend gevoel op je hoofdhuid veroorzaken, prikkelen ze ook je geslachtsdelen. Je kan de shampoo wel het beste in bad of onder de douche gebruiken, dan kun je het overtollige schuim onmiddellijk wegspoelen als het gevoel té branderig wordt.»


Galante reflex

HUMO Je geeft in ‘Spannende seks’ ook een vrij bizarre tip voor mannen die zich via hun penis ‘elektrisch willen ontladen’. Qué?

NACKAERTS «Dat is een truc die een goede vriend me onlangs heeft verteld. Je doet al je kleren uit, maar houdt je sokken aan. Vervolgens wrijf je met je voeten heel hard over het vasttapijt en houd je je penis tegen het scherm van je computer. Er zullen kleine elektrische schokjes door je heengaan.»

HUMO Geef mijn portie maar aan Fikkie! Trouwens, ook je tips over hoe je het beste een penis met een zweepje te lijf gaat, zijn niet echt aan mij besteed.

NACKAERTS «Ach, het gaat bij die zweepslagen niet om de pijn, maar om de stimulatie. Net zoals veel vrouwen graag op hun billen worden geslagen als ze opgewonden zijn, kunnen de meeste mannen het wel appreciëren als ze zacht, en soms wat minder zacht, op hun stijve penis worden geslagen.»

HUMO Wat is de ‘galante reflex’, waarover je het in je boek een paar keer hebt?

NACKAERTS «Dat is een spontane erectie. De Fransen noemen het de réflexe galante, maar wij schamen ons ervoor, omdat mannen hebben geleerd zich voor hun erectie te schamen. Als ik met mijn vriend op het strand of in de sauna zit, en wij dollen wat met elkaar, krijgt hij vaak een spontane erectie, die hij altijd onmiddellijk probeert te verstoppen. Maar voor mij hoeft dat niet: voor een vrouw is een erectie een zeer opwindend signaal, het bewijst dat een man bijzondere waardering voor haar heeft. Knoop het in je oren en geef het door aan je kinderen!»

HUMO Nog één: wat is ‘coïtus à la florentine’?

NACKAERTS «Dat wil zeggen dat een vrouw tijdens het vrijen de huid van de penis met haar vingers en duim van één hand strak houdt. Dat doet ze door de huid naar de basis te trekken en daar te omklemmen. De kunst is de huid strak te houden, terwijl de penis in en uit de vagina gaat. Als je de goede spanning weet te vinden, verhoogt dat de gevoeligheid van de penis enorm en komt de man sneller tot een orgasme.»

HUMO Sta me toe je tot slot nog een paar vraagjes te stellen die jij je vrouwelijke gesprekspartners in ‘De seksuele etiquette’ ook hebt gesteld. Eén: was je er al vroeg bij als meisje?

NACKAERTS «Ik herinner me in ieder geval dat ik al op heel jonge leeftijd veel met seks bezig was. Ik weet bijvoorbeeld nog goed dat ik samen met mijn beste vriendin in de lagere school, op de speelplaats altijd hetzelfde spelletje speelde: wij trokken onze jassen helemaal over onze hoofden, zodat we alleen elkaar nog konden zien, en dan deden we om ter hardst alsof we een orgasme hadden.

»Mijn eerste vriendje herinner ik me ook nog heel goed, omdat ik heel verliefd op hem was, maar ook omdat hij me heeft ontmaagd, en dat deed veel pijn - een week later bloedde ik nog altijd. Pas later begreep ik waaróm mijn ontmaagding zoveel pijn had gedaan: die jongen bleek namelijk een enórme penis te hebben, zeker 25 centimeter lang. Ik heb sindsdien nooit meer zo’n grote penis gezien.»

HUMO Over grote penissen gesproken: doet de lengte van de penis er nu toe of niet?

NACKAERTS «Zeker niet voor vrouwen. Integendeel: veel vrouwen hoúden niet van een te grote penis. Ik vraag me trouwens af waar die mannen met hun penis van 25 centimeter of meer eigenlijk terecht kunnen. Zelf ben ik een meter tachtig groot - niet bepaald klein, dus - maar 25 centimeter gaat er echt niet vanzelf in, hoor.»

HUMO Onze zwarte medemens heeft het dus niet getroffen dat hij gemiddeld zwaarder geschapen is?

NACKAERTS «Dat is een fabeltje. De gemiddelde blanke man heeft een penis die in erectie 15,75 centimeter lang is en een omtrek van 9,65 centimeter heeft. Bij de gemiddelde zwarte man is dat 16 en 9,67 centimeter. Niks om wakker van te liggen, dus.»

HUMO Vraag twee: wat kan voor jou absoluut niét in bed?

NACKAERTS «Een man die zijn horloge aanhoudt. En zeker niet als hij tijdens het vrijen kijkt hoe laat het is.»

HUMO Drie: heb jij weleens een orgasme gefaket?

NACKAERTS «Toen ik jonger was wel, ja. Maar de laatste jaren doe ik dat bewust niet meer, omdat ik mijn partner de kans niet wil ontnemen een betere minnaar te worden. Ik moet wel zeggen dat ik het, met het ouder worden, veel gemakkelijker vind om klaar te komen.»

HUMO Vier: wat doe je als een nieuwe minnaar je in bed onmiddellijk anaal wil penetreren?

NACKAERTS «Als een man dat bij de eerste vrijpartij zonder iets te zeggen probeert, is het voor mij gedaan. Ik vind anale seks een heel intieme aangelegenheid, en het getuigt van een totaal gebrek aan respect als een man zijn penis zonder boe of ba in mijn aars wil duwen. Daar moet hij eerst het nodige voorbereidende werk voor verrichten: ik ben geen opblaaspop, hè.»

HUMO Vijf: wat heeft je voorkeur; een kleine of een ongewassen penis?

NACKAERTS «Een kleine, want ik heb een hekel aan een penis die stinkt.»

HUMO En aan een héél kleine of een ongewassen penis?

NACKAERTS «Doe dan toch maar eens ongewassen. Dan zet ik wel een van mijn tepelklemmen op mijn neus (lacht)

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234