null Beeld

Hoe slim is Ann Wauters? 'Jaja, ik ben dan toch gevallen voor de avances van Erik Van Looy'

Jarenlang hebben de makers van ‘De slimste mens’ haar achter de veren gezeten – Erik Van Looy ging zelfs zo ver om zich in hoogsteigen persoon door haar te laten dunken – maar al die tijd hield basketgrootheid Ann Wauters de boot af: ‘’t Is een leuk programma, maar ik heb geen zin om er te gaan zitten.’ Maar kijk eens wie er in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen duizend doden zit te sterven naast Natalia en Philippe Geubels?

Noud Jansen

Ann Wauters «Jaja, ik ben dan toch gevallen voor de avances van Erik (lacht). Eigenlijk had ik verwacht dat hij het al zou hebben opgegeven: aan het eind van ons laatste telefoontje had hij me gezegd dat hij mijn keuze om niet mee te doen respecteerde. Maar toen kreeg ik onverwachts een complimenteus tekstbericht van hem, en kon ik niet anders dan overstag gaan. Ook al omdat ik wist dat Philippe Geubels en Natalia mijn medekandidaten zouden zijn. Ik dacht: dat zou weleens een leuke avond kunnen worden.»

HUMO En?

Wauters «Het wás leuk, alleen had ik behóórlijk wat zenuwen. In de sport kan ik zeer goed overweg met stress, maar in deze situatie blijkbaar minder. Je zult wel zien dat het contrast met Philippe gigantisch is: hij zat daar precies in zijn luie zetel, constant grapjes makend, terwijl ik mezelf zat op te vreten van de stress. Een grappig zicht, kan ik me voorstellen.»

HUMO Was je ervan op de hoogte dat een collega van jou ooit Slimste Mens ter Wereld is geworden?

Wauters «Ja, Tomas (Van Den Spiegel, red.) heeft de lat hoog gelegd: nóg meer stress (lacht). Ik heb me laten vertellen dat hij zeer fanatiek was in z’n voorbereiding, en bijvoorbeeld de hele dag lang in vijf trefwoorden aan het denken was. Zo ver ben ik nu ook weer niet gegaan, al heb ik op aanraden van de redactie wel een stapeltje Dag Allemaals doorgenomen om bij te leren over BV’s, aangezien ik zoveel jaren in het buitenland heb gewoond.»

HUMO Speel je überhaupt graag spelletjes?

Wauters «Ja. Lot en ik hebben twee kinderen van 8 en eentje van 5, dus we kunnen nu eindelijk wat toffere gezelschapsspelletjes met elkaar spelen dan die nogal flauwe kleuterspelletjes. Monopoly, UNO, Rummikub: daar zit tenminste wat spanning in.»

HUMO Ben je in Monopoly even fanatiek als in het basket?

Wauters «O, nee. Toen ik jong was, kon ik echt niet tegen mijn verlies, maar intussen heb ik geleerd om wat beter te relativeren. Pas op, ik zal niet met opzet verliezen omdat de kinderen nog klein zijn: ze moeten er maar mee leren omgaan dat je niet altijd kunt winnen. Maar razend fanatiek ben ik enkel wanneer we met de Belgian Cats UNO aan het spelen zijn – de snellere versie, waarbij je niet op je beurt moet wachten. Dan wordt het héél competitief en intens, roepen, tieren en op tafel slaan incluis.»

HUMO Een beetje zoals in ‘De slimste mens’?

Wauters (lacht) «Voilà.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234