null Beeld

Hoe zou het eigenlijk zijn met... 'Het eiland'?

Voor wie tegen enige vrolijkheid bestand is: een kleine rondvraag bij de ploeg die Cynalco Medics op onnavolgbare wijze tot leven bracht. Hoe zou het eigenlijk zijn met... 'Het eiland'?

Redactie

We nemen u mee naar twee jaar geleden, een donderdag in maart. De locatie: een kantoor. Op de gang: drie mannen wanhopig op zoek naar hun uitgestrekenste gezicht. Voor het grote open raam leggen twee vrouwen mekaars pruiken goed. In de verte roept iemand dat het op geen kloten trekt. Verder: een af en aan waaiende stroom van gerén, geroep, slappe lach, en totale concentratie. Een vakantiekamp voor gevorderden? De set van 'Het eiland'. Vele maanden lang werd er van de vroege ochtend tot de zeer late avond keihard aan gewerkt, maar wat ervan overblijft is niet het blasé gezeur van overspannen acteurs, maar collectief gekoesterde warmte en de herinnering aan groot geluk.

undefined

Wim Opbrouck (Frankie Loosveld): 'De mooiste tijd van mijn leven'


Frankie Loosveld
Wim Opbrouck

HUMO Country, en wel samen met Els Dottermans in het NTGent?

WIM OPBROUCK « Country is al lang een grote liefde van mij: Kenny Rogers, Emmylou Harris, Dolly Parton, Johnny Cash, Gerard Cox... We zingen het allemaal.»


HUMO Gerard Cox?

OPBROUCK (zingt) « ''t Is weer voorbij, die mooie zomer...' Niemand weet het, maar da's een heerlijk countrynummer, nog ooit vertaald door Kees van Kooten en Wim de Bie. 'Ik val... val in mijn armen' zit ook vol geestigheden. Goed voor veel hartverwarmende macadamromantiek, die we ongecensureerd de zaal in gieten.»


HUMO Soms verdenk ik je ervan dat je deep down bovenal muzikant zou willen zijn.

OPBROUCK « Dat klopt. Als ik met Els meerstemmig sta te zingen, begeleid door geweldige muzikanten als Axl Peleman en Ruben Block, word ik heel warm vanbinnen. Maar de eerlijkheid gebiedt mij daaraan toe te voegen: toen ik gisteren met Jan Decleir stond te draaien voor Man zoekt vrouw, een nieuwe Vlaamse film van Miel Van Hoogenbempt, vond ik dat óók fantastisch. Ik voel mij rock-'n-roller én danser én acteur. In de eerste plaats ben ik toneelspeler, maar het is zo heerlijk om eens lekker vreemd te gaan. De afwisseling houdt mij wakker.»


HUMO Een film maken en voor een voorstelling repeteren: heb je nog tijd om 's zondags naar 'Het eiland' te kijken?

OPBROUCK « Normaal kijk ik niet als ik zelf speel, maar nu is het toch een paar keer gebeurd. Leuk om merken dat je 'Het eiland' eindeloos opnieuw kan bekijken, da's toch uitzonderlijk voor een tv-reeks. Bij '24' of 'Lost' is na één keer de lol eraf, omdat je weet hoe 't in mekaar zit. Ik moet nu vooral lachen om dingen die de camera níet ziet: dat Tom Van Dyck in zijn blote onder tafel zit terwijl wij boven het eiland een neutraal gesprek voeren, dat op de computer van Bruno Vanden Broecke zware porno speelt terwijl hij iets ernstigs staat te beweren. Alle dagen dat soort flauwekul. Zelden zo gelachen. Terwijl de serie toch behoorlijk gruwelijk is. Zo herkenbaar in zijn kleinmenselijkheid en tegelijk ongemeen grappig. Da's bijzonder, en bovenal de verdienste van Jan Eelen. Hij gooit zich als een terrorist op het medium.»

Lees de interviews met Sien Eggers, Bruno Vanden Broecke, Frank Focketyn, Tom Van Dyck en Jan Eelen in Humo 3455

'HET EILAND'
Eén, zondag 26 november, 22.05 u.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234