null Beeld

'Hoerenchance': 'Ik word een beetje duizelig als ik probeer te berekenen met hoeveel mannen ik het bed gedeeld heb'

Duizend vijfhonderdtwintig. Te vermeerderen met het aantal condooms dat ik in seksshops en de apotheek kocht als leveringen vertraging hadden opgelopen en ik zonder dreigde te vallen, of als ik er gewoon niet aan toegekomen was een bestelling te plaatsen.


Meer 'Hoerenchance' ☞

'Ik kan miljonair zijn op mijn 40ste. Oké dan, op mijn 45ste als ik in dit tempo geld blijf uitgeven'

Ik schat dat ik er het afgelopen jaar zo’n tweeduizend heb verbruikt. Ik word een beetje duizelig als ik probeer te berekenen met hoeveel mannen ik dan het bed gedeeld zou kunnen hebben, wetende dat ik het jaar ervoor nog méér heb gewerkt.

Rekening houdend met de verhouding vaste klanten tegenover eenmalige, het aantal onenightstands en hoeveel mannen ik heb geneukt vóór ik als prostituee begon, schat ik dat het er in totaal een zevenhonderdtal moeten zijn. En dan bedenk ik dat er ook een hoop mannen de revue gepasseerd zijn waarbij geen penetratie heeft plaatsgevonden en er dus ook geen condooms zijn gebruikt. Ik word draaierig als ik bedenk dat dat mijn gemiddelde omhoogtrekt.

Hoeveel bioscoopzalen zou ik daarmee vol krijgen?

Ik sus mijn geweten met de gedachte dat ik het voor het geld doe en bereken hoeveel mijn job me sinds mijn debuut twee jaar geleden heeft opgebracht. Ik begin hardop te lachen. Te bulderlachen. Ik heb belachelijk veel geld verdiend, maar ik heb ook veel verspild. Van die anarchistische punker die ik in mijn jeugdjaren was, schiet niet veel meer over.

Ik bedenk ook dat ik op mijn 40ste miljonair kan zijn. Oké dan, op mijn 45ste als ik in dit tempo geld blijf uitgeven. Hoe komt het toch dat een bescheiden meisje als ik zo van geld is gaan houden?

Stilaan begin ik te beseffen dat mijn werk me heeft verknoeid. Het meisje dat met haar eerste vriendje wilde trouwen en het liefst van al huisvrouw wilde zijn om te zorgen voor haar man en haar kroost, is veranderd in een misantropische, wantrouwende, op geld beluste bitch. Ik mag van geluk spreken dat het moederschap me menselijk houdt. Dat ik toch de helft van de week met beide benen op de grond blijf en doe wat elke vrouw van mijn leeftijd zou moeten doen. Zorgen. Liefhebben. Koesteren.

Sigrid Schellen, ‘Hoerenchance’, Uitgeverij Vrijdag

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234