null Beeld

'Hollywood in't echt' op VTM

De gebroeders Coppens zijn goed op weg om de laboratoriumratten van de Vlaamse televisie te worden: na 'Het lichaam van Coppens' stelden ze hun vege lijf nu ter beschikking van 'Hollywood in't echt'. Ook ditmaal ging dat gepaard met de occasionele bluts en buil. Oppervlakkige bloeduitstortingen, want echt onder de huid kruipen deed hun nieuwste niet.

mke

Sinds ze onderdak vonden bij de Medialaan zijn Mathias en Staf nochtans populairder dan ooit. Begrijpelijk: met het ouder worden hebben de twee kwajongens ook een hoog knuffelbeergehalte gekregen - ondeugend genoeg om de bomma die naar VTM kijkt aan het blozen te brengen, maar evengoed perfect onschadelijk, zodat de allerkleinsten ook mee kunnen kijken. Het uitgangspunt van 'Hollywood in't echt' paste perfect binnen dat naïeve kwajongensimago. De twee reisden naar Amerika om uit te zoeken of het beeld dat Hollywoodfilms van Uncle Sam schetsen, overeenkomt met de werkelijkheid.

In de eerste aflevering doken ze daarvoor in de wereld van het ProWrestling, waar stoere kerels in te strakke broekjes tonen dat faken ook een mannenaangelegenheid kan zijn. Al was Stafke Coppens daar niet zo zeker van: 'Doen die mannen elkaar écht pijn?’ vroeg hij met grote ogen in het vliegtuig op weg naar de VS. Kijk, Staf, zo gaan we je nog wel een tijdje 'Stafke' blijven noemen, natuurlijk. Het kwispelende enthousiasme waarmee de twee broers zich bij aankomst op hun worsteltraining gooiden, was al even aandoenlijk. Van enige historische duiding bij het fenomeen ProWrestling evenwel geen spoor: Staf en Mathias waren erop gebrand de sport hands-on te leren kennen. Meteen de perfecte uitvlucht om het, net als in 'Het lichaam van Coppens', op een broederlijk fikfakken en plaagstoten te zetten. Het lichamelijk ongemak dat de twee broers daaraan overhielden werd ook hier weer gretig in beeld gebracht -'Jackass', maar dan de 'kinderen toegelaten'-versie.

De vraag of al dat theatrale geworstel echt is of je reinste bedrog, werd trouwens al na een luttele vijf minuten beantwoord. Op zich niet erg, want de broers liepen daarna nog genoeg interessante figuren tegen het gespierde lijf: een vrouwelijke worstelaar die privéles gaf, bijvoorbeeld, en de kloppende erecties die haar klanten daarbij soms kregen, graag door de vingers zag. De interesse van Staf en Mathias reikte helaas nooit verder dan de geoliede buitenkant van hun interviewees, waardoor wat daarachter schuilging een goedbewaard geheim bleef.

Zo bleek de eerste aflevering van 'Hollywood in 't echt' verrassend veel gemeen te hebben met haar onderwerp: veel show, maar weinig inhoud. In plaats van het laagje Hollywoodglamour weg te krabben, dompelden de Coppens-broers zich net onder in al die Tinseltown-fakeness. Vraag maar aan Erik Van Looy hoe dát uiteindelijk afloopt.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234