null Beeld Kristof Ghyselinck
Beeld Kristof Ghyselinck

DEUGMETER

Hot Marijke: ‘Door mijn werk heb ik ontdekt dat de meeste mensen een slecht kantje hebben’

Is de deuger verdwenen of wordt er in stilte nog volop gedeugd? Humo zoekt en onderzoekt de gutmensch in bekende medemensen. Deze week: sekswerker Hot Marijke (36).

Joris Bellwinkel

De andere afleveringen van ‘De deugmeter’ vindt u hier.

HOT MARIJKE «Door mijn werk heb ik ontdekt dat de meeste mensen een slecht kantje hebben. De samenleving zorgt ervoor dat die slechte kantjes beheersbaar blijven, maar als je één op één met iemand bent, dan tonen mensen dikwijls hun ware aard.»

HUMO Hoe uit zich dat?

HOT MARIJKE «Onbeleefd zijn, bijvoorbeeld. Mannen die denken dat ze geen respect voor mij hoeven te hebben omdat ik een hoer ben. Terwijl ik natuurlijk niet alleen een sekswerker ben, maar ook gewoon een vrouw. Een mama. Een mens.»

HUMO Tanja Dexters bestempelde u zelfs als een ‘goed mens’.

HOT MARIJKE «Als het kan, probeer ik mensen te helpen.»

HUMO Hoe hebt u haar geholpen?

HOT MARIJKE «Jaren geleden zat Dennis Black Magic in de gevangenis en wilde hij zijn naaktkalender met Tanja Dexters opnieuw uitbrengen. Omdat hem dat niet lukte vanuit de cel, wilde hij het via een omweg doen: hij gaf mij alle rechten. Ik heb Dennis toen meteen laten weten dat ik niet van plan was om in zijn plannetje mee te gaan. Toen hij uiteindelijk uit de cel kwam, kondigde hij in de media groot aan dat hij de kalender alsnog opnieuw zou uitbrengen. Toen heb ik de rechten aan Tanja Dexters overgedragen, waardoor zij nu zelf kan beslissen wat er met de beelden gebeurt en ze zich niet langer hoeft te laten chanteren door Dennis.»

HUMO Bent u er vaker mee bezig van de wereld een betere plek te maken?

HOT MARIJKE «Mijn grootmoeder zaliger zei altijd: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ik probeer daarom binnen mijn eigen normen zo goed mogelijk te leven. Ik ben geen crimineel, ik gebruik geen drugs, ik drink niet. Als iedereen voor zichzelf zou uitmaken hoe een betere maatschappij eruit zou zien en zich daar ook naar zou gedragen, dan zou de wereld meteen een pak mooier zijn.»

Bekijk ook: Onze Vrouw op de eroticabeurs (video): ‘Backstage kunnen we rukken, pijpen en zelfs neuken’

HUMO Ik las op Twitter dat u geen Humo meer koopt omdat u misselijk wordt van ‘al die megalomane linkse wokepraat’.

HOT MARIJKE «Wat me erg stoort, is dat tegenwoordig alles wat ook maar een beetje afwijkt van het hele wokegebeuren slecht is. En dat gevoel heb ik heel erg als ik door Humo blader.»

HUMO Curieus. Ik noteer: Hot Marijke is geen Woke Marijke?

HOT MARIJKE «Kijk, ik ben rechts, niet extreemrechts, maar wel duidelijk rechts, en daar kom ik ook openlijk voor uit.»

HUMO Als ik door uw Twitterprofiel scrol, bespeur ik veel woede.

HOT MARIJKE «Ik druk me in tweets door de beperkte ruimte soms wat ongenuanceerd uit, maar ik kan me wel ergeren, ja. Neem nu de klimaatverandering: ik zie ook wel dat er iets gaande is, maar in hoeverre kan de gewone burger daar iets aan veranderen? Kan de mens er überhaupt nog iets aan doen zonder alle industrie plat te leggen? Maar wat krijg je dan, als je daar kritisch over bent: dan ben je meteen een slecht mens.»

HUMO Je hoort toch geregeld kritische geluiden?

HOT MARIJKE «Die klinken niet écht, hoor. En er moet altijd meteen een expert bijkomen om de boel te ontkrachten.

»Hetzelfde verhaal bij Zwarte Piet. Ik ben opgegroeid met Zwarte Piet en Zwarte Piet zal voor mij altijd Zwarte Piet blijven. Sorry hoor, die roetpiet vind ik dikke onzin. Maar als je dat hardop durft te zeggen, word je meteen scheef bekeken.

»Je moet tegenwoordig zo enorm op je woorden letten om niemand te beledigen. Als je bijvoorbeeld ‘neger’ zegt, zijn er meteen allemaal mensen boos. Terwijl dat geen scheldwoord is, dat is gewoon benoemen dat iemand een zwarte kleur heeft.»

HUMO Als zwarte mensen het zelf wél een scheldwoord vinden en liever gewoon ‘zwart’ worden genoemd, waarom is dat dan zo onoverkomelijk?

HOT MARIJKE «Op zich is dat niet onoverkomelijk, maar het gaat me om het principe dat er meer en meer gecensureerd wordt. Ik maak me daar zorgen over: waar gaat dat heen?»

HUMO Ja, waar gaat dat heen?

HOT MARIJKE «Het is een hellend vlak. Als je niet meer mag zeggen wat je wilt, mag je dan straks nog wel denken wat je wilt? De gedachtepolitie van Big Brother komt alarmerend dichtbij!»

Deugscore: 48/100

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234