null Beeld

Humo-enquête: slechts 28% van de Antwerpenaars is vóór de Lange Wapperbrug

'De brug staat er nog niet. En zolang ze er niet staat, is het niet zeker dat ze er komt.' Humo's Lange Wapper-enquête, plus de reacties van Patrick Janssens en co.

Redactie

'2013: Lange Wapperbrug is een feit!' Op de website antwerken.be staat het - vet gedrukt - te lezen als een voldóngen feit. Dat valt nog af te wachten, want het verzet zwelt de laatste weken exponentieel aan: dokters waarschuwen voor de gezondheidsrisico's, en omwonenden dreigen met juridische stappen.

Humo organiseerde afgelopen week een peiling bij een representatief staal Antwerpenaren, en daaruit blijkt dat het verzet verder gaat dan individuele oprispingen. Amper 28% van alle Antwerpenaars kan zich vinden in de plannen zoals ze nu voorliggen: een brug van 2,4 kilometer lang, op een steenworp van het stadscentrum. Liefst 60% wil een alternatief: een tunnel, of een ándere brug - verder weg van de stad.

Vraag is: maken die alternatieven überhaupt nog kans? Of is de procedure voorbij het point of no return, zoals burgemeester Patrick Janssens insinueerde toen-ie vier weken geleden in Humo verkondigde: 'Walk and don't look back'? Een domme uitspraak vindt 28% van de Antwerpenaren dat, en 13% noemt het zelfs erg dom. En zo wordt een probleem een politiek probleem. Want één op de vijf ondervraagden wil zijn stem bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen naar eigen zeggen aan de tegenstanders van de Lange Wapper geven.

U vindt de reacties van Patrick Janssens, Mieke Vogels, Ludo Van Campenhout en Kris Peeters vanaf dinsdag 24 juni in Humo 3538

undefined

Resultaten van de Humo-enquête

undefined

null Beeld

undefined

undefined

null Beeld

undefined

3. Burgemeester Patrick Janssens vindt dat de Lange Wapperbrug er moet komen omdat de Vlaamse regering dat zo beslist heeft. Hij zegt: Walk and don't look back. Vindt u dat...?


undefined

Zeer verstandig

4%

Verstandig

24%

Noch verstandig noch dom

32%

Dom

28%

Zeer dom

13%

undefined

4. In 2012 zijn het opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. Zal bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de discussie over de Lange Wapperbrug uw stemgedrag mee bepalen? Zegt u...


undefined

Ja, ik zal eerder mijn stem geven aan de voorstanders van de brug

9%

Ja, ik zal eerder mijn stem geven aan de tegenstanders van de brug

19%

Nee, deze discussie zal geen invloed hebben op mijn stemgedrag

72%

undefined

Humo-poll op The Wild Site: Lange Wapperbrug of liever niet?

Ondanks de gezondheidsrisico's (fijn stof en geluidsoverlast) en budgettaire ontsporingen blijven de plannen voor de Oosterweelverbinding ongewijzigd.

Wat vindt de bezoeker van Humo's Wild Site? Afschaffen die Lange Wapperbrug of doorgaan met het project?

Afschaffen: 58,97 %

Doorgaan: 34,26 %

Geen mening: 6,77 %

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234