null Beeld

Humo innoveert

Vanaf deze week ziet Humo er enigszins anders uit. Zowel de tv-gids, de inhoudspagina's als de jongerenpagina's achteraan het blad krijgen een grondige make-over.

Redactie

Nee, dit wordt wellicht niet de allerbeste Humo aller tijden. Net niet. Wél gaat hij vergezeld van de allerbeste oproep aller tijden. In onze ambitie de lat voortdurend hoger te leggen, kloppen we sluw aan bij de allerbeste lezers aller tijden: we nodigen u op humo.be/beter uit om mee te denken en uw mening over uw weekblad te formuleren.

'Zowel de tv-gids als de jongerenpagina's achteraan het blad krijgen een grondige make-over.'

Humo blijft Humo, laat zoveel duidelijk zijn: een apart levensgevoel dat zich vertaalt in een unieke combinatie van een programmagids, een nieuwsmagazine en een jongerenblad. U heeft dus geen ander weekblad in handen. Wel willen we de komende tijd stapsgewijs alle aspecten van Humo in de veranderde tijd en maatschappij verankeren. Vanaf deze week presenteren we alvast een eerste reeks aanpassingen, in een gestroomlijnde vormgeving.

De boom van de digitale televisie heeft gevolgen voor de programmagids. Die is uitgebreid, en overzichtelijker geworden: de digitale zenders zijn netjes in het overzicht geïntegreerd, tips en artikels wijzen u in de gids zelf naar onmisbare radio- en tv-programma's en films.

Het historische scharniermoment waarin we leven, prikkelt het nieuwsmagazine: in tijden van kapseizend kapitalisme en algemene onzekerheid bericht Humo spraakmakend over hoe de toekomst vandaag wordt voorbereid en vormgegeven. Als vanouds: Humo, de waarheid zwart op wit.

De versplintering, verbreding en digitalisering van de jongerencultuur wordt zichtbaar in het jongerenblad. OHM, het vernieuwde katern voor muziek, humor en andere jonge aangelegenheden, bundelt naast vertrouwde succesrubrieken als Uitlaat en Het Gat van de Wereld avontuurlijke interviews, reviews en reportages. Via dertig handzame pagina's houdt u de vinger aan de pols.

Verder zal opvallen dat we gekozen hebben voor een dubbele inhoudspagina, die u in één oogopslag wegwijs maakt en bijzondere artikels, acties en katernen in de kijker zet.

Tot slot is 'onafhankelijk weekblad voor radio en tv' van de cover gedonderd, simpelweg omdat die vertrouwde baseline in al zijn facetten gedateerd was: het ideologische 'onafhankelijk' heeft na de ontzuiling nog weinig zin; onder de Humo-vlag vaart meer dan een 'weekblad', bijvoorbeeld een site, een app en een talentenjacht voor muziek; en Humo heeft het al lang over veel meer dan 'radio en tv', zo zal u ook in deze allerbeste Humo merken.

Tot volgende week, voor de nieuwe allerbeste Humo.

De redactie

Ontdek de nieuwe tv-spotjes en de hoofdrolspelers daarvan op humo.be/ondertussen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234