null Beeld

Humo onderzoekt: komt het ooit goed?

Waar Thibault Vaninbroukx (24), Tijs Magagi Hoornaert (28), Tomas De Gregorio (29) en Stijn Boels (27) samenkomen, regeert prompt de jongensachtige joligheid: ze zijn altijd wel te porren voor een ouderwets potje lol trappen.

Jeroen Maris

Sinds vorige week gaan ze in 'Ooit komt het goed' (donderdagavond op Eén) spitsvondig en niet gehinderd door suffigheid op zoek naar werk - want geen van de vier vond al een vaste baan. Onze Man liep een dag in het spoor van de vier.

Zondag 16 februari, de Gentse Ghelamco Arena. Tijdens de rust van AA Gent - Sporting Lokeren trekken we naar het businessdeel van het stadion. Zonder schroom lopen Thibault, Tomas en Stijn enkele skyboxen binnen. Ze vertellen de bedrijfsleiders en decisionmakers (ik herken Ivan De Witte en Jannie Haek, en door de gang zie ik een te groot kostuum lopen met daarin Siegfried Bracke) er over het programma, knopen een praatje aan en overhandigen cv's, motivatiebrieven en visitekaartjes. Het 'kijk ons eens de stijlloze elite van dit land zijn'-sfeertje benauwt me enigszins: in de skyboxen ruikt het naar pafferige bellen cognac, amuse-gueules en achterkamerpolitiek. Maar zelf vinden Thibault, Tomas en Stijn het reuze: met een aandoenlijke flair pakken ze het gezelschap in.

HUMO Het is jullie menens, hè?

Stijn «We willen uittesten hoe ver je kan gaan bij een sollicitatie.»

Thibault «Veel dingen zouden we zonder die camera nooit geprobeerd hebben.»

Stijn «Ik ben bijvoorbeeld gaan solliciteren bij een kapperszaak zonder enige opleiding of ervaring in die branche te hebben. Tenzij m'n nektapijt af en toe wat bijtrimmen meetelt. Ik mocht meteen proefdraaien. Ik stond te shaken op mijn benen.»

Thibault «Eerlijk: ik denk dat je kapperscarrière daar in de kiem gesmoord is.»

Tomas «We hebben ook geprobeerd om ergens te gaan werken zonder dat we er aangenomen waren. We sloegen het sollicitatiegesprek over, gingen gewoon naar binnen en begonnen te werken. In theorie een briljant plan, in de praktijk bleek het toch allemaal iets complexer (lacht)

Thibault «In dat pretpark ben je toch ver geraakt als animator? Daar is geknuffeld met de bezoekers, hoor!»

Tijs heeft een aparte rol in het programma: uitvissen hoe je zo snel mogelijk veel geld kunt verdienen met een briljant plan. Het gat in de markt vinden, quoi.

Tijs «Daarbij probeer ik 't zo simpel mogelijk te houden. Op een bepaald moment vroeg ik me bijvoorbeeld af of er niets te doen viel met zeewater - dat is toch massaal voorradig? En niemand kon ons precies vertellen wie de eigenaar is van het water in de Noordzee.»

Tomas «De planeet is van ons allemaal, jongens!»

Thibault «We huurden een kleine camionette en trokken naar zee. Daar hebben we met emmers duizend liter water geschept, en dat zijn we vervolgens gaan verkopen.»

Stijn «Emmer per emmer, hè. Dat was úren sjouwwerk.»

Tijs «'s Nachts...»

Tomas «In de kou en de regen!»

Tijs «'s Ochtends waren we zo vermoeid dat we vergaten om met z'n vieren in de zee te pissen.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234