null Beeld

Humo's grote trainersenquête (2): wie wordt topschutter, wint de Gouden Schoen en wie wint het EK?

Als er één instantie nóg meer gezag heeft dan het BAS en de VAR samen, dan wel Humo’s eminente trainerspanel. Vorige week verklapten ze u al in primeur wie kampioen speelt en wie degradeert. Deze week, in de tweede helft, buigen ze zich over wie topschutter wordt, wie de Gouden Schoen mag opblinken en wie het EK wint. Snel wegkijken als u geen spoilers wil: het wordt een blauw-zwart seizoen met een tricolore apotheose zonder weerga!

Jan Hauspie


Lees ook deel 1 van Humo's Grote Trainersenquête »

'De kans is groot dat de wegen van Roberto Martínez en de Rode Duivels zullen scheiden'


Winnen de Rode Duivels het ek 2020?

1. Ja .................................................. 10

2. Nee ............................................... 5

Hopelijk ligt uw Belgische vlag niet te ver weg en zitten de motten nog niet in uw tricolore shirt. Want als de trainers van 1A van één ding zeker zijn, dan wel dat België Europees kampioen wordt volgende zomer.

EDDY SNELDERS (analist en voormalig assistent-bondscoach) «Het panel is wel héél erg overtuigd, hè? Waren ‘Ja, maar’ en ‘Nee, maar’ geen keuzemogelijkheden? (lacht)

»Eerlijk: ik denk niet dat we Europees kampioen worden. Een EK is minstens even sterk bezet als een WK, misschien wel sterker. We zullen het dus opnieuw moeten opnemen tegen landen waarvan we in het verleden hebben verloren, zoals Wales en Frankrijk. Met onze beste ploeg hebben we het toen niet gehaald. Zullen we dat nu wel doen met een ploeg die mogelijk ietsje minder sterk is?

»Wat me het meest verontrust, is dat onze hele verdediging uit veteranen bestaat. Alderweireld is in mijn ogen de allerbeste verdediger van de wereld, maar hij is al 30 jaar en nóg de jongste. We zullen op zoek moeten gaan naar opvolging. Je hebt Denayer, Kabasele en Boyata, maar die zijn toch net iets minder.

»Jeugd laten doorstromen is ook niet vanzelfsprekend. De beloften pakten op hun EK, ondanks de hoge verwachtingen, geen enkel punt. Dan ligt het niet voor de hand om op de deur van de A-ploeg te gaan kloppen.

»Ik zie maar één gunstig voorteken: dat het voor deze generatie één van de laatste kansen is om iets te winnen.»

undefined

null Beeld

HUMO Nemen de optimisten onder de trainers hun wensen voor werkelijkheid?

SNELDERS «Het heeft maar weinig gescheeld op het WK. Dan kun je zeggen: ja, het kan. Maar Italië was er niet bij en Nederland wordt steeds sterker. En zullen we de Fransen nu wél kunnen kloppen?»

HUMO België werd derde op het WK, maar beide finalisten kwamen uit Europa. Is het een misvatting te denken dat een titel binnen handbereik ligt?

SNELDERS «Als nummer 1 van de wereld hebben we bewezen een sterke ploeg te hebben. Maar ik vergeet niet dat we, toen iedereen positief gestemd was, het niet gehaald hebben. Nu, ik zeg niet dat het onmogelijk is: ik schat de kansen op 45 procent. Ben ik dan een negativist? Noem me liever een realist.»

HUMO Waar kijk je de komende maanden naar uit?

SNELDERS «De kwalificatiewedstrijden zijn niet meer dan verkapte vriendenmatchen. De vraag zal niet zijn of we winnen, maar met hoeveel.

»Er zal weleens een basisspeler geblesseerd uitvallen. Het kan interessant zijn om er dan een jonge gast – ik denk aan Zinho Vanheusden – bij te nemen om te zien of hij klaar is voor het grote werk.»

HUMO Heb je op transfervlak interessante zaken gezien?

SNELDERS «De transfer van Thorgan Hazard naar Dortmund. Hij zal onder grotere druk moeten presteren. Het wordt ook interessant om de prestaties van zijn broer bij Real te volgen. Stel je voor dat Eden zich daar niet goed in zijn vel voelt, dan kan dat afstralen op de nationale ploeg. Verder is het afwachten tot wat Kompany en Vermaelen nog in staat zijn. Allebei al een eind in de dertig, maar zonder ongelukken spelers op wie je nog rekent.»

HUMO Verwacht je dat de positie van Kompany als Rode Duivel in vraag zal worden gesteld nu hij als veel meer dan alleen maar voetballer bij Anderlecht aan de slag is gegaan?

SNELDERS «Dat zal van zijn prestaties afhangen. Op dit ogenblik is hij incontournabel. Je weet hoe mensen zijn: als er iets nieuws uit de hemel komt neergedaald, vinden ze dat altijd fantastisch. Maar stel dat de resultaten achterwege blijven, dan zal zélfs Kompany geconfronteerd worden met de wetten van de sport. Dan zal zijn positie bij de nationale ploeg zeker ook ter sprake komen.»

HUMO Zal de wereld anders naar de Rode Duivels kijken nu Hazard een Real-speler is?

SNELDERS «We zijn al een tijdje nummer 1 van de wereld. Hazard nam de Rode Duivels op weergaloze wijze op sleeptouw tijdens het WK in Rusland, en we hadden vier Belgen in de finale van de Champions League. Onze status wás dus al top. Toen Courtois naar Real ging, veranderde dat ook niets aan het prestige van onze nationale ploeg. Nu, je kunt een doelman misschien niet vergelijken met een veldspeler. Maar wat moeten we dan zeggen van Nederland, waar Matthijs de Ligt naar Juventus vertrok en Frenkie de Jong naar Barcelona?»

HUMO Moeten we ons voorin zorgen maken? Het lot van Romelu Lukaku is al maandenlang onzeker.

SNELDERS «Volgens mij heeft Lukaku zijn vertrouwen juist weten te behouden dankzij zijn prestaties bij de nationale ploeg. Hij scoort er aan de lopende band, ook al vindt hij dat de mensen hier te weinig in hem geloven – wat naar mijn mening niet zo is. Er zal op clubniveau wel iets gebeuren waardoor hij zijn status hervindt: of hij gaat naar Inter, of er verandert iets bij Manchester United – in voetbal gaat het soms snel. In ieder geval is het scorend vermogen van de nationale ploeg nooit een probleem geweest.»

HUMO Wordt het EK 2020 het laatste kunststukje van Roberto Martínez?

SNELDERS «Op alles en iedereen staat een vervaldatum. Na het WK al had ik de indruk dat hij in zijn achterhoofd met de gedachte speelde om in schoonheid afscheid te nemen. Vaak wordt er na zo’n toernooi een slagveld aangericht onder de bondscoaches. Het is niet evident om die ontslagronde keer op keer te overleven.

»De kans is groot dat de wegen van Martínez en de Belgische voetbalbond zullen scheiden: ofwel omdat hij dat na een goed EK zelf zal beslissen, ofwel in samenspraak tussen beide partijen na een slecht toernooi. Martínez beseft ongetwijfeld dat de topjaren bijna achter de rug liggen, maar dat zijn naam gemaakt is. Ik vermoed dat hij weer aan de slag wil bij een clubteam om weer meer het gras te ruiken.»

HUMO En dan?

SNELDERS «Dan moeten we op zoek naar een nieuwe bondscoach. De keuze voor een buitenlander na Marc Wilmots is een meevaller gebleken. Of we het weer in die richting moeten zoeken, weet ik niet. Maar Martínez’ opvolger staat voor een zware taak. Hij erft een groep spelers die kwalitatief minder sterk zal zijn. Leg dan maar uit dat het niet aan jou ligt wanneer het allemaal wat minder draait.»


Wie wordt topschutter?

1. David Okereke (Club Brugge) Felipe Avenatti (Standard) ...... 3

3. Hans Vanaken (Club Brugge), Sami Allagui (Moeskroen),

Stephen Odey (Genk), Roman Yaremchuk (AA Gent), Yuma Suzuki (STVV) en Dieumerci

Mbokani (Antwerp) ................... 1

Onbekend is niet altijd onbemind. Hoewel we van nieuwkomer bij Club Brugge David Okereke weinig meer weten dan dat hij voor de kleine Italiaanse tweedeklasser Spezia speelde, lijken de trainers uit de Jupiler Pro League meteen vertrouwen te hebben in de 21-jarige Nigeriaanse spits.

VINCENT MANNAERT (CEO Club Brugge) «Okereke staat internationaal bekend als een groot talent. Clubs die hun scouting ernstig nemen, hebben hem zeker op de radar zien passeren. Wellicht verklaart dat waarom sommige trainers hem al kennen.»

HUMO In Afrika wordt Okereke ‘De nieuwe Aubameyang’ genoemd, naar de spits van Arsenal die vorig seizoen topschutter werd in de Premier League.

MANNAERT «Zulke vergelijkingen worden te snel gemaakt. Zijn snelheid en scorend vermogen deelt hij inderdaad met Aubameyang, maar David heeft nog een hele weg af te leggen. Hij heeft veel potentieel, maar ook veel werkpunten. Het pleit voor hem dat hij bereid is daaraan te schaven.»

HUMO Ik zag een tv-interview met hem: de zelfverzekerdheid spatte van het scherm.

MANNAERT «Dat is eigen aan Nigerianen: zij worden niet voor niets de Amerikanen van Afrika genoemd. Het zijn zelfbewuste gasten die hun ambities durven uit te spreken.»

undefined

null Beeld

HUMO Hij heet geen type Wesley te zijn, meer een Samatta, de spits waarmee Clement Racing Genk kampioen maakte.

MANNAERT «Wesley Moraes was een targetspits, Okereke is dat niet. Zijn balcontrole en passing zijn veel zuiverder, maar hij heeft niet die uitzonderlijke fysieke kracht van Wesley. Op snelheid de diepte induiken, dáár moet hij het van hebben. En hij is een betere afwerker: hij ligt voortdurend op de loer om toe te slaan.»

HUMO Genk had hem ook in het vizier. Dat laat vermoeden dat z’n komst niet toevallig samenvalt met die van Clement.

MANNAERT «Wij volgden hem al een paar jaar. Philippe kende hem reeds sinds zijn vorige periode bij Club Brugge en was toen al fan.»

HUMO Wel meer Europese clubs bleken fan. Hoe komt het dat jullie hem hebben kunnen binnenhalen?

MANNAERT «Er was belangstelling van Southampton, maar in Engeland maakte Okereke nog geen aanspraak op een werkvergunning. In Italië waren alle grote clubs geïnteresseerd, maar die wilden hem eerst aan een kleinere club verhuren, maar dat wilde hij dan weer niet. Het vertrek van Wesley (Club verkocht hem voor 25 miljoen euro aan Aston Villa, red.) gaf ons de financiële armslag om hem binnen te halen.»

HUMO Nooit eerder betaalde Club zoveel geld voor een speler: 8 miljoen euro.

MANNAERT «Als er één profiel is waarvoor je een record breekt, dan wel voor dat van een jonge, veelbelovende spits. Het is een berekend risico.»

undefined

null Beeld

undefined

'Vincent Mannaert: 'Als er één profiel is waarvoor je een transferrecord breekt (8 miljoen euro), dan wel voor dat van een jonge, veelbelovende spits als Okereke.''

HUMO Jullie vorige record – 5 miljoen voor Rezaei – dateert nog maar van een jaar geleden. Hij mislukte.

MANNAERT «Recordtransfers zijn geen garantie op succes. Integendeel, kijk maar naar de duurste transfers van de Belgische topclubs tot voor deze zomer: Stanciu en Sanneh bij Anderlecht, Andrijasevic bij Gent, Ingvartsen bij Genk, Rezaei bij ons. Je zou haast het omgekeerde gaan geloven.»

HUMO Het vertrouwen in het Brugse transferbeleid is enorm toegenomen de laatste jaren.

MANNAERT «We kunnen inderdaad een mooi trackrecord voorleggen. We stemmen alles goed af met de coach en proberen de voetbalwereld doordacht in kaart te brengen.»

HUMO Die wereld kent geen grenzen meer: jullie trokken een Nigeriaan, een Ivoriaan, een Senegalees en een Oekraïner aan.

MANNAERT «Wij proberen altijd jonge spelers met veel potentieel en een goeie mentaliteit te halen, maar op de binnenlandse markt zijn de prijzen gigantisch hard gestegen. Het is zo goed als onmogelijk geworden om nog een speler bij een andere Belgische club weg te halen tegen de juiste prijs-kwaliteitsverhouding.»

HUMO Genk deed het. Met Théo Bongonda vestigde het een nieuw binnenlands record: 7 miljoen euro. En met Ianis Hagi brak het een clubrecord tout court: 8 miljoen.

MANNAERT «Die records sneuvelen omdat we óók aan de verkoopzijde hoge toppen scheren. Wesley vertrok voor een recordbedrag bij ons, Trossard bij hen (Genk verkocht hem voor 20 miljoen euro aan Brighton, red.).

»Genk wil het goed doen in de Champions League en daar wil het geld voor uitgeven. Bij Anderlecht is de situatie anders: zij proberen uit een historisch diep dal te kruipen. Dat zorgt voor wat druk. Vandaar de komst van Kompany en Nasri. Zulke investeringen gebeuren niet zozeer vanuit een solide financiële basis, maar hebben als doel om onmiddellijk weer aansluiting te vinden bij de top.

»Wij zetten ons stabiele beleid van de laatste jaren verder. Club is qua gemiddelde resultaten over de voorbije acht seizoenen bekeken de nummer 1 van België. Daar willen we blijven, maar dat is meteen het moeilijkste: constant presteren, elke dag scherp blijven en jezelf blijven verbeteren.»

undefined

null Beeld

undefined

'Vital Vanaken over zijn zoon Hans: 'Hij heeft hier alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij heeft zeker de ambitie om in het buitenland te spelen, maar dan moet het hele plaatje kloppen.''

HUMO Misschien kan een béétje minder scherpte geen kwaad? Jullie laatste titels kwamen er telkens na een tweede plaats in de reguliere competitie.

MANNAERT «Dat heb ik ook aan Philippe gezegd. Hij moest eens lachen (lacht).»


Wie wint de gouden schoen?

1. Hans Vanaken

(Club Brugge) ............................. 6 2. Sander Berge (Genk)................ 2 3. Bryan Heynen (Genk), Vadis Odjidja (AA Gent), Dieumerci Mbokani (Antwerp), Vincent Kompany (Anderlecht), Yari Verschaeren (Anderlecht) Marko Bakic (Moeskroen) ...... 1

Club Brugge zal kampioen spelen, heeft de topschutter in huis gehaald en als klap op de vuurpijl ziet ons panel Hans Vanaken opnieuw de Gouden Schoen winnen. Het wordt een topjaar voor blauw-zwart.

VITAL VANAKEN (vader en ex-voetballer) «Hans die opnieuw de Gouden Schoen wint? Het wordt moeilijk om zijn statistieken van vorig seizoen – veertien goals en veertien assists – te evenaren. De lat ligt hoog, maar hij heeft ze daar zelf gelegd.»

HUMO Hij is al twee jaar op rij uitgeroepen tot Profvoetballer van het Jaar. Dan kan een tweede Gouden Schoen er toch ook wel bij?

VANAKEN «Daar kun je alleen maar van dromen. Wie had dat enkele jaren geleden voorspeld, toen hij nog in tweede klasse speelde? Wij niet, hoor. Toen hij van Lommel naar Lokeren transfereerde, was zijn eerste vraag: ‘Kan ik dit niveau wel aan?’ ‘Jongen,’ antwoordde ik, ‘als je ’t niet probeert, zul je ’t nooit weten.’ Bij zijn debuut tegen Anderlecht maakte hij meteen twee goals. Plots kende iedereen hem. Toen kwam zijn transfer naar Club Brugge. Die stap was veel groter: in Brugge speel je elk jaar om kampioen te worden. Dat zorgde voor een nieuw soort druk. Zeker omdat er zware concurrentie was op zijn positie, met Vázquez en Refaelov

HUMO Heeft hij u verrast?

VANAKEN «Qua voetbaltechniek niet: Hans heeft een aangeboren talent waar je niet naast kunt kijken. Maar dat zijn motor zó groot was, heeft me verbaasd.»

HUMO Hij vindt het moeilijk om van zichzelf te zeggen hoe goed hij is.

VANAKEN (lacht) «Ik doe dat ook niet graag, hoor. Stoefen over je eigen kind, dat hoort niet. Ons hele gezin is erg blij, maar we gaan niet naast onze schoenen lopen. Hans ook niet, trouwens.»

HUMO Heeft hijzelf zijn stoutste verwachtingen overtroffen?

VANAKEN «Goh, hij leeft van dag tot dag en laat het allemaal maar gebeuren. Volgens mij denkt hij er niet te veel over na. Misschien maar goed ook: dat helpt om de druk weg te houden.»

HUMO Je kunt er ook een gebrek aan ambitie in zien.

VANAKEN «Dat begrijp ik. Maar mocht Hans geen ambitie hebben, zou hij heus niet staan waar hij nu staat.»

HUMO In Humo zei hij twee jaar geleden: ‘Het is de kunst om de juiste ambities te stellen en de lat niet te hoog te leggen.’

VANAKEN «Hans heeft de weg der geleidelijkheid gekozen. Stel je voor dat hij op zijn 19de rechtstreeks van de tweede klasse naar Club Brugge was gegaan: dat zou een te grote stap geweest zijn. Alleen voor rastalenten als Hazard en De Bruyne gelden andere regels.»

HUMO Is Club Brugge zijn plafond?

VANAKEN «Daar kan ik niet op antwoorden.»

HUMO Veel andere spelers zouden zijn huidige status meteen verzilveren met een transfer naar het buitenland.

VANAKEN «Hans is nog altijd heel gelukkig in Brugge. Nu, alles wat hij in België kán winnen, heeft hij al gewonnen. Zowel individueel als collectief. ‘Dan probeer ik alles maar een tweede keer te winnen,’ zegt hij dan. Wat moet hij anders? Naar een club in het buitenland die niet voor de prijzen speelt? Het kan niet de bedoeling zijn dat hij in Engeland voor een ploeg gaat spelen waar de ballen over zijn hoofd vliegen.»

HUMO Met zijn palmares zullen zich vast ook wel goede ploegen melden voor hem.

VANAKEN «Wie weet (lacht). Want het is zeker niet zo dat Hans niet naar het buitenland wil. Hij heeft die ambitie. Maar het plaatje moet helemaal kloppen. Het moet een club zijn waar de trainer hem écht wil. En hij is intussen getrouwd, dat speelt ook een rol.»

HUMO Hij heeft nooit openlijk gehengeld naar een transfer, of gezegd dat hij naar het buitenland moet met het oog op de Rode Duivels.

VANAKEN «Ik denk niet dat je naar het buitenland moet, alleen maar om je kansen bij de nationale ploeg gaaf te houden. Trouwens, wat helpt het om zoiets van de daken te gaan schreeuwen? Maak eens een lijstje van de spelers die dat ooit hebben gedaan en nu al terug in België staan: je hebt aan een A4’tje niet genoeg.»

HUMO Het maakt hem bijzonder.

VANAKEN «Het is de aard van het beestje.

»In België zijn we over het algemeen nogal pessimistisch ingesteld. Hans ging van Lommel naar Lokeren en men zei dat het moeilijk zou worden. Hij ging naar Club Brugge: te hoog gemikt. En toen het wel goed bleek te gaan, klonk het: ‘Hij is toch geen Rode Duivel.’ Zo kun je bezig blijven.»

HUMO Het heeft lang geduurd voor hij de appreciatie kreeg die hij verdiende.

VANAKEN «Ik begrijp het wel. Hans is een lange slungel en geen Speedy Gonzales. Daar kan ik ook niets aan doen.»

HUMO Praten jullie wel eens over voetbal met elkaar?

VANAKEN «Heel weinig. Hij woont aan de andere kant van het land, zo vaak zie ik hem niet. En na een wedstrijd heeft hij ook niet de behoefte om over voetbal te praten. Dan laat je hem beter met rust. Nu, ik wil nog altijd met hem wisselen. Maar hij niet meer met mij, vrees ik (lacht).»


Welke ploeg wordt de verrassing?

1. KV Kortrijk ................................... 3 2. KV Mechelen en Charleroi ...... 2 4. Eupen, Cercle Brugge, Moeskroen, Anderlecht, Oostende en STVV ................... 1

Met Felipe Avenatti zijn ze hun topschutter kwijtgespeeld, maar bij KV Kortrijk hoeven ze niet te wanhopen. Het is ons trainerspanel niet ontgaan hoe trainer Yves Vanderhaeghe KVK bij zijn terugkeer gereanimeerd heeft, en de verwachting is dat hij ook dit seizoen sterk zal presteren.

undefined

null Beeld

HUMO Je wordt getipt als seizoensrevelatie, Yves. Terecht?

YVES VANDERHAEGHE «Ik zie het als een waardering van onze sterke prestaties in de terugronde vorig seizoen. We pakten toen 51 punten op 75, wat ronduit spectaculair is! Trek die vorm door over een heel seizoen, en je eindigt derde of vierde.

»Volgens de pronostiek van Het Nieuwsblad zullen we het seizoen eindigen op de zevende plaats. Dat is een realistische doelstelling waarmee ik best kan leven.»

HUMO Kortrijk speelt al tien jaar tussen de vijfde en tiende plaats. Het komt nooit in de problemen, maar vertoont ook zelden een uitschieter.

VANDERHAEGHE «Logisch, als je ziet met wie wij moeten concurreren: grotere clubs met een groter budget. Als we elk jaar zevende of achtste worden, hebben we het gewoon heel goed gedaan.»

HUMO Maar dan doe je eigenlijk wat je altíjd doet, en ben je niet de verrassing. Daarvoor moet Kortrijk het nog eens tot in play-off 1 schoppen.

VANDERHAEGHE «Of dat lukt, hangt van veel factoren af. Een goede seizoensstart, een beetje geluk en juiste scheidsrechterlijke beslissingen. Ik herinner me twee wedstrijden die zwaar hebben doorgewogen. Zes op zes in plaats van nul op zes had toen een groot verschil gemaakt om in play-off 1 te raken.

»Misschien lukt het dit seizoen. Ik ga alleszins mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen, zoals ik dat ook als speler altijd heb gedaan. Meestal lukt me dat ook. Ik ben vijf jaar hoofdtrainer en heb vier keer play-off 1 gespeeld (met achtereenvolgens KV Kortrijk, KV Oostende en AA Gent, red.). Dat zijn mooie statistieken.»

HUMO Hoeveel rek zit er op Kortrijk? Vaak is een nieuw stadion een hefboom voor groei.

VANDERHAEGHE «De plannen zijn er. De stad Kortrijk stelt de gronden ter beschikking, de club en onze Maleisische eigenaar zijn nu op zoek naar investeerders. Maar hoever ze precies staan, weet ik niet. Ik hou me alleen bezig met de ploeg.»

HUMO Daarover gesproken: met Avenatti ben je je topschutter kwijtgespeeld.

VANDERHAEGHE «Die leemte moeten we nog invullen.»

HUMO Glen De Boeck had hem opgegeven, maar een half jaar later zit Avenatti bij Standard en wordt hij mede getipt als topschutter.

VANDERHAEGHE «Hij heeft laten zien dat hij heel gevaarlijk is in de zestien als hij goed wordt aangespeeld. Wellicht zocht Michel Preud’homme nog zo’n type. Maar Avenatti zal stappen vooruit moeten zetten. Bij Kortrijk speelde hij met uitschieters: de ene keer was het alles, dan weer vier weken niks. Bij een topclub moet je regelmatiger presteren.»

undefined

null Beeld

undefined

'Yves Vanderhaeghe: 'Voor een club als Kortrijk is 200.000 euro voor een nieuwe speler soms al te veel. Dus moet je creatief zijn en geduld hebben.''

HUMO Hoe heb jij hem gereanimeerd?

VANDERHAEGHE «Er bestond een verkeerd beeld van Avenatti: dat van een luierik. Eigenlijk heeft hij maar één zaak niet: een versnelling. Maar dat is iets anders dan lui zijn. Ik vond hem heel gemotiveerd. Soms bleef hij zelfs na op training.»

HUMO Hoe staat je ploeg er dit jaar voor?

VANDERHAEGHE «De spelers werken keihard, ik zie leuke dingen op training. Onze kern is nog niet volledig, maar de sfeer zit goed.»

HUMO Je klinkt erg optimistisch.

VANDERHAEGHE «Ik vóél me ook echt zo. Met positiviteit en enthousiasme kun je ook ver raken. Voor een club als Kortrijk is 200.000 euro voor een nieuwe speler soms al te veel. Dus moet je creatief zijn en geduld hebben. Ik zou het geen goed signaal vinden naar mijn spelers mocht ik er nerveus bijlopen. Zo zou ik hun het gevoel geven dat ik er geen vertrouwen in heb.»

HUMO Bijna was je goede vriend Olivier Deschacht je assistent geworden.

VANDERHAEGHE «Hij heeft het uiteindelijk niet gedaan, omdat hij nog wilde voetballen. Maar dat zag de directie van Kortrijk niet zitten. Fysiek is hij in orde, hij staat nog altijd meer dan zijn mannetje. Maar ik begrijp de club. Door iemand als Olivier binnen te halen, beperk je de speelkansen van jonge spelers, waardoor hun marktwaarde niet stijgt. Terwijl een club als Kortrijk net leeft van de doorverkoop.»

HUMO Zie je hem nog?

VANDERHAEGHE «Ik ben net naar hem onderweg, voor een tennispartijtje. Een dubbelspel, want hij heeft twee slachtoffers gevonden. We zouden elkaar in deze hitte anders toch maar kapotspelen (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234