null Beeld

Humo's Molmeter: direct met onze neus in de dipsaus. 'Bas lijdt aan tactische zelfoverschatting'

In de eerste aflevering van 'De Mol' werd één van de tien kandidaten aangewezen als saboteur. Nu hebben we tien afleveringen de tijd om te achterhalen wie het is. Ook dit jaar steunt Humo u in die zoektocht met deze wekelijkse 'Molmeter'.

Job Kramer


Axel

undefined

null Beeld

undefined

Tijdens de kookopdracht zag Axel niet dat de dipsaus al lang klaar was, en bovendien recht voor zijn neus stond. Zo groot was dat aanrecht echt niet Axel!

Zo’n beer van een vent, bij de zwakke groep? Zijn conditie is misschien niet top, maar van tevoren wist niemand dat er gewandeld moest worden – sterker dan vedergewicht Kaat is hij toch in elk geval.

Dat Axel na één onhandig pasje de bamboedans al opgaf, kan zowel getuigen van een slap karakter als van zelfinzicht.

Elisabet

undefined

null Beeld

undefined

Elisabet was bij de kookopdracht een geconcentreerde bouwer en had als eerste haar toren af. Ze liet zich niet afleiden en vormde uiteindelijk een topteam met brulboei Joeri.

Bij het doorgeven van het recept aan de telefoon leek ze niks te verstaan – in het ziekenhuis waar ze werkt is ze blijkbaar nog nooit een oorarts tegengekomen.

Bij de wandelopdracht greep Elisabet iedere gelegenheid aan om hinkepootje Ingrid onnodig rust te gunnen. Zelf klaagde ze over duizeligheid, wat schromelijk overdreven leek.

Bas

undefined

null Beeld

undefined

Bij de kookopdracht kende Bas twee standen: volslagen passief of volstrekt contraproductief. Hij veinst voortdurend onnozelheid, maar drukt wel steeds zijn zin door. Zijn zeefdoek scheurde (hoe krijg je dat voor elkaar?) en Kaats gestructureerde uitleg eindigde dankzij Bas in totale chaos.

Hij deelde zichzelf bij de wandelopdracht in bij de sterke groep. Bas lijdt aan tactische zelfoverschatting.

Eva

undefined

null Beeld

undefined

Eva beweert dat ze geen steek ziet zonder lenzen, zoals het een goede mol betaamt. Verder valt ze nog erg weinig op.

Tijdens het wandelen dramde Eva door om de zwakste schakel in de ketenen te vinden. Uiteindelijk betaalde zich dat uit.

Op de zeephelling trok ze Bruno hardhandig omlaag – onhandigheid of bewuste sabotage?

Bruno

undefined

null Beeld

undefined

Tijdens het koken vertikte Bruno het om de vlammen flink te laten oplaaien, terwijl dat toch duidelijk gecommuniceerd was. Daardoor was de vis niet goed gebakken. Misschien is Bruno niet zo’n keukenprins.

Tijdens de wandeltocht wist Bruno de moed er bij de zwakke groep in te houden door een stevig marslied in te zetten. Uiteindelijk kwam hij met aan elke arm een uitgeputte vrouw over de eindstreep.

Ingrid

undefined

null Beeld

undefined

Tijdens het bouwen van de blokkentorens kon Ingrid slecht met eetstokjes overweg. Babbelen kon ze echter als de beste.

Van het dipsausdebacle gaf Ingrid iedereen de schuld behalve zichzelf, terwijl zij toch degene was die het bakje bijna in haar handen geduwd kreeg.

Tijdens het wandelen was Ingrid het traagst. Is zij een goede mol of gewoon een slechte kandidaat?

Joeri

undefined

null Beeld

undefined

Man man man, wat kan Joeri kletsen. Tijdens het bouwen van de torens lette hij vooral op anderen en was voortdurend aan het woord. Uiteindelijk kwam zijn toren gereed, alleen jammer dat de aanwijzing die hij verdiende volslagen zinloos was.

Tijdens het wandelen gaf hij twee klapjes met de hamer op de kogel, alvorens de strijd op te geven. Op de een of andere manier deed hij hier vijf minuten over.

Op de Lion Dragon Mountain hielp hij Liesbeth liefdevol omhoog. Joeri lijkt een dommekracht met het hart op de juiste plaats.

Kaat

undefined

null Beeld

undefined

Bij het klaarmaken van de cha ca was Kaat buitengewoon scherp. Jammer dat ze zich liet overrulen door Bas.

Vlak voor de finish van de wandeltocht wilde Kaat wachten, terwijl dat nergens voor nodig was. Toen de kandidaten te horen kregen dat de tweede opdracht geslaagd was, juichte Kaat een fractie later dan de rest. Was ze even vergeten dat geld in de pot goed nieuws is?

In de bus antwoordde zij expres verkeerd op de vraag naar Martijns achternaam: in plaats van Loosvelt noemde ze hem Losevelt. Kaat wil winnen, en schrikt er niet voor terug om daarvoor te liegen.

Martijn

undefined

null Beeld

undefined

Martijn bouwde zijn toren in stilte. Wanneer hij een blok liet vallen, vloekte hij kort en begon opnieuw. De juiste tactiek.

Bij de kookopdracht verstond Martijn de aanwijzingen aan de telefoon twee keer opzettelijk verkeerd. De derde keer moest hij wel toegeven dat ‘kloppen’ toch echt anders klinkt dan ‘koken’.

Martijn is een geboren leider, en daardoor zowel de ideale kandidaat als de perfecte mol. Tijdens het wandelen bewaarde hij de rust. Bij het bamboedansen hield hij Joeri bij de les: ‘Je speelt toch trompet Joeri?’

Meer tips? Lees ook ons interview met drie ex-mollen over hoe je een goede bedrieger bent.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234