null Beeld

Humo's Molmeter: familie op bezoek

‘Sterven naast een priester: meer kun je niet willen’, aldus Steve, voor hij in de roetsjbaan overkop ging. Op het einde van een nogal matte aflevering waarin de familie langskwam ging hij ook kopje onder - benieuwd of de uitspraak straks ‘Het leven is geen ponykamp’-gewijs op T-shirts komt. Voor de rest: de molmeter!


Bahador

undefined

null Beeld

undefined

Blijft toch met voorsprong de belangrijkste verdachte, ook – zelfs! – voor zijn vriendin.

Als in het pretpark de attracties moeten worden gekozen, sluit hij zich vrijwillig aan bij Pascale, op het moment dat die er nog van uitgaat dat ‘Supersonicos’ iets met snelheid is. Omdat hij wist dat het duo in dat onderdeel veel verschillende proeven moest oplossen én bovendien de cijfers van de andere duo’s moest verzamelen, en er dus veel te saboteren viel?

Als ze logo’s moeten zoeken in het spiegelpaleis, komt hij eerst – verkeerdelijk – uit op negen. Als Pascale later voorstelt om terug te keren naar het spiegelpaleis, lijkt dat tegen zijn zin.

Wanneer Joke en Lloyd hun cijfer nog niet door kunnen geven, zegt hij ook meteen dat ze geen tijd meer zullen hebben om nog eens te passeren.

Het cijfer dat hij en Pascale gevonden hebben, was juist, al was dat vooral de verdienste van Pascale en probeerde hij op het einde – ‘Wat was ons cijfer ook weer?’ – nog verwarring te zaaien.

In de drive-inbioscoop houdt hij het na één juist antwoord voor bekeken: dat levert 50 euro op maar het had natuurlijk veel meer kunnen zijn.

Pieter

undefined

null Beeld

undefined

In de roetsjbaan lost hij de droedel op, maar hij stelt daarna wel voor om letter per letter door te geven via de foto’s. Wat heel veel tijd kost en op dat moment ook al een onbegonnen zaak leek – Steve sloeg na één ritje immers al een beetje groen uit.

Hij blijft in de drive-inbioscoop wel tot het einde en is ook heel verontwaardigd wanneer Steve en zijn vrouw als eersten wegrijden: wou hij zoveel mogelijk geld proberen binnen te halen of wou hij doen alsof hij ‘all the way’ wou gaan?

Uiteindelijk verdienen Pieter en zijn broer geen geld met de filmquiz, al waren de laatste twee vragen nu ook niet echt binnenkoppers.

Hij blijft als enige ongedeerd in de schietproef: omdat de anderen ervan uitgaan dat hij de mol is en dus sowieso geen pasvragen had gekozen?

Volgens zijn broer kan Pieter niet liegen. Maar goed: de gelovigen uit zijn parochie zullen ook niet verwacht hebben dat hun priester op televisie ‘fucking hell’ zou zeggen.

Pascale

undefined

null Beeld

undefined

Ze geeft zich in het pretpark op voor het onderdeel waarin het meeste te saboteren viel, ook al dacht ze dat het een proef met snelheid zou zijn – toch niet iets waar de meeste mensen vrijwillig voor zouden kiezen.

Dat zij en Bahador het goede antwoord vonden, was wel voor een groot stuk haar verdienste: zij wil het cijfer uit het spiegelpaleis dubbelchecken, zij blijft kalm als Bahador een paar keer een verkeerde som maakt, zij onthoudt de oplossing.

Zij schiet op Joke – de kandidate van wie je er met enige zekerheid van uit kon gaan dat ze voor de pasvragen had gekozen. De mol zou de deelnemer met pasvragen net vermeden hebben.

Joke

undefined

null Beeld

undefined

Toch iets verdachter dan in de afgelopen afleveringen: in de bootjes met Lloyd lost ze een eenvoudige som – 8 in kwadraat – verkeerd op, het is Lloyd die haar verbetert.

Volgens haar zus kan ze goed liegen.

Ze is de enige die na de shopping in de ruïne – die we hierbij zouden willen omdopen tot ‘Product Placement City’ – ervoor kiest om niet alles aan het goede doel te schenken. Ze kiest wel pasvragen: de mol zou er misschien eerder voor opteren 1000 euro aan het goede doel te (proberen) schenken.

In de Mexican stand-off stelt ze voor om iedereen neer te schieten, zodat niemand pasvragen krijgt maar er ook geen geld in de pot komt. Dat lijkt het meest ideale scenario als je zelf de mol bent en dus gerust bent van je plaats in de volgende ronde.

Lloyd

undefined

null Beeld

undefined

Een aflevering waarin Lloyd minder verdacht voor de dag kwam dan voorheen: bij de proef in de bootjes zocht hij ijverig mee naar de juiste oplossing en ook in de drive-in vertoonde hij niet echt mollengedrag.

Zijn moeder gelooft dat Lloyd enkel zichzelf kan zijn en geen rolletje kan spelen, maar goed: daar is het ook een moeder voor.

Hij schiet op Steve, terwijl hij zo 1000 euro van het goede doel wegneemt. Als hij de mol zou zijn, zou hij toch weten dat Steve afviel?

undefined

Lees ook onze eerdere analyses.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234