null Beeld

Humo's Molmeter: hoe verdacht is elke finalist?

Vlaanderen huilt. Gisteren moesten we afscheid nemen van de leukste molkandidaat ooit. Maar hoezeer we Joeri de winst ook gunden, het leven gaat door. Wat we ons vooral afvroegen: zijn de kandidaten opeens voorzichtig geworden, zo vlak voor de finale? Nog nooit werd er zo weinig opvallend gemold. Humo’s Molmeter weet het ook niet meer.

Job Kramer


Axel

undefined

null Beeld

undefined

Net nu we Axel hadden afgeschreven als Mol, liet hij zich bij de eerste opdracht weer ouderwets van zijn klungeligste kant zien. Terwijl Joeri hijgend en puffend het ene varkentje na het andere bij het nekvel greep, liet Axel er vrolijk drie achtereen door zijn benen glippen. Ook zijn spreekwoordkennis was weinig indrukwekkend (‘Ochtendstond is goud in de mond?’ Komaan Axel!), maar uiteindelijk kwam hij op stoom en zorgde voor geld in de pot.

Bij de modeshow kon hij die winst weer ruimschoots tenietdoen door de verkeerde outfit te kiezen, dat dan weer wel.

Terwijl de andere kandidaten al als hazen door het hotel renden, zat Axel nog te genieten van zijn jus d’orange. Hij had duidelijk geen haast met zijn ontbijt, en inderdaad, het is niet gezond om al te snel te eten! Pas toen de opdracht al ten einde liep, hees Axel zich uit bed om voor de vorm nog wat gangen op en neer te slenteren. Uiteindelijk eindigde hij met kar en al op het dakterras. In zijn badjas. Heerlijk.

Elisabet

undefined

null Beeld

undefined

Zou Elisabet de Molmeter van vorige week gelezen hebben? Zij was toen de absolute hoofdverdachte, en deze aflevering hield ze zich opvallend op de vlakte. Om te zeggen dat ze haar uiterste best deed in het spel gaat misschien wat ver, maar ze deed in elk geval haar best om zo over te komen.

Desalniettemin zette zelfbenoemd modemeisje Elisabet in het naaiatelier de hakken in het zand. Ze liet het gezwatel van Bas met de armen over elkaar over zich heen komen en vertrok vervolgens naar de wc. Ze leek zelf ook verbaasd toen de jury hun ‘outfit’ (mag het die naam dragen?) tot de winnaar uitriep.

Bij de opdracht in het hotel kregen de kandidaten instructies via een tablet. Alle spelers werden hierbij van de zijkant gefilmd. Elisabets gezicht was echter zichtbaar in de reflectie van haar scherm, waarop ook een levensgroot logo van ‘De mol’ te zien was. Een visuele aanwijzing?

Bas

undefined

null Beeld

undefined

Stel: je hebt een paar uur de tijd om een modieuze outfit in elkaar te knutselen. Hoewel je zelf trots vertelt over je herinneringen aan bomma’s naaimachine, heb je geen noemenswaardige ervaring in het bewerken van textiel. Wat is dan je plan de campagne? Bas koos zonder blikken of blozen voor: laten we druiven en bessen fijnstampen, er sap van maken, en vervolgens de stof voor de kleding in het sap laten weken om het textiel te kleuren. Briljant.

Bas vond de telefoon met aanwijzingen voor de mol. Uiteraard zegt dat niets: ofwel hij is een goede, fanatieke kandidaat, ofwel hij is de mol die op zijn dooie gemak naar de juiste verdieping kon wandelen. Hij leek in elk geval erg tevreden met zijn overwinning.

Bas’ tactische moment suprême beleefde hij tijdens het kaartspel. Met een gezicht als een krop sla blufte hij zich de finale in, tot ongenoegen van de andere kandidaten. Het liegen gaat Bas nog altijd goed af.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234