null Beeld

Humo's Molmeter: hoe zit het met de krokodillentranen van Elisabet?

Humo’s Molmeter sloeg rood uit tijdens de zevende aflevering van ‘De mol’. De mol kwam razendsnel bovengronds en saboteerde er lustig op los, zonder enige subtiliteit – is het spel gespeeld, of komt er binnenkort nog een wending die alles weer op losse schroeven zet?

Job Kramer

undefined

null Beeld

Axel

undefined

Axel kan dus blijkbaar ieder woord dat hij hoort onmiddellijk achterstevoren herhalen. Een krankzinnig en een beetje eng talent, dat echter goed van pas kwam tijdens de eerste opdracht: in de auto wist hij zijn Vietnamese zinnetje na één keer luisteren feilloos te reproduceren. Toen het puntje bij paaltje kwam, begon Axel echter opeens wartaal uit te slaan.

Verrassend genoeg gedroeg Axel zich gedurende de rest van de aflevering als de perfecte kandidaat. Weg waren de gespeelde verwardheid en de spontaan toeslaande dementie: Axel was scherp als een mes, gidste de andere kandidaten als een ware commandant der strijdkrachten door de tunnels en overwon zijn angsten toen hij zijn eigen lange lijf door de duisternis worstelde. Mollen was hier kinderlijk eenvoudig geweest, maar Axel kwam bovengronds met duizend euro in de ene, en een pasvraag in de andere hand. Chapeau!

undefined

null Beeld

Bas

undefined

Ook Bas verprutste zijn Vietnamese zin, hoe trots hij ook was op zijn ezelsbruggetjes – iets met boterhammen met hesp, wij konden er ook geen touw aan vastknopen.

Bas wist zijn team behendig te manipuleren, zodat uiteindelijk het verkeerde schilderij gekozen werd. Het kunstwerk van de mol was overigens rood met zwart, en welke kleuren had de outfit van Bas bij de opdracht erna? Precies.

In de tunnels was er niets aan te merken op Bas’ handelen. Ook hij bracht geld in het laatje en liet zijn eigen belang links liggen.

undefined

null Beeld

Joeri

undefined

Tijdens het spelletje Dikke Bertha hield Joeri zich van de domme en liet Kaat de vragen bedenken, behalve wanneer het over voetbal ging. Maar wat een plezier had hij met de kinderen! Uiteindelijk leverde de opdracht nog tweeduizend euro op ook.

In de tunnels van Cu Chi mocht Joeri weer eens het zware werk opknappen, en dat deed hij uiteraard voorbeeldig. Als een ware Vietcongstrijder kwam hij, begeleid door heroïsche muziek, als laatste uit de tunnel.

Op Twitter wordt inmiddels opgeroepen om Joeri zijn eigen programma te geven. Laten we in elk geval hopen dat hij de finale haalt, want als iemand de winst verdient is het Joeri wel. Bovendien gunnen we het Vlaanderen om zo lang mogelijk van deze topkandidaat te mogen genieten.

undefined

null Beeld

Elisabet

undefined

Kunnen we er nog omheen? Er moet wel iets heel geks gebeuren wil Elisabet niet de mol zijn. Bij de eerste opdracht hoefde ze weinig te doen om de boel in het honderd te laten lopen: net als Bas en Axel kon zij haar Vietnamese zinnetje, hoe kort ook, eenvoudig laten ontsporen. Bij de quiz gaf zij de minste juiste antwoorden, wat door het redelijke resultaat nauwelijks opviel.

Je zou verwachten dat een mol zich wel senang voelt in een onderaards gangenstelsel. Maar nee hoor: Elisabet begon al te jammeren nog voor ze één teen ondergronds had gestoken. Dat hield ze vol tot de eerste uitgang, maar toen ze een goed excuus had om roet in het eten te gooien was haar angst als bij toverslag verdwenen. Als een waar graafmachientje stoof ze terug de tunnel in, op naar de booby trap die haar uit het spel zou knallen. Zo verloor ze niet alleen haar eigen winst, maar verhinderde ze ook de andere kandidaten om de laatste koker met vijftienhonderd euro erin te bemachtigen. Haar krokodillentranen waren plots nergens meer te bekennen.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234