null Beeld

Humo's Molmeter: 'Kun je transpiratie eigenlijk faken?'

Na een aflevering vol humor en psychologie moeten we nog een weekje wachten op de executie. Tijdens de opdrachten werd schaamteloos gemold. Humo’s molmeter is de wegwijzer in uw zoektocht naar de mol.

Job Kramer


Martijn

undefined

null Beeld

undefined

Martijn beweert dat hij praat in zijn slaap. Geen goede eigenschap voor de mol, en dus de ideale smoes om jezelf minder verdacht te maken.

Ook in de roeiboot leek Martijn met maar één ding bezig: is het niet verdacht wat we doen? Een gewone kandidaat wil niets liever.

‘s Nachts hield hij het schijnbaar moeiteloos vol met Elisabet en de slang.

Elisabet

undefined

null Beeld

undefined

Elisabet was gedurende de hele roeitocht boos, en dan vooral op Axel, pinda’s en reptielen. De mol zou zich wat meer inhouden.

Uiteindelijk kreeg ze het toch voor elkaar in een echt bed terecht te komen. Zonder klagen kwam Elisabet de nacht door en verdiende ze €500.

Axel

undefined

null Beeld

undefined

Axel was deze week flink aan het rotzooien. Tijdens roeien begon hij na vijf minuten al te mekkeren over een blaar: ‘Het vel ligt eraf!’

Net toen Axel lekker lag te slapen, maakte Ingrid hem wakker omdat hij snurkte. En in plaats van gewoon op zijn andere zij te gaan liggen (het helpt!) ging Axel onmiddellijk akkoord hun geld in de prullenbak te kieperen.

Bij de vovinam-opdracht wilde Axel voortdurend meer geld inzetten, terwijl het risico overduidelijk te groot was.

Kaat

undefined

null Beeld

undefined

Tijdens het de roeiopdracht toonde Kaat zich een fanatieke kandidaat, maar vooral om haar slaapplaats veilig te stellen: om de pot scheen ze zich nauwelijks te bekommeren.

Ze ging de nacht heldhaftig in, maar veranderde van de ene op de andere seconde in een gillende keukenmeid toen de spin zich openbaarde.

Joeri

undefined

null Beeld

undefined

Volgens Martijn heeft Joeri stinkvoeten. Mensen die bang zijn ontmaskerd te worden, hebben vaak last van overmatig zweten.

Als ploegbaas was zijn bijdrage aan het verplaatsen van de steen nuttig. Hij liet zich niet afleiden door Bas’ constante gezever.

Joeri’s konijnenleugen was onverwacht geloofwaardig – is hij toch minder betrouwbaar dan hij lijkt?

Ingrid

undefined

null Beeld

undefined

Ingrid wilde lekker liggen, dus zette zij direct haar Vietnamese roeister in. Ze weigerde pinda’s te pellen uit angst op de grond te moeten slapen. Het mocht niet baten.

‘s Nachts stelde ze zich vreselijk aan, waardoor ze de winst van die dag wist te verspelen.

Haar konijnenleugen was niet overtuigend. Sorry Ingrid.

Bas

undefined

null Beeld

undefined

Bij de keus uit allerhande gereedschap om een steen van vijfhonderd kilo te verplaatsen, noemde Bas ‘de ballonnetjes het meest evident’. Terwijl Bruno en Joeri aan het werk waren, bleef Bas zijn ballonnen maar tevoorschijn halen. Uiteindelijk ging hij een balk halen. Goed bezig Bas.

Tijdens het vechten zweette Bas als een otter. Kun je transpiratie eigenlijk faken?

Eva

undefined

null Beeld

undefined

Eva was tot het einde van de aflevering weinig zichtbaar. Haar kamergenoot Kaat gilde het hardst.

Haar schok om Gilles leugen leek oprecht. We zullen zien wat Eva de komende afleveringen nog klaar kan spelen.

Bruno

undefined

null Beeld

undefined

Als Bruno de mol is, is hij een briljant acteur. Zelfs terwijl hij met zware palen aan het sjouwen is, ziet hij nog kans om verlegen in de camera te lachen. Tijdens de discussie over de steen hield hij zich wijselijk stil.

Hij hield het opvallend lang vol tijdens de vovinam-opdracht. Toen hij uitgeput op de grond lag, droop de trots van zijn grijnzende gezicht. Wat een labrador is deze man.

Meer tips? Lees ook ons interview met drie ex-mollen over hoe je een goede bedrieger bent.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234