null Beeld

Humo's Molmeter: onze slotvermoedens en speculatie

De laatste Molmeter waarbij we alleen maar op vermoedens en speculatie kunnen steunen: volgende week deze tijd weten we zeker wie de Mol is. Maar tot dan, dit nog:


Lloyd

undefined

null Beeld

undefined

Alweer een moeilijke aflevering voor wie nu al weken volhoudt dat Lloyd de Mol is: hij is veruit de meest gedreven deelnemer die de groep nog rest. Zo was het Lloyd die in de eerste proef het tempo erin hield bij het fietsen zonder zadel, ondanks een onmiddellijk verkrampende Baha, en was hij het die onderweg in een puike tijd werk maakte van het kokosnoten kappen.

Bij het derde deel van de triatlon, het lopen, is het alleen maar dankzij Lloyd dat er onder de drie uur gebleven wordt.

Al toonde hij zich daarbij wel als een paard dat net stòpt zodra het de stal ruikt: zodra hij in de verte de finishlijn zag opdoemen, begon Lloyd te wandelen. Om in extremis de opdracht nog te doen mislukken? De deelnemers wisten tijdens de triatlon immers niet hoeveel tijd ze nog hadden.

Tijdens het onderhandelen met Pascale om uit te maken wie de ultieme tip naar de Mol mag zien, wijst Lloyd er voortdurend op dat ze niet te lang mogen twijfelen - terwijl hij net degene is die langer blijft twijfelen dan nodig.

Pieter

undefined

null Beeld

undefined

Peddelt gedreven in zijn kano bij de triatlon en zet een goede tijd neer, al verspilt hij bij aankomst wel tijd omdat hij wil proberen de ringen rond de drijvende paal te gooien voor extra geld: een opdracht die op het eerste gezicht al onmogelijk leek, en op het tweede nog meer. Er wordt geen geld gewonnen, alleen maar tijd verloren.

Tijdens het duinenlopen blijft Pieter al snel achter met Baha en kiest hij voor de dure quad, die hij vervolgens doet vastlopen in het mulle zand.

Ondanks een conditie die beter kan, blijft Pieter wel gebrand om de groep te helpen. Uiteindelijk is hij het die met zijn zeef de sleutel vindt in de zandberg: een opdracht die de Mol héél makkelijk had kunnen saboteren zonder veel argwaan te wekken.

Pieter is oprecht boos wanneer duidelijk wordt dat Pascale en Lloyd een duur akkoord gesloten hebben over de ultieme tip naar de Mol maar niet bereid zijn daarover te praten met de rest.

Bahador

undefined

null Beeld

undefined

Voor velen lijkt het al weken een uitgemaakte zaak: Bahador is de Mol. Die kijkers zullen in de voorlaatste aflevering alvast niet van idee veranderd zijn. Niet als Baha tijdens het fietsen sneller verzuurt dan een Vlaams Belang-kiezer in een Haribo-fabriek, en zowel tijdens het kruiswoordraadsel als bij het kokosnoothakken geen klap uitvoert.

Wanneer in de auto de sfeer onder nul hangt omdat er zonder verklaring vierduizend euro uit de groepspot is verdwenen, is Baha de enige die ‘Haha! Het is maar een spel!’ over zijn lippen krijgt en niet ontmoedigd raakt bij het geldverlies.

Maar zou de Mol zò openlijk goedgemutst blijven bij geldverlies? Is het voor de Mol net niet belangrijk om teleurstelling te veinzen als de groep geld laat wegglippen?

Tijdens het memoryspel tegen Lloyd geeft Baha als eerste een verkeerd antwoord. Voor de Mol was het net beter geweest om goede antwoorden te blijven geven, die hij misschien van tevoren had kunnen blokken.

Doet dat vorige iets teniet? Niet echt. Plus: Baha scoort week na week hoog in Humo’s Molmeter. Maar wil dat wel iets zeggen? Heeft dit allemaal eigenlijk wel zìn gehad? We weten het over een week.

Lees ook onze eerdere analyses.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234