null Beeld

Humo's Pop Poll de Luxe 2011

Waarom kan een mens vanavond beter naar het verslag van Humo's Pop Poll 2011 op Canvas kijken dan naar 'Rocky IV' op VT4, waarin Rocky Balboa de vloer aanveegt met de perfide Russische vechtmachine Ivan Drago?

Even polsen bij Guy Mortier, de Pop Poll-host die tegenwoordig ook bijklust als huiswaarzegger bij 'Astrocontact'.

Guy Mortier «Oei! Wordt 'Rocky IV' op hetzelfde uur uitgezonden? Dan zou ik het ook niet meteen weten.»


HUMO: Toch eens proberen. Wat vond u het absolute hoogtepunt van de avond?

Mortier «De verblufte stilte en vervolgens het oorverdovend gejuich toen Erika Van Tielen deze keer écht uit de kleren bleek te gaan. Tjonge jonge!

»Iedereen had nog een ultieme stroomstoring verwacht, of een strategisch in beeld vallend decorstuk om het moment suprême te versluieren, maar niks hoor! Bikinilijn iets te slordig gewaxt misschien, maar verder was het waarlijk fantastisch.»


HUMO Een ander hoogtepunt van de avond was Tom Van Dycks onnavolgbare Arno-imitatie. Wie van de twee vond u de zatste Arno: Tom of Arno zelf?

Mortier «Onmogelijk te zeggen. Daar hebben ze trouwens allebei zeer gewiekst gebruik van gemaakt, de vlegels: zowel Tom als Arno hield tijdens het derdegraadsverhoor achteraf stug vol dat de ander de feiten had gepleegd.»


HUMO Viel er deze editie van de Pop Poll ook een dieptepunt te noteren?

Mortier «Ja, Bart De Wever is in de backstage per ongeluk op die dwerg uit 'De Ronde' gaan zitten, Chris Willemsen. Ze hebben er een chirurg met een gesteriliseerde zuignap bij moeten halen om de ongelukkige te bevrijden.

»Gelukkig was er een camera in de buurt: die van Chris zelf namelijk, want die maakte samen met Gunter Lamoot het backstageverslag.»


HUMO De Wever werd dit jaar verkozen tot politicus én man van het jaar. Heeft u die laatste medaille zelf nooit geambieerd?

Mortier «Ik? Ben je gek. Maar als er ooit een medaille zou worden uitgereikt voor 'Het vaakst wegens seks met zestienjarigen op openbare plaatsen veroordeelde kwieke honderdjarige', dan hoop ik van de partij te zijn.»


HUMO Waar heeft u die moddergeile disco swing geleerd die u op de afterparty ten beste gaf?

Mortier «Ik ben opgegroeid in da hood in Mol, waar de initiatieriten onder meer inhouden dat je een meane Radetzkymars moet kunnen neerzetten en de czardas moet kunnen dansen on galopperende horseback. Moddergeile disco swing is gewoon the way we walk.»


HUMO En wie had dat gedacht: in de anders zo beheerste Bart De Wever bleek zowaar een party animal schuil te gaan.

Mortier «Eén party animal? Een kúdde! En tegelijk ook een uiterst gevoelig man. Toen hij tegen het einde van de avond op een tafeltje klom om een helaas te vroeg afgebroken maar niettemin ongemeen snijdend 'Non, je ne regrette rien' aan te heffen, gingen bij vélen de sluizen open. Nee, die regeringsvorming komt dik in orde, let op mijn woorden.»

Humo\'s Pop Poll de Luxe

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234