null Beeld

Humo's Pop Poll de Luxe: de eerste namen!

Maandag 3 maart 2008 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat het dak van het Sportpaleis tot op het viaduct van Merksem werd geblazen. Feestelijke oorzaak van die calamiteit: een geweldige Explosition, veroorzaakt door Clement Peerens, Aertbeliën Sylvain en Vettige Swa, tijdens Humo's Pop Poll de Luxe.

Redactie

U leest het goed: zoals elke wereldgroep heeft The CPEx zich tot een reünie laten verleiden. En het wérd al zo'n knaller, die bonte avond van uw lijfblad, want kijk maar wie er nog allemaal komen: Hooverphonic! Tim Vanhamel! Monza! Milow! De Laatste Showband! Maaike Cafmeyer! Erik Van Looy! En wie presenteert er, naast Guy Mortier? Lien Van de Kelder! Wedden dat ze zélf steil achterover viel toen ze 't nieuws vernam?


Lien Van de Kelder «Het zal nog niet! Ik schrok me een ongeluk toen Guy mij vroeg - of nee, ik lieg: ik schoot in de lach, want ik dacht dat het een grap was. Maar hij hield zijn gezicht zozeer in de plooi dat ik gauw door kreeg dat het bittere ernst was. Toen sloeg de schrik me om het hart: het Sportpaleis, daar kan dus wel vijftienduizend man in hé! En ik dacht ook: dat kán ik helemaal niet, voor zoveel volk staan presenteren! Maar Guy heeft me op het hart gedrukt dat ik me geen zorgen moet maken, bijvoorbeeld omdat de Pop Poll altijd uitstekend voorbereid wordt. Er zal niks anders opzitten dan 'm blindelings te vertrouwen.»


HUMO Vulde je zelf jaarlijks het Pop Poll-formulier in?

Van de Kelder (aarzelt) «Euh, nee.»


HUMO Het was geen strikvraag: je hoeft niet bang te zijn dat we alsnog een andere copresentator vragen.

Van de Kelder (lacht) «Oef. Ik heb ter voorbereiding weleens bekeken welke categorieën er zoal zijn, maar daar houdt het op.»


HUMO Doe eens een kleine pronostiek: op welke plaats ga jij je eindigen in de categorieën 'Wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?' en 'Met wie zou u eens een avondje uit willen?'

Van de Kelder «Vorig jaar stond ik redelijk hoog in 'uit de kleren'-vraag; misschien is het dit jaar anders? In de categorie 'Beste actrice' ben ik vorig jaar op twee gestrand; hopelijk hoef ik geen tien jaar meer te wachten voor ik een medaille win in die eervolle categorie (lacht).»


HUMO In dat verband: op je site las ik dat je uit 'Thuis' stapt omdat de VRT andere plannen met je heeft. Mag je daar al iets over lossen?

Van de Kelder «Ik zou wel willen, want ik ben er razend enthousiast over, maar ik denk dat ik dan serieus naar mijn voeten zou krijgen. 't Is behoorlijk tijdrovend, vandaar dat het niet meer met 'Thuis' te combineren valt.»


HUMO Maar je zit in je laatste jaar rechten, dus daar ben je binnenkort vanaf. Blij?

Van de Kelder «Het zal mijn leven een stuk minder chaotisch maken - hoop ik. Onlangs moest ik voor 'Vlaanderen Vakantieland' naar Wenen. Daags nadat ik was teruggekomen ben ik naar mijn kot gereden om te blokken, want vier dagen later had ik examen. Nu zit ik tussen de opnames van 'Thuis' door de geschiedenis van het strafrecht door te nemen, en op 14 februari begin ik te draaien voor 'Zone Stad'. Da's ook veel werk - vier à vijf dagen per week. En tussendoor moet ik nog meer examens afleggen. Maar kom: als je jong bent, wil je de wereld zien hé?»

undefined

Clement Peerens: 'Weed, Red Bull en wodka'

Hadden wij al gezegd dat Clement Peerens met zijn Explosition zal aantreden op de nu al legendarische Pop Poll de Luxe 2008? Ja, dat hadden wij. Wat heeft de Antwerpse popkenner al die tijd uitgespookt? En hoe hebben wij hem ooit tot een reünie kunnen overhalen?

null Beeld


Clement Peerens «Humo zat al jaren te zagen. Ze hebben vanalles geprobeerd: op mijn gemoed werken, aandelen van Sanoma, een eigen tramlijn en meer van dat soort flauwekul. Toen dat niet pakte zijn ze het vuil gaan spelen. Ze hebben Aimé naar me toe gestuurd om er eens over te praten. Na twee minuten ben ik door de knieën gegaan. Ik heb gezegd: 't is goed, als ge nu vertrekt.»


HUMO Waar heb je de voorbije jaren zoal rondgehangen?

Peerens «In de meest uiteenlopende dimensies. Ik kweek mijn paddo's namelijk zelf. De beste voedingsbodem daarvoor is nog altijd paardenmest, maar ik werk met gecustomizede paardenmest. Een maat van mij heeft een ouwe merrie die we daarvoor gebruiken. Dat beest krijgt weed in haar haver, en ze krijgt ook intraveneus Red Bull en wodka toegediend. De resultaten zijn lang niet slecht: ik ben onlangs met de motor door het internet gereden, en ik heb ook eens een hele middag in het brein van Jan Becaus doorgebracht. Dat was daar nog rustiger dan ik verwacht had.»


HUMO Hoe gaat het volgens jou met de Belgische rock?

Peerens «Veel beter dan vroeger. Goose, de Van Jets en zo, allemaal prima. En dat zeg ik niet alleen omdat die gasten duidelijk onder de invloed van CPeX staan.»


HUMO De legendarische Paranoiacs doen mee aan Eurosong. Wat zeg je daarvan?

Peerens «Ik juich dat toe, want het had veel erger kunnen zijn. De Paranoiacs zijn ook gevraagd om de tune voor het vernieuwde journaal te leveren, Studio 100 wou hen kopen en de Knack heeft hen een heel aantrekkelijke reclamedeal voorgesteld: ze moesten een duet uitbrengen met Annemie Struyf en dingeske Blancquaert. Ze hebben alles geweigerd, om hun geloofwaardigheid niet in het gedrang te brengen.»


HUMO Tot slot onze hamvraag: wat ga je brengen op de Pop Poll Deluxe?

Peerens «Fatsoenlijke muziek. En ik hoop dat ge weet wat ik daaronder versta.»

undefined

Erik Van Looy: 'De warmte van 12.000 man'

Evenzeer present op 3 maart: Erik Van Looy. Al is nog niet geheel duidelijk wat de alombeminde quizmaster voor het ongetwijfeld massaal opgekomen publiek in petto heeft.

null Beeld


HUMO Heb je voor de gelegenheid een zang- en dansnummer voorbereid?

Erik Van Looy «Nee, omdat ik volop bezig ben met de opnamen van 'Loft'. Als ik draai, zonder ik me vollédig af. Dan besta ik tien weken lang niet, maar 3 maart heb ik toch aangestreept: de Pop Poll is namelijk één van de leukste afspraken van het jaar. Zeker als je even op het podium mag om applaus in ontvangst te nemen - dichter bij het gevoel een rockster te zijn zal ik nooit komen, vrees ik. Zelfs een Oscar winnen komt volgens mij niet in de buurt: daar zit hoogstens tweeduizend man, en dat zijn ofwel seat fillers, ofwel mensen die je je succes misgunnen. Op de Pop Poll word je overspoeld door de warmte van twaalfduizend toeschouwers. Al ben ik, als verlegen mens, altijd tevreden dat ik het podium ook weer áf mag.

»Guy Mortier vraagt me elk jaar of ik eens geen nummertje wil brengen, en iets in mijn binnenste zegt me dat ik het weleens wil proberen, ooit. Ik heb al zovéél gedaan waarvan ik dacht dat ik er niet voor in de wieg was gelegd - een film draaien en een programma presenteren, om er maar twee te noemen. Maar ja: tijdsgebrek...»


HUMO Ja, hoe staat het met de opnamen van 'Loft'?

Van Looy «We zijn welgeteld drie dagen ver, en tot dusver: uitstekend. De samenwerking met Bart (De Pauw, red.) loopt erg goed. Ik regisseer, hij geeft af en toe wat extra tips. Hij zorgt ook voor de sfeer op de set: dat kán hij namelijk. Bij 'De mol' was dat ook al zo: we draaiden twintig uur per dag, maar Bart blijft om één of andere reden altijd 'aan'.»


HUMO Hoe lang was het eigenlijk geleden dat je nog eens op een filmset had gestaan?

Van Looy «Vijf jaar. Het grootste verschil met de opnamen van 'De zaak Alzheimer' is dat ik nu niet meer zelf 'actie' roep. Daar heb ik een assistent voor (lacht).

»Het valt me wel op hoe zwáár filmen is in vergelijking met televisieprogramma's maken. Een film maken is de Mont Ventoux beklimmen, een televisieprogramma is meer de Kemmelberg. Je zal op alletwee zweten, maar er is toch een verschil.»

(kt, hm, rw)

Info & Tickets

undefined

null Beeld
Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234