null Beeld

Humo's Pop Poll de Luxe

Vandaag en donderdag kan u op Canvas het verslag zien van Humo's Pop Poll Deluxe 2009. Wat waren de hoogtepunten? We vroegen het aan een bevoorrechte getuige.

Redactie

Clement Peerens «Hét hoogtepunt was natuurlijk ons eigen optreden, maar uit Antwerpse bescheidenheid zal ik het daar verder niet over hebben. Naar het schijnt was het gemurmel van Philippe Geubels niet slecht, en dEUS was volgens sommigen ook niet onverdienstelijk. Maar ik ben niet naar de optredens gaan kijken. Ik zeg altijd: als ik goeie muziek wil horen, dan maak ik ze zelf wel. Het was backstage trouwens heel interessant, want daar speelden zich onwaarschijnlijke taferelen af.»


HUMO Wat mogen wij ons daarbij voorstellen?

Peerens «Wel, Milow liep daar rond als een soort schoolprefect om iedereen de les te spellen. Dat begon al toen Tom Barman binnenkwam en een sigaret wou opsteken. Milow -overigens een afkorting van Muzikaal Integer Leuvens OpperWezen - stond daar ineens om den Barman zijn allumeur uit te blazen, en hij sprak: 'Mag ik u erop wijzen dat a) roken u en de anderen rondom u ernstige schade toebrengt, en b) dat dit een openbaar gebouw is.' Waarop Tom Barman zei: 'Mag ik u erop wijzen dat we in Antwerpen zijn, boer!' En in één moeite gaf den Barry - zo noemen ze hem in Antwerpen - de Milow een serieuze kopstoot. Toen zat het spel natuurlijk op de wagen.»


HUMO Ik heb de indruk dat u niet zo'n fan bent van Milow.

Peerens «Toch wel! Ge moet weten dat Milow onlangs in IJsland met zijn auto tegen een boom is geknald. Dat is een prestatie om u tegen te zeggen. Er staan in IJsland namelijk maar zes bomen, waarvan vijf in een privétuin in Reykjavik. Chapeau! Ge moet het maar doen! Enfin, Milow ging direct naar Bart De Wever met de vraag of die misschien den Barry kon vertellen dat geweld nooit een oplossing is. Het antwoord van De Wever was: 'Owwi, kzen wowewe'. Dat betekent: sorry, ik ben aan 't eten. Hij had juist een volledig stokbrood smos in zijn mond. Daarop ging Milow terug naar de mannen van dEUS, en hij werd onthaald met de woorden: 'Wat is er nu weer, kletskop?' Milow begon op slag te blèten, want zijn ontboste schedel is blijkbaar een moeilijk onderwerp, en hij riep: 'Het is kei-onsympathiek om iemand op zijn uiterlijk te pakken!' Lien Van de Kelder, die daar vlakbij stond, gaf hem onmiddellijk gelijk. Er volgde een preek van een halfuur over het onderwerp ge moogt de mensen niet beoordelen op hun uiterlijk. In het Vlaams én in het Frans, want Lien wou laten zien dat ze in Frankrijk heeft gestudeerd. Waarop Bart De Wever zich kwaad begon te maken over het gebruik van de Franse taal. Die indruk had ik tenminste, want hij sprak nog steeds onverstaanbaar - deze keer had hij een pot vol au vent uit de keuken gejat, en hij was die met een pollepel soldaat aan het maken, onderwijl een en ander doorspoelend met liters cola.»


HUMO Nog andere interessante voorvalletjes meegemaakt?

Peerens «Niks speciaals eigenlijk. Ja, het viel mij op dat Wouter Vandenhaute de VRT-baas Dirk noemde, terwijl Dirk Wouters hem met meneer Vandenhaute moest aanspreken. En dan was er natuurlijk het moment waarop De Wever op het dessertbuffet klom, en op handen en knieën grazend naar de andere kant van de tafel kroop, slechts lege borden (waarvan sommige half opgegeten!) en kommetjes achterlatend. En angstaanjagende boer die daarop volgde deed niet alleen het Sportpaleis, maar ook de nabijgelegen brug van de Antwerpse Ring serieus daveren.»

Alles over Humo\'s Pop Poll op onze website

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234