null Beeld

Humo's vriendenhoekje op Rock Werchter: Dani en Lut

Let's just stay friends. Het is een zin die we de afgelopen jaren zo vaak te horen kregen, dat we er nu ook maar eens echt werk van maken. Hobby's en partners delen, vriendschapsbandjes haken, bloedpacten sluiten: leer de beste vrienden van Humo kennen, alhier.

en

undefined

null Beeld

Mijn naam : Dani en Lut (tweelingzussen)

Mijn leeftijd : 51 (allebei, dat spreekt voor zich)

Mijn eerste keer Werchter was in: Dat moet begin jaren ’80 geweest zijn. Het is lang geleden alleszins, we zaten nog op school. En sindsdien zijn we altijd blijven komen, altijd samen. We kunnen geen dag zonder mekaar, dus ook hier zitten we samen.

Ik zit aan mijn hoeveelste pintje vandaag: Geen! We drinken allebei niet. Maar we zorgen dat we genoeg gehydrateerd zijn. We hebben onze eigen thee bij, en genoeg water. We zitten hier de hele dag op dezelfde plek, samen, en we zien de hele dag volk passeren, meer moet dat niet zijn.

Het moment dat ik altijd zal onthouden op Werchter: Het jaar dat Sting Message in a bottle speelde, en iedereen die een fles in zijn hand had die in de lucht gooide. Dat had je moeten zien : 30.000 flessen die boven het publiek uitvlogen. Onvergetelijk was dat. Het jaar nadien heeft de organisatie beslist om geen flessen meer toe te laten op de wei (lachen).

De groep die ik absoluut niet wil missen: Dani wil Arctic Monkeys zien, en ik Jack Johnson. Maar we hebben een systeem: er blijft altijd iemand bij de spullen zitten. Dus eerst gaat zij even naar Arctic Monkeys, en wanneer ze terug is, ga ik even piepen bij Jack Johnson. We voelen elkaar blindelings aan: zelfs in de buik maakten wij al goeie afspraken.

Als mijn moeder hier was, zou ze zeggen: Ze zou het wat lawaaierig vinden, ze wordt binnenkort tachtig. Maar wel plezant. Onze hele familie is muzikaal : we spelen allebei gitaar, onze broer is drummer en speelt zelf bij een band… Muziek is alles voor ons.

Mijn meest waardevolle bezitting op Werchter is: Mijn dochter Katrien. Ze is 16 en het is haar eerste keer op Werchter. Ze is hier vrij om te gaan en staan waar ze wil, we hebben hier aan de boom afgesproken om 2 uur. Ze passeert soms eens om dag te zeggen – en om extra bonnetjes in te slaan – maar meer ook niet. Fantastisch vind ik dat, dat de volgende generatie nu ook op de wei staat. En ik ben hier om een oogje in het zeil te houden he, ik blijf in de buurt…

Als ik iets aan mezelf zou kunnen veranderen: Dan zouden we het samen doen. Wij zijn echt twee druppels water, zowel qua uiterlijk als van karakter. We denken hetzelfde, we doen hetzelfde, we zeggen hetzelfde op hetzelfde moment… Vaak kopen we los van elkaar exact dezelfde kleren. En wanneer de ene tandpijn heeft, de andere ook. Er moet dus niks veranderen, het is helemaal perfect zo.

Mijn boodschap aan de wereld: Die staat op mijn bord dat hier bij ons staat: 'All we need is peace, love, Arctic Monkeys and Jack Johnson' Dat zal het zowat zijn, zeker?

Welk land wordt wereldkampioen ? (Dani) België ! (Lut) Costa Rica ! (kijken even verbaasd naar elkaar) Dat moet zowat het eerste zijn waar we het niet over eens zijn in jàren. Straf…

Eén ding dat ik echt wil gedaan hebben tijdens Werchter: Dat is al gelukt! We zijn hier twee beroemdheden geworden op onze stoeltjes, gewoon door hier te zitten, he ! Mensen komen ons kussen (op de mond!), knuffels geven, ze willen foto’s met ons. We voelen ons geweldig speciaal, bijna BV’s zeg!

Het eerste dat ik zal doen als ik thuiskom na Werchter: Dat wordt nog discussie in de auto: zetten we Jack Johnson op of Arctic Monkeys? Lut rijdt, dus zij mag kiezen. En dan zal het wel Jack Johnson worden…

De song die ze mogen spelen op mijn begrafenis : This Waltz van Leonard Cohen. En daar moet iedereen dan op dansen. En plezier maken, dat vooral. We gaan eruit zoals we geleefd hebben: op muziek.

De petekindjes hebben we altijd bij op de iPad!

undefined

null Beeld

undefined

null Beeld
Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234